Žan Kler Todibo (AFP)
Žan Kler Todibo (AFP)

Totenhem zagrizao za člana druge najbolje odbrane liga petice

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 19:27

Sparsi u pregovorima sa Žan Klerom Todiboom

Preporodio je Angelos Postekoglu Totenhem od letošnjeg dolaska. Napravio je od Sparsa ekipu čija napadačka igra pleni lepotom, po mnogima najinteresantniji tim za gledanje u Premijer ligi. Njegov Totenhem bio je prvi na tabeli posle 10. kola, ali su ga u međuvremenu desetkovale povrede i suspenzije što se odrazilo i na rezultate. Vratio se londonski klub na pobednički kolosek, ali je serija poraza svima u klubu pokazala da su ekipi neophodna pojačanja, naročito u defanzivi. Stoga, čelnici Pevaca žele štopera Nice Žan Klera Todiboa.

Todibo koji je letos bio jedna od želja Mančester Junajteda, u tandemu sa 40-godišnjim Danteom jeste najzaslužniji za činjenicu da Nica slovi za jednu od najboljih odbrana u Ligama petice. Tim sa Azurne obale primio je samo devet pogodaka na 16 utakmica i stoga ne čudi što je Todibo tražena roba, prema pisanju Dejli Mejla vredna oko 40.000.000 evra.

Izabrane vesti

To nije mali novac za zimsko pojačanje, ali pomenuti engleski medij uverava da su tokom prethodne nedelje čelnici Totenhema sastančili sa Todiboom i njegovim agentom. Koliko Sparsima nedostaje širina u centralnom delu defanzive najbolje se videlo nakon što je tandem Kristijan Romero - Miki van de Ven rastavljen. Desilo se to u onoj katastrofi protiv Čelsija kada se Holanđanin povredio, a Argentinac doživeo suspenziju.

Na Erika Dajera se već duže vreme ne računa ozbiljno, pa su štoperski par prinudno činili Ben Dejvis i Emerson Rojal, a malo je reći da takvo, iznuđeno rešenje Angelosa Postekoglua nije imalo perspektivu da donese ništa pozitivno.

Van De Ven bi trebalo da se oporavi od povrede zadnje lože sredinom januara, ali Kuti Romero, ma koliko kvalitetan štoper bio, de fakto jeste tempirana bomba koja svako malo može da krene otvorenim đonom na protivnika i zaradi suspenziju. Zato ne bi začudilo da Totenhem već ove zime pokuša da angažuje Francuza koji je u prethodne tri godine nastupao za Barselonu, Šalke i Benfiku.

Totenhem je iz tokom prvih 10. rundi primio devet pogodaka, a u narednih sedam čak 13. Pokazatelj da mu je neophodna još jedna, ozbilja štoperska opcija ukoliko želi da trči trku za titulu do samog kraja.


tagovi

TotenhemŽan Kler Todibo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara