Foto: Reuters
Foto: Reuters

Totenhem bi da zadrži Vinisijusa, ali ne za 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 13:27

Londonski klub će ponuditi 20.000.000 evropskih novčanica

Totenhem se pred start aktuelne sezone pojačao alternativom za nedodirljivog Harija Kejna oličenoj u Karlosu Vinisijusu. Stigao je Brazilac iz Benfike na pozajmicu tešku 3.000.000 evra i otkupnom klauzulom postavljenom na 45.000.000. Londonski klub nije u obavezi da ga otkupi, ali ne bi želeo ni da ga se odrekne, pa će u narednom periodu pokušati da pronađe ničiju zemlju sa Benfikom, odnosno srednju sumu koja bi zadovoljila obe strane.

Iako konkretna ponuda još nije poslata, iznos od koga će Sparsi početi iznosi 20.000.000 evra, a to je 3.000.000 više od sume za koju ga je lisabonski klub doveo iz Napolija. Agent 25-godišnjeg špica Flavio Riberio razgovarao je sa sportskim direktorom Benfike Ruiom Kostom i predočio nekadašnjoj legendi Milana da Brazilac ima ambiciju da ostane u Londonu, pre nego da se vrati na krajnji zapad Pirineja.

Izabrane vesti

LIGA EVROPE, 21.00: (1,55) VILJAREAL (4,00) DINAMO KIJEV (6,25)

Već je zakazan novi sastanak za kraj aprila, a njemu će za razliku od prvog prisustvovati predsednik Orlova Luis Felipe Vieira. Benfika ne želi da srlja i napravi bilo kakav ishitreni potez i upravo zbog toga je sebi kupila više od mesec dana za temeljno razmišljanje. U isto vreme, svesna je da će teško naći klub spreman da odreši kesu i na sto istrese 45.000.000 evra za fudbalera koji nema pogodak u Premijer ligi.

Odigrao je Vinisijus sedam utakmica u elitnom rangu engleskog fudbala i na ukupnih 168 minuta, jednom odigrao čitavih 90. Ipak, u Totenhemu su izuzetno zadovoljni nastupima koje je prikazivao u Ligi Evrope gde je na osam utakmica zabeležio šest pogodaka i tri asistencije. Postigao je i het-trik u trećoj rundi FA kupa protiv niželigaša Marina, ali to nije detalj na kojem prvi čovek kluba Danijel Levi bazira svoju spremnost da potroši 20.000.000 evra.

Kako Benfika još ne zna da li će do kraja sezone uspeti da obezbedi kvalifikacije za Ligu šampiona kupovina vremena predstavlja logičan potez. Možda će Orlovi pokušati da iskamče još koji milion od engleskog kluba, a prema pisanju medija na ostrvu mogao bi superagent Žorž Mendeš da uplete prste u finalizaciju dogovora, ako do njega bude došlo.

Pominje se ove sezone raspucani Dušan Vlahović kao špic koji je zapao za oko Totenhemu, ali bi potencijalni otkup Vinisijusa praktično potpuno zasenio pomenute spekulacije.

----------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

----------------------------------------


tagovi

Karlos VinisijusTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara