Hari Kejn (Reuters)
Hari Kejn (Reuters)

Totenhem se baš ispromašivao, Liverpul može da bude zadovoljan bodom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.12.21. | 19:31

Iako su oba tima imala vođstvo, utisak je da su Spursi mnogo više zaslužili pobedu

Došao je kraj Liverpulovoj seriji pobeda u svim takmičenjima. Posla osam uzastopnih trijumfa u poslednjih mesec dana, Redsi su danas zaustavljeni na gostovanju Totenhemu (2:2) i izgubili su još dva koraka u trci sa liderom Mančester Sitijem.

A i ovaj osvojen bod je priličan uspeh s obzirom šta su sve fudbaleri Totenhema promašili danas. Antonio Konte je sve lepo pripremio, nadmudrio Jirgena Klopa, pronašao sve slabe tačke Liverpula ali njegovi napadači Kejn i Son su postigli samo po jedan gol. Iako su mogli makar još koji… Liverpul je iskoristio ono što je imao, možda će biti malo nezadovoljan i suđenjem ali i kod njegovog drugog gola je imao vetar u leđa sudijskom odlukom.

Izabrane vesti

Posle duge pauze i 14 dana bez odigrane utakmice, očigledna je bila svežina u igri Totenhema. Neverovatno su Spursi trčali danas. Antonio Konte je imao praktično sve igrače na raspolaganju osim povređenog štopera Romera dok je Jirgen Klop morao ozbiljno da kombinuje jer su zbog korone iz tima ispali Van Dajk, Fabinjo, Alkantara i Džons. Šansu u odbrani je dobio Konate, a u vezi mladi Morton, dok je priliku u špicu opet ispred Firmina imao Žota.

Meč je počeo izuzetno dinamično i ekipe su za tili čas stizale pred šesnaesterac protivnika, a utisak je da je Antonio Konte dobio meč kakav je želeo. U 13. minutu je njegov tim poveo. Ndombele je odličnim pasom našao rupu u poslednjoj liniji Redsa, Kejn je pobegao Konateu i majstorskim udarcem po zemlji pogodio suprotan ugao Alisonovog gola.

Totenhemova tranzicija i kontre su bili ubitačni i samo minut kasnije je Kejn servirao fenomenalnu šansu partneru iz napada za 2:0 ali je Son promašio ono što obično ne promašuje… Imao je reprezentativac Južne Koreje u 17. minutu još jednu sjajnu šansu ali je hteo da dribla Alisona i pogrešio. Potom je sudija progledao kroz prste Hariju Kejnu koji je vrlo lako mogao da bude isključen zbog žestokog starta nad Robertsonom.

Hteo je Liverpul da prenese težište igre pred gol domaćina, krenuo napred ali su se pozadi otvarali krateri koje napadači Totenhema nisu uspeli da kazne. Još jedan neverovatan zicer posle kontre i dodavanja Kejna je propustio Dele Ali. Mogli su Spursi za pola sata igre da imaju 3:0…

I naravno, stigla je kazna. Ona najiritantnija moguća za Liverpulove protivnike. Diogo Žota je glavom pogodio za izjednačenje. Neverovatno koliko bitnih golova je postigao omaleni Portugalac na ovaj način. Asistent je bio Robertson.

Tražili su gosti ubrzo penal zbog duela Žote i Ndombelea ali se čini da je sudija opet ispravno postupio. Poluvreme je završeno još jednom velikom šansom domaćih. Ovu je propustio Hari Kjen.

I drugo poluvreme je počelo revijom neverovatnih promašaja Spursa. Hari Kejn je propustio priliku da upiše jednu od najboljih partija u karijeri. Mogao je i do het-trika…

I opet je stigla kazna za Kejnove promašaje. Posle asistencije, Endi Robertdson je upisao i gol!

Spasao je Loris ispred Salaha ali se lopta odbila do Aleksander Arnolda koji je oštrim centaršutem pronašao Robertsona, a Škot je glavom pogodio za preokret. Imao je Liverpul sreće i što sudija nije video Salahovo igranje rukom u toj akciji…

Pravda je donekle zadovoljena u 74. minutu. Još jedna sjajna kontra Konteovog tima je napokon krunisana golom. Son je bio brži i od Matipa i od Alisona koji je istrčao daleko i ovoga puta nije promašio zicer.

Ubrzo je Liverpul ostao sa igračem manje jer je Robertson isključen zbog grubog faula nad Emersonom. Škot je u istoj utakmici upisao gol, asistenciju i crveni karton! Poslednji igrač u Premijer ligi kojem je to uspelo je bio Aleksandar Mitrović u Njukaslu pre pet godina.

Krenuo je Totenhem na pobedu u finišu meča a još jedan zicer je propustio Hjong Min Son. Iako su morali da se spasavaju poraza i uspeli u tome, Spursi su danas mnogo više zaslužili pobedu. Remijem su prekinuli seriju od tri pobede ali su pokazali da su Konteovim dolaskom postali drugačija ekipa i da i dalje rastu. 

PREMIJER LIGA – 18. KOLO

Subota

Lids - Arsenal 1:4 (0:3)

/Rafinja 73 pen - Martinali 18, 26, Saka 42, Rov 84/

Nedelja

Njukasl - Mančester Siti 0:4 (0:2)

/Dijas 5, Kanselo 27, Marez 63, Sterling 86

Vulverhempton - Čelsi 0:0

Totenhem - Liverpul 2:2 (1:1)

/Kejn 13, Son 74 - Žota 35, Robertson 70/

Odloženo

Everton – Lester

Mančester junajted – Brajton

Sautempton – Brentford

Votford – Kristal Palas

Vest Hem - Norič

Aston Vila - Barnli



tagovi

Hari KejnHjong-Min SonDiogo ŽotaEndi Robertson

Obaveštavaj me

Liverpul
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara