Nikolo Zanilo i Hakim Zijeh (©Reuters)
Nikolo Zanilo i Hakim Zijeh (©Reuters)

Totenhem u strahu, Zaniolo ponuđen PSŽ! Roma pitala Čelsi za Zijeha, cena je 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 10:29

Lajpcig takođe u igri za italijanskog reprezentativca, na Stamford Bridžu odredili vrednost Marokanca

Milan Škrinijar je na putu za Pariz, da li će njegovim stopama ili možda čak i ranije na Park prinčeva sleteti Nikolo Zaniolo? Moguće je da će italijanska legija u Gradu svetlosti biti uvećana, pošto je agent Klaudio Vigoreli dobio zeleno svetlo da svog klijenta ponudi francuskom velikanu!

Svima je jasno da Zaniolovo vreme u Romi ističe i da je samo pitanje gde će nastaviti karijeru. Donedavno je postojao samo Totenhem posle velikog angažmana Fabija Paratićija - želeo ga i u Juventusu - na insistiranje Antonija Kontea, u međuvremenu je Dortmund glatko odbijen, a sa uključivanjem Pari Sen Žermena u celu priču londonski klub ima razloga da strahuje. Italijanski mediji navode da se za Zaniolovo zdravlje raspituje i Lajpcig koji se pokazao kao odlična sredina za napredak mladih igrača, ali ako PSŽ bude zagrizao do kraja teško da će ostali imati šansu da se domognu njegovog potpisa.

Izabrane vesti

Romi nije toliko važno gde će italijanski vezista otići, sve dok se ispune finansijski uslovi, a i oni nisu preterano visoki. Neće se razmatrati nijedna ponuda manja od 30.000.000 evra, a kako to nije veliki novac, u Parizu se razmatra Zaniolov slučaj pošto je godinama na radaru skauta. Vučica bi navodno pristala i na pozajmicu, do leta ako bi to radilo posao za eventualne kupce, samo pod uslovom da se nakon šest meseci obavezno otkupi.

No, uprkos opciji koju ima PSŽ, Totenhem navodno ostaje u pol poziciji, najviše iz razloga što postoji obostrano interesovanje. Paratići i Konte od ranije cene Zaniola, koji transfer u Premijer ligu vidi kao ogroman iskorak u karijeri.

Dok se radi na odlasku italijanskog reprezentativca, čelnici Rome paralelno vode razgovore sa Čelsijem za otkup Hakima Zijeha. Marokanac nije neko u koga Grejem Poter veruje previše, a u poslednje vreme igra najviše zbog silnih povreda koje su pokosile igrače na Stamford Bridžu. O njegovom odlasku iz Londona pričalo se i prošle zime, pa letos, a sada bi izgleda definitivno mogao da se realizuje posle dolazaka Mihajla Mudrika i Nonija Maduekea za više od 100.000.000 evra. U ofanzivnoj liniji Čelsija je sada ogromna gužva i Zijeh je višak.

Plavci su već odredili cenu i postavljena je na 20.000.000 evra. U slučaju da proda Zaniola, Romi ne bi bilo teško da pokrije ovu sumu, pogotovo jer je Zijeh želja Žozea Murinja.

U slučaju da priča sa Marokancem propadne, kao rezervna opcija pominje se Đerar Deulofeu koji igra odličnu sezonu u Udinezeu. Ali, o tome se još ne razmišlja ozbiljno...


tagovi

Nikolo ZanioloHakim ZijehRomaČelsiRB LajpcigPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara