Navijači Totenhema (Foto: AFP)
Navijači Totenhema (Foto: AFP)

Totenhemova blamaža - odbio ga igrač iz sedmog ranga u Engleskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 10:35

Nisu mu se dopali uslovi

Dok sportski direktor Fabio Paratići pokušava da završi transfere Dejana Kuluševskog i Rodriga Bentankura iz Juventusa, engleski mediji se bave još jednim koji Totenhem nije uspeo da realizuje. Želeli su Sparsi ove zime i Adamu Traorea, kao i Luisa Dijaza, ali su ostali praznih šaka. Pokušali su da se "pojačaju" i iz sedme lige i malo poznatog kluba iz Istočnog Saseksa pod imenom Luis. Ponuda Pevaca je prihvaćena, da bi na kraju mlađani Oli Tener odbio da se preseli na sever Londona.

Navijači su rezigirani. Klub iz Severnog Londona je najpre pokušao da preseli Traorea iz Vulverhemptona u svoje redove, samo da bi španski reprezentativac završio u Barseloni. Okrenuli su se potom ka Dijazu, kada je već počelo da gori pod nogama. Poslali ponudu od 45.000.000 evra (uz 10.000.000 evra na ime bonusa), ali su ponovo poljubili vrata. Par dana kasnije Liverpul je poslao 5.000.000 jaču ponudu i završio posao...

Izabrane vesti

Kuluševski i Bentakur bi bili više od utešne nagrade, to je jasno. Urugvajac se dokazao u dresu Juventusa i državnog tima i čini se da bi predstavljao veliko pojačanje za vezni red. Što se tiče Kuluševskog, nema sumnje da poseduje veliki potencijal, ali ostaje da se vidi kako će se snaći u Premijer ligi. Ipak, teško je ne zapitati se da li Paratići ovim transferima pokušava da pomogne i bivšem klubu?

Ništa ipak nije razočaralo pristalice kluba kao poslednja priča o transferu mladog Olija Tenera. Otišao je Totenhem u sedmi rang po talentovanog ofanzivca, dogovorio se sa njegovim klubom Luisom, ali ne i sa 19-godišnjim fudbalerom.

"Fudbalski klub Luis želi da potvrdi da iako je klub postigao dogovor sa timom iz Premijer lige za transfer Olija Tenera, Oli i tim iz Premijer lige nisu uspeli da se dogovore oko ličnih uslova saradnje i on ostaje igrač našeg kluba", stoji u saopštenju sedmoligaša.

Umeo je Totenhem u nižin rangovima da pronađe bisere, tako je iz MK Donsa svojevremeno doveo Dele Alija i napravio pun pogodak. Video je očigledno nešto i u Teneru, ali nije uspeo da ga ubedi da spakuje kofere, preseli se na sever prestonice i zaigra u najboljoj ligi na svetu. Priča za rubriku Verovali ili ne...


tagovi

Zimski prelazni rok 2022TotenhemFabio Paratići

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara