Totenhemovo ratno profiterstvo: Stiglo prvo besplatno pojačanje ovog leta

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 14:35

Spursi iskoristili FIFA aneks

Kada počeo rat u Ukrajini, FIFA je uvela poseban aneks koji inostranim fudbalerima iz te zemlje dozvoljava da odu u inostranstvo bez obeštećenja. Aneks je prvo važio za 2022. godinu ali je produžen i na ovaj prelazni rok.

Totenhem je iskoristio situaciju i doveo besplatno izraelsko krilo Manora Solomona iz Šahtjora. Iako je Izraelac imao još šest meseci ugovora sa klubom iz Donjecka, pravila su bila na Totenhemovoj strani i angažovali su ga kao slobodnog igrača potpisavši petogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Solomon je i prošle sezone iskoristio FIFA aneks i otišao na jednogodišnju pozajmicu u Fulam gde je ostavio jako dobar utisak. Iako je povredio koleno po dolasku, kasnije se oporavio i zaigrao sjajno a posebno se istakao golovima u periodu kada je Aleksandar Mitrović bio suspendovan. Hteli su i Kolibaši da ga zadrže ali je poziv Totenhema ipak bio atraktivniji. U Šahtjoru su jako ljuti zbog ovog poteza, tvrde da su izgubili ozbiljan novac i traže da se aneks ukine ali u Solomonovoj situaciji nisu mogli ništa da urade.  

Da bi koliko toliko nadoknadio štetu Ukrajincima i u javnosti se oprao od ratnog profiterstva, Totenhem je organizovao prijateljski meč protiv Šahtjora na svom stadionu 6. avgusta od kojeg će sav prihod ići humanitarnoj fondaciji kluba iz Donjecka.

Solomon je u Šahtjor došao pre četiri i po godine iz Makabi Petah Tikve za 6.000.000 evra kao talentovani tinejdžer i dve godine je sa uspehom nosio dres kluba iz Donjecka. Do početka rata u Ukrajini. Sada ga čeka nova londonska eipzoda ali u drugom klubu.

Izraealc je zvanično šesto pojačanje Spursa koji su ovog leta potrošili 136.300.000 evra. Otkupili su Pedra Pora iz Sportinga i Dejana Kuluševskog iz Juventusa, kupili Džejmsa Medisona iz Lestera i Guljelma Vikarija iz Empolija, a dolazi i im Destini Udogi kojeg su pre godinu dana kupili od Udinezea i ostavili ga tamo da igra kao pozajmljen igrač.


tagovi

Manor SolomonLetnji prelazni rok 2023Šahtjor Donjeck

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara