Steliano Filip u dresu reprezentacije Rumunije (©Reuters)
Steliano Filip u dresu reprezentacije Rumunije (©Reuters)

Totalno rasulo u Dinamu, nema plata tri meseca, igrači pišu tužbe

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 10:50

Nogu je povukao bivši bek Hajduka iz Splta, Steliano Filip, koji je prestao da dolazi na treninge uoči prvenstvenog meča sa Univerzitateom iz Krajove, koji će tim iz Bukurešta da odigra ovog četvrtka od 18.55 časova

Dug niz godina bez trofeja i značajnijeg uspeha u Evropi, kao i sve jača i bogatija konkurencija doveli su Dinamo iz Bukurešta na korak do kraha. Ispadanje u drugu ligu deluje neizbežno, pogotovo kada se zna u kakvoj situaciji se nalazi 18-struki prvak Rumunije. U četvrtak (18.55 časova) protiv Univerzitatee iz Krajove će pokušati da izbegne šesti uzastopni prvenstveni poraz.

Međutim, situacija u samom klubu je užasna, a posledica nisu samo loši rezultati. Finansijska kriza je ogromna, letos Dinamo nije mogao ni da registruje pojačanja na početku šampionata, a sada su igrači počeli da spremaju tužbe. Nogu je povukao Steliano Filip (27), rumunski levi bek i jedan od najskuplje plaćenih prvotimaca.

Izabrane vesti

Klub iz Bukurešta nekadašnjem defanzivcu splitskog Hajduka duguje tri plate, zbog čega je on u januaru tražio raskid ugovora, kako bi nesmetano promenio sredinu. Čelnici Dinama mu nisu izašli u susret, pa je on naposletku rešio da dobije papire preko suda.

Rumunski mediji javljaju da Filip u poslednjih nedelju dana nije odradio nijedan trening sa ekipom, a zvanično je predao tužbu. Veruje se da je on samo prvi od igrača koji će tako da postupi, ukoliko klub ekspresno ne uplati barem deo dugovanja prema zaposlenima. Filip je u Dinamu igrao za mesečnu platu od 7.500 evra, a odigrao je tokom jeseni ukupno 12 mečeva.

18.55: (6,75) Dinamo (4,00) Universitatea Krajova (1,53)

Kompletnu lošu situaciju u redovima rivala probaće da iskoristi Univerzitatea. Njoj su bodovi neophodni u borbi za plej-of, trenutno je peta na tabeli, ali je vezala dva meča bez trijumfa. U poslednje dve nedelje je prvo izgubila od Sepsija (3:1), a zatim je remizirala sa Klužom (1:1).

S druge strane, Dinamova gol-razlika na poslednja dva meča je 0:7. Prvo mu je FCSB dao tri gola u Večitom derbiju Bukurešta, a zatim je primio četiri na gostovanju Botošaniju. U prvom okršaju u sezoni, u septembru, Univerzitatea je savladala Dinamo sa 5:0. Bila joj je to peta uzastopna pobeda nad njim.

RUMUNIJA 1 - 25. KOLO

Utorak

Sepsi - Gaz Metan 2:0 (0:0)

/Horh 65, Tudori 81/

Kluž - UTA Arad 0:0

Voluntari - Rapid Bukurešt 0:0

Sreda

Kindija – Arđeš 1:1 (1:0)

/Dulka 21 – Isfan 64/

Mioveni – Farul 1:1 (1:1)

/Skarlatače 21 – Petre 39/

Akademika Klinčeni – FCSB 0:3 (0:2)

/Kordea 5, Tanase 19, 49pen/

Četvrtak

16.30: (3,20) Universitatea 1948 (3,00) Botošani (2,45)

18.55: (6,75) Dinamo (4,00) Universitatea Krajova (1,53)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija liga 1Rumunija 1Dinamo BukureštUniverzitatea Krajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara