Kristijan Stelini i Rajan Mejson (©Reuters)
Kristijan Stelini i Rajan Mejson (©Reuters)

Totenhem smenio Stelinija, prelazno rešenje ponovo Rajan Mejson

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 19:17

Nekadašnji vezista londonskog kluba ponovo će imati glavnu reč na klupi

Debakl u derbiju sa Njukaslom (1:6), a pre toga i poraz kod kuće od Bormuta (2:3), mogli bi da koštaju Totenhem učešća u Ligi šampiona sledeće sezone. Svakako, koštali su posla Kristijana Stelinija.

Italijan je nakon otkaza Antoniju Konteu dobio poverenje klupskog rukovodstva da privede sezonu kraju, međutim, zadržao se samo četiri utakmice. Pobeda nad Brajtonom, remi sa Evertonom i pomenuti porazi nisu učinak koji zadovoljava kriterijume predsednika Danijela Levija.

Izabrane vesti

Upravo je prvi čovek Pevaca potpisao saopštenje objavljeno na klupskom sajtu u kom se navodi da će nekadašnji vezista Rajan Mejson zameniti Stelinija.

"Sastao sam se danas sa predstavnicima igrača - ekipa je spremna da zbije redove kako bi na najbolji mogući način završila sezonu. Svi smo svesni da tim mora da prikazuje igre koje zaslužuju vašu neverovatnu podršku", dodao je Levi u poruci navijačima Totenhema.

Jasno je da će i Mejson biti samo prelazno rešenje, odnosno da će se Totenhem po završetku dati u potragu za nekim zvučnijim strategom. U poslednje vreme provlači se ime Julijana Nagelsmana, koji ima i ponudu Čelsija, mada će doskorašnji trener Bajern Minhena verovatno sačekati kraj sezone i rasplet kada je reč o klubovima koji će sledeće sezone predstavljati engleski fudbal u Ligi šampiona.

Rajan Mejson je već imao priliku da komanduje prvim timom Totenhema, pošto je u finišu sezone 2021/2022. nasledio Žozea Murinja. Dolaskom Nuna Espirinta Santa, 31-godišnjak iz Londona vratio se na poziciju šefa trenera Totenhemove akademije, a potom je bio aistent Konteu i, za ovo kratko vreme, Steliniju.

Tokom svog prvog samostalnog mandada vodio je ekipu u sedam mečeva, s učinkom od četiri pobede i tri poraza.

U preostalih šest kola mladi strateg pokušaće da napravi čudo i nadoknadi trenutnih šest bodova zaostatka za trećeplasiranim Njukaslom ili četvrtoplasiranim Mančester Junajtedom, s tim da od prvih ima meč više, a od drugih čak dva. Deluje kao nemoguća misija...


tagovi

TotenhemPremijer ligaRajan MejsonKristijan SteliniDanijel Levi

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara