Totenhem je merna jedinica za malere i gluposti: Posle horora u Sautemptonu visi Liga šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 18:10

Domaćin stigao do boda u nadoknadi (3:3), sjajan meč Vulvsa i Lidsa

Problematična sezona Totenhema klizi ka ozbiljnoj katastrofi. Ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna Sparsima da se ukracaju u voz za Ligu šampiona, pošto su dozvolili Sautemptonu da u zaostavnomvremenu stigne do velikog boda – 3:3. Apsolutno zasluženo, ili realno uzimajući u obzir da je Konteova ekipa postala merna jedinica za malere i gluposti. Verovalo se da će Totenhem preživeti povredu Rišarlisona, pošto je imao velika dva gola prednosti posle udarca Ivana Perišića. Međutim, inicijatuvu domaćina pozlatio je neoprezni Sar, koji je bespotrebno udario jednog od igrača Saumteptona i pokonio im penal. Potom i pogodak preko najboljeg strelca tima Džejmsa Vorda Prausa – 3:3.

Ozbiljno se kocka Totenhem mestom u Ligi šampiona, posebno što u ovom trenutku ima dve utakmice više od Njukasla. Suočavali su se gosti sa novim malerom u vidu povrede Rišarlisona, snažnim udarima domaćina na početku drugog poluvremena, ali su na klasu Harija Kejna, Ivana Perišića, Pedra Pora u 76. minutu vodili sa 3:1. Ni to im nije dovoljno. Prokrvarili su u finišu, dozvolili da domaćin uhvati slamku spasa pogotkom Tia Volkota. Ostalo je opisano, koliko i nejasna reakcija Sara.

Izabrane vesti

Korejanac Son je sjajno asistirao Pedru Poru za vodeći gol. Sautempton je znao da mu je današnji susret jedan od onih mečeva koje mora da preživi. Odigrali su domaći prilično dobro, uspravili se na početku drugog poluvremena kada je pogodio Če Adams.

Zaslužili su domaći stisak ruke za otpor, kao i juriše u finišu utakmice, kao ni to što nisu ustukli ni posle pogotka Harija Kejna. Najbolji engleski napadač je reagovao na centaršut Pedra Pora i stigao do devetog pohotka glavom ove sezone. Izjednačio je rekord Dankana Fergusona od pre 25 godina. Još kada je Ivan Peršić pogotio udarcem sa 16 metara, sve je ukazivalo da je mukama Totenhema kraj.

Nisu tako mislili domaći. Uhvatili su see za slamku spasa preko Tia Volkota i krenuli u poslednji juriš. Morao je da Forster da spašava.... Samo što kod penala Prausa ništa nije mogao.

Sjajn meč viđen je na Molinou gde je gostovao Lids. Tim iz Jorkšira odigrao je jedan od najboljih mečeva u sezoni. Na kraju su gosti stigli može da spasonosnih bodova (4:2), ali su posle ubedljivog vođstva pošteno visili.

Imao je Lids u 62. minutu, posle pogotka Kristensena, tri gola prednosti. Ali meč u tom trenutku nije bio završen. Vulvsi su smogli snage da odreaguju, pošto ih je častila odbrana Lidsa. Postigao je Džoni Oto pogodak sa centra. Ubrzo je pogodio Mateus Kunja... Strašan finiš viđen je u Vulverheptonu. Međutim, domaćinu je ponestalo snage posle crvenog kartona Ota. Tačku je stavio Rodrigo.

Kuvaće na začelju Primer Lige do kraja sezone. Aston Vila je gotovo rutinski slavila protiv Bornmuta, dok su Brentford i Lester odigrtali nešereno. Od 12. do 20. mesta svi timovi su učetiri boda.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Notingem Forest - Njukasl 1:2 (1:1)

/Denis 26 - Isak 45+2, 90+3p/

Subota

Aston Vila - Bornmut 3:0 (1:0)

/Luiz 7, Ramzi 80, Bunedia 89/

Brentford - Lester 1:1 (1:0)

/Jensen 32 - Barns 52/

Sautempton - Totenhem 3:3 (0:1)

/Adams 46, Volkot 77, Vord Praus 90 pen - Poro 45, Kejn 65, Perišić 74/

Vulverhempton - Lids 2:4 (0:1)

/Oto 65, Kunja 73 - Harison 6, ASjling 49, Kristensen 62, Rodrigo 90/

18.30: (1,57) Čelsi (3,80) Everton (6,50)

Nedelja

15.00: (1,27) Arsenal (5,50) Kristal Palas (12,0)

Odloženo

Liverpul - Fulam

Brajton - Mančester Junajted

Mančester Siti - Vest Hem

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hari KejnTotenhemSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara