Fabio Paratići (©Reuters)
Fabio Paratići (©Reuters)

Paratići optužen da ne razmišlja o Totenhemu, već kako da "ispegla" Juventusove knjige

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 22:10

Digla se prašina u Londonu zbog Kuluševskog i Bentankura

Kako se zimski prelazni rok približava kraju, tako je Totenhem u sve većem problemu i mogao bi lako da postane možda i najveći gubitnik.

Raniji planovi da se dovede Dušan Vlahović su propali, baš kao i pokušaji za Luisa Dijaza, Franka Kesija i Adamu Traorea. Totenhem sada na sve strane juri pojačanja, a u smiraj zimske pijace nije isključeno da u Severni London stignu dva pojačanja iz Juventusa. Pisali smo već o interesovanju Totenhema za Dejana Kuluševskog i Rodriga Bentankura, te pod kojim uslovima bi Juventus dozvolio da se oba posla završe, ali to sada nije toliko u centru pažnje koliko čovek koji radi na realizaciji ovih transfera. Sportski direktor Pevaca Fabio Paratići, inače čovek koji je na istoj funkciji u Juventusu radio do letos kada je smenjen zbog loših rezultata i lošeg poslovanja, sada je optužen da pokušava da pomogne svom nekadašnjem klubu da “ispegla“ knjige uzimanjem Kuluševskog i Bentankura.

Izabrane vesti

6. februar, 20.45: (1,57) Juventus (4,20) Verona (6,50)

Andrea Anjeli je nedavno razbio kasu i na sto bacio gotovo 70.000.000 evra (bez bonusa) kako bi već ove zime doveo Dušana Vlahovića što je mnoge iznenadilo uzimajući u obzir to da Juventusova finansijska situacija nije najsjajnija. Torinskom klubu je sada pod hitno potrebna jaka finansijska injekcija kako bi bar delimično smanjio jaz između prihoda i rashoda.

Paratićiju navodno viđeniji navijači Totenhema zameraju što želi da dovede igrače koji se ne uklapaju toliko u sistem Antonija Kontea. Istina, Konte je Kuluševskog želeo u Interu, ali je Šveđanin makedonskih korena izabrao Juventus pre dve godine. S obzirom da sada ne igra toliko kod Maksa Alegrija prodaja je izvesnija, no Totenhem i Juventus se još nisu dogovorili oko uslova. Pevci žele Kuluševskog na pozajmicu uz opciju otkupa za 30.000.000 evra i moguću obaveznu kupovinu ako se ispune određeni uslovi. Juventus pristaje na šestomesečni rad, ali da klauzula bude obavezna i u visini od 40.000.000 evra.

Sa Bentankurom je situacija nešto drugačija. Juventus je odbio da pregovara o pozajmici, pa je Totenhem sada navodno spreman da odmah kupi Urugvajca za oko 25.000.000 evra, iako je Juve nedavno odbio Aston Vilu za samo milion evra manje. Bjaknkoneri su u međuvremenu dogovorili transfer Denisa Zakarije iz Borusije Menhengladbah u poslu vrednom 5.000.000 evra odmah i još dva miliona kroz bonuse. Ali, ne može da ga dovede dok ne odu Bentankur, Aron Remzi ili Artur. Alegri je nedavno potvrdio da Brazilac ostaje, Remzija niko ne želi zbog velikih primanja kojih nije spreman da se odrekne, pa je Bentankur u fokusu.

Nećemo o tome da li Paratići stvarno radi nešto u korist Juventusa, ali torinski klub uz Vlahovića potencijalno može da ima još jedan veliki trošak. Naime, na leto Juve mora da odluči da li će od Viole da otkupi Federika Kjezu kome je nedavno stradao prednji ukršteni ligament. On je zvanično i dalje na pozajmici koja je dosad plaćena 10.000.000 evra, a da bi se transfer potpuno realizovao u julu mora da se isplati još 40.000.000 evra. Bez bonusa koji iznose još sedam miliona evra. Nedavno je objavljeno da je Juventusov neto dug narastao na preko 400.000.000 evra, a samo za prošlu godinu iznosio je preko 200.000.000 evropskih novčanica...


tagovi

Fabio ParatićiDejan KuluševskiRodrigo BentankurZimski prelazni rok 2022TotenhemJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara