Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Totalna rekonstrukcija Zvezdinog napada

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.06.20. | 09:06

Ne bi bilo iznenađenje da crveno-beli promene trojicu špiceva za narednu sezonu

Pandemija virusa korona, odnosno činjenica da je pored petorice fudbalera zaražen i generalni direktor Zvezdan Terzić, usporila je transfer aktivnosti na Marakani. Ako sve bude u redu, početkom naredne sedmice, konačni dogovor sa srpskim šampionom trebalo bi da sklopi Aleksandar Katai, ofanzivac projektovan kao najveće pojačanje za novi napad na Ligu šampiona. To bi trebalo samo da bude uvod u burno i neizvesno leto u redovima trostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Crvena zvezda bi trebalo da inkasira i novac od izlaznih transfera, ujedno smanji preglomazan igrački kadar. Očekuje sed brojni odlasci, a ne bi bilo iznenađenje ako se sportski sektor i stručni štab predvođen Dejanom Stankovićem odluče za totalnu rekonstrukciju napada. Tačnije, jasno je i mladom stručnjaku da su Boaći i Milan Pavkov odavno dostigli maksimum na Marakani i da je krajnje neizvesno hoće li dostići nekadašnji nivo kada su bili ljubimci navijača. Govore o tome i ovosezonske brojke. Snažni napadač iz Begeča je postigao sedam, a Ričmond Boaći samo jedan prvenstveni pogodak. Potencijalnog reprezentativca Gane štite golovi u mreži Suduve, Kopenhagena i Helsinkija, kojim je trasirao put crveno-belima u Ligu šampiona. Međutim, Boaći, Pavkov, kao i Portugalac Tomane imali su vrlo problematičnu sezonu i pitanje je koliko im se može verovati.

Izabrane vesti

Za Crvenu zvezdu je jako loše što je napadačima, koji su u prethodnom periodu imali važnu ulogu, tržišna vrednost u velikom padu. Prošle sezone Đangsuu je za Pavkova nudio tri miliona evra, zatim su tokom zimskog prelaznog roka verovali da za dvojicu napadača mogu zbirno da uzmu oko četiri miliona evra.

Sada se niko ne usuđuje da daje slične procene. Na ima dobrog minulog rada Ričmond Boaći može da „napipa“ dobar transfer na azijski kontinent. Ugovor sa Crvenom zvezdom mu ističe decembra ove godine, ali klub sa Marakane može da aktivira klauzulu i produži saradnju na još 12 meseci. Pavkov ima dugoročan ugovor, ali to nije garancija da u Zvezdi njemu vide ozbiljnu opciju za kvalifikacije. Snažni napadač imao je i sukob sa trenerom Stankovićem posle duela sa Radnikom, ali je taj detalj nevešto demantovan klupskom kamerom.

Kada se tome doda i učinak Tomanea, jasno je zašto na Marakani razmišljaju o totalnoj rekonstrukciji i ne samo jednom novom licu u špicu napada. Problem je što će morati da čekaju izlazne transfere, i što će Pavkov i Boaći odraditi dobar deo priprema za novu sezonu u starom dresu.

Zvezdin prvi pik za novog napadača je Brazilac Anderson Silva iz Familikaa. Na adresu portugalskog kluba poslata je ponuda teška 600.000 evra, Famalikao traži nešto više. Očekuje se da taj transfer bude realizovan posle završetka portugalskog prvenstva. I da Anderson zauzme mesto bez obzira na prisustvo Pavkova i Boaći.

Ukoliko se Zvezda oslobodi pomenute dvojice, na Marakanu će sasvim izvesno doći još jedan centarfor. Želja Dejana Stankovića je bila da se na pozajmicu iz Mančester Sitija dovede mladi reprezentativac Srbije Slobodan Tedić. Ta opcija nije realna zbog finansijske neisplativosti, dok bi dolazak Argentinca Retegija verovotno doveo do viška stranaca... Tu je i mladi Nikola Krstović, ali teško da će on dobiti značajnu minutažu u evropskim kvalifikacijama.

Kako bilo pred Dejanom Stankovićem i sportskim sektorom Crvene zvezde su teške odluke. 


tagovi

Milan PavkovRičmond Boaći

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara