Toti Gomeš (© Reuters)
Toti Gomeš (© Reuters)

Toti debituje za Portugal, Žoao Mario završio reprezentativnu karijeru

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 15:30

Četiri promene Roberta Martineza u odnosu na prethodni spisak

Selektor Portugala Roberto Martinez objavio je spisak 26 igrača na koje računa za utakmice kvalifikacija Evropskog prvenstva. Španac je debitovao je ubedljivim pobedama protiv Lihtenštajna i Luksemburga, pa će protiv Bosne i Hercegovine (17. juna) i Islanda (20. juna) pokušati da se nadoveže na dobru formu sa starta ciklusa.

U odnosu na prošli spisak otpao je Diogo Leite, štoper Union Berlina na pozajmici iz Porta. Levi bek Pari Sen Žermena, Nuno Mendeš propustiće okupljanje usled povrede zadnje lože zbog koje nije igrao poslednje četiri utakmice u Ligi 1. Umesto njih, tu je dvojac Vulverhemptona, Nelson Semedo pozvan je prvi put još od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, debitant je 24-godišnji Toti Gomeš, defanzivac se ustalio među staterima i pomogao ekipi da izbori opstanak u Premijer ligi, za to je i nagrađen.

Izabrane vesti

Toti je veoma interesantan igrač za nas, ima drugačije karakteristike u odnosu na druge defanzivce u reprezentaciji. Fizički je moćan, jak u duelu i levonog. Moramo da imamo igrače različitih mogućnosti. Tražimo igrače sa jedinstvenim veštinama i donosimo odluke u skladu sa njima“ , rekao je Martinez.

Na spisku nema Žoaaa Marija, jednog od najboljih igrača Benfike koja je osvojila titulu u Portugaliji. Bivši vezista Sportinga i Intera najavio je povlačenje iz državnog tima sa kojim je odigrao 56 utakmica i postigao tri gola. Njega i Mateusa Nunjesa zameniće Rikardo Orta, vezista Brage koji je ove sezone dao 17 golova uz deset asistencija, te Renato Sančes (PSŽ), povratnik u reprezentaciju.

Među golmanima i napadačima nema promena, navalu ponovo predvodi Kristijano Ronaldo. I dalje mu veruje Roberto Martinez iako su najbolji dani očigledno iza Ronalda. Nekada najbolji fudbaler sveta nije uspeo da osvoji titulu u Saudijskoj Arabiji, ali će ponovo pomoći svojoj zemlji. U prve dve utakmice kvalifikacija postigao je četiri gola, niz koji želi da nastavi protiv Bosne i Islanda.

Na spisku Portugalije su:

Golmani: Diogo Košta (Porto), Žoze Sa (Vulverhempton), Rui Patrisio (Roma),

Defanzivci: Diogo Dalot (Mančester junajted), Žoao Kanselo (Mančester siti), Danilo Pereira (PSŽ), Pepe (Porto), Ruben Dijaš (Mančester siti), Antonio Silva (Benfika), Gonsalo Injasio (Sporting), Nelson Semedo (Vulverhempton), Toti Gomeš (Vulverhempton), Rafael Gereiro (Dortmund),

Vezisti: Žoao Palinja (Fulam), Ruben Neveš (Vulverhempton), Bernardo Silva (Mančester siti), Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Otavio (Porto), Vitinja (PSŽ), Rikardo Orta (Braga), Renato Sančes (Pari Sen Žermen),

Napadači: Kristijano Ronaldo (Al Nasr), Gonsalo Ramoš (Benfika), Žoao Feliks (Čelsi), Rafael Leao (Milan), Diogo Žota (Liverpul).


tagovi

reprezentacija PortugalaRoberto Martinezkvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024EURO 2024Toti Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara