Radost Bejla i Kejna(© Reuters )
Radost Bejla i Kejna(© Reuters )

Totenhem na velški pogon: Geret Bejl caruje u igri glavom

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 20:19

U Stouku, ipak, prelomio pogodak Bena Dejvisa

Skup suviše dobrih pojedinaca da bi kriza trajala večno. Za sedam, ispostavilo se, fatalnih dana pao je Totenhem sa prvog na šesto mesto premijerligaške tabele, međutim, na pretposlednjem gostovanju u kalendarskoj godini potvrdio je sposobnost da pobeđuje i kad ne igra valjano. Ili, da igra taman koliko mu je potrebno da se plasira u polufinale Liga kupa Engleske.

Posle pobede nad Stoukom (3:1) ostala su mu još dva koraka do trofeja. Možda je najmanje cenjen u ostrvskom fudbalu, mada za klub koji 12 godina ništa nije osvojio ovo je idealna šansa. Te 2008. u finalu je tukao Čelsi Avrama Granta. Odavno nije bio bliži peharu, pa kad je već tako...

Izabrane vesti

Završnici takmičenja primakao ga je Ben Dejvis. Ni Hari Kejn, ni Hjon Min Soniako njih dvojica sjajno funkcionišu ove sezone – već levi bek. U trencima kad je ekipi Žozea Murinja ponestajalo odgovarajućih rešenja, rešio je 27-godišnji defanzivac da opali po lopti, ciljao je sa više od 20 metara, kao na bilijaru, suprotni ugao i ako je stativa martinela pogodio cilj!

Taj detalj iz 70. minuta prelomio je meč u kome su gosti iz Londona inicijalnu prednost stekli takođe zahvaljući Velšaninu. Daleko poznatijem. I efikasnijem. Na centaršut Harija Vinksa trznuo je loptu Geret Bejl i pokazao da glavom igra savršeno. Ovoga puta čak nije ni skočio, nije ni morao, ali je i tako postigao 26. gol u karijeri glavom. Na, pazite sad, 25 utakmica. I povratnički pogodak u dresu Pevaca, protiv Brajtona, dao je na taj način. Ima i realizovan penal na gostovanju LASK-u u Ligi Evrope, te kraj njegovog imena stoje već tri egzekucije. Za celu prošlu sezonu u Madridu dao je toliko.

Koliko je Totenhem ozbiljno shvatio gostovanje na stadionu Britanija videlo se po tome što su u prvih 11 bili Loris, Dajer, Hojbjerg, Lukas Moura i Kejn, a baš je ovaj poslednji na dodavanje Muse Sisoka otklonio sve dileme oko pobednika i već 16. golom u sezoni povukao jasnu liniju razdvajanja između člana Čempionšipa i ekipe koja cilja trofeje.

Ostala su još dva koraka.

ENGLESKA, LIGA KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Brentford - Njukasl 1:0 (0:0)

/Silva 66/

Arsenal – Mančester Siti 1:4 (1:1)

/Lakazet 31 – Žezus 3, Marez 54, Foden 59, Laport 73/


Sreda

Stouk – Totenhem 1:3 (0:1)

/Tompson 53 – Bejl 22, Dejvis 70, Kejn 81/

21.00: (3,20) Everton (3,40) Mančester Junajted (2,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Geret BejlTotenhemLiga kup EngleskeLiga kup

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara