Kros na meču sa Seviljom (© Reuters)
Kros na meču sa Seviljom (© Reuters)

Toni Kros ljut na sudije: Ako ne budemo šampioni, to je zbog njih! Nasamarili su nas protiv Sevilje

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.05.21. | 13:37

Nemački vezista o arbitraži Hauna Martineza

Drama dostiže vrhunac. Odavno se nije desilo, još od 2014. kad je Atletiko savladao Barselonu na Nou Kampu, da poslednje kolo odluči prvaka Španije. Desiće se u subotu veče, s tim da je izvesno da titula ostaje u Madridu. Dailema: da li u Realovom domu ili se seli na stadion „Vanda Metrpolitano“?

Ekipa Dijega Čola Simeonea je veliki favorit pred završnih 90 minuta. Ima dva boda više i ukoliko savlada Valjadolid na Zorilji sigurno je prvak bez obzira na učinak Kraljevskog kluba protiv Viljareala. Jedina šansa izabranika Zinedina Zidana je da osvoje tri boda protiv Žute podmornice i dočekaju remi ili poraz lidera La Lige, od koga imaju bolji međusobni skor.

Izabrane vesti

A lako je moglo da se desi da u 38. rundu Real uđe kao favorit, samo da je pre 11 dana savladao Sevilju na stadionu „Alfredo di Stefano“. Susret je okončan sa 2:2, uz odluku Huana Martineza da, pri rezultatu 1:1, preinači odluku da dosudi kazneni udarac u korist domaćina posle faula golmana Bona nad Karimom Benzemom i pokaže na belu tačku na suprotnom kraju terena, pošto je VAR utvrdio da je Eder Militao skrivio jedanaesterac iz koga je Ivan Rakitić pogodio za Andalužane.

Da je bilo drugačije, Real bi osvojio tri boda i sad bi bio lider. Ovako, kuka na arbitre.

To što je sudija uradio protiv Sevilje ozbiljno je uticalo u borbi za vrhu tabele. Ako na kraju naš trud ne bude nagrađen titulom biće to, između ostalog, sa moje tačke gledišta, zbog te situacije iz polovine drugog poluvremena derbija. Jasno je da sam zbog toga ljut“, izjavio je Toni Kros, strelac pogotka za 2:2 u dubokoj nadoknadi.

Madriđani su zbog takvog epiloga ostali iza Atletika.

Ne dešava se često, ali to je bio jedan od onih dana kad se nimalo nisam saglasio sa odlukama sudije. Osetio sam da nismo bili ravnopravni i posle toga sam samo mogao da primetim: „Ne može ovako“.

Čak i poslovično mirni trener Zinedin Zidan imao je šta da kaže o arbitrima.

Zidan se obično ne žali na suđenje, ali činjenica da im se obratio čim se utakmica završila predstavljalo je dokaz da se osećao nasamarenim. Isto važi i za mene. Sudija je pokušao da se opravda, ali što se mene tiče, napravio je baš veliku grešku“, uverava Toni Kros.

Doduše, pogrešile su sudije i kad je Real igrao sa Sosijedadom, Bilbaom, Granadom, Eibarom... Svaki put u korist kraljevskog kluba. Tad se niko nije javio za reč. Gospodski bi bilo da nije ni sad.



tagovi

Real MadridToni Kros

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara