Tozi Mijailoviću nagrada za životno delo

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 14:50

Lepo prizanje za predsednika Crvene zvezde

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović je dobio nagradu za životno delo na ceremoniji proslave 77. rođendana sportskog društva iz Ljutice Bogdana.

Tokom dugogodišnjeg rada u klubu sa Marakane, popularni Toza je dva puta obavljao funkciju predsednika Skupštine Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Kada dobijete priznanje iz porodice kakva je Sportsko društvo Crvena zvezda koja okuplja 36 klubova, i jedno je od najvećih sportskih društva uopšte, a imate dugi život u Crvenoj zvezdi onda je stvarno fantastično osećanje. Ono što je za mene jako važno da se to dugogodišnje angažovanje pre svega u fudbalskom klubu na neki način vrednuje kroz priznanje za životno delo. Ovom prilikom želeo bih da istaknem da nije samo moja radost u tome, već je zasluga Crvene zvezde za mnoge radosti koje sam radeći u ovom klubu doživeo i tu radost i dan danas doživljavam. Istakao bih da mlade generacije, mladi ljudi koji se budu angažovali u radu Crvene zvezde treba da shvate ili prihvate to da za svoj rad, ako ga predano i sa odanošću imaju prema Crvenoj zvezdi, Zvezda će vam vratiti. Verujem da ćemo svi zajedno doživete mnoge nove radosti u ovom klubu, zahvaljujući sportistima koji na borilištima postižu te rezultate, a mi smo samo ti koji na neki način se bore za uslove u kojim će se moći ostvariti ti sportski ciljevi“, istakao je Svetozar Mijailović.

Svetozar Mijailović rođen je 8. januara 1947. godine u mestu Lopašu kod Užičke Požege. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka i stekao zvanje inženjer organizacije rada. Bio je zaposlen u Institutu za transfer tehnologije, inženjering i marketing u Beogradu. Jedan je od osnivača Udruženja državnih reprezentativaca Srbije.

Bio je predsednik omladine Srbije (1973-1977), predsednik SOFK Srbije (1978-1982), predsednik SOFK Beograda (1982-1986), predsednik FK Crvena zvezda (1987-1993, 2014 - do današnjeg dana) potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda (1996-2000), ministar za sport u Vladi Republike Srbije (2000). Dobitnik je Majske nagrade SOFK Srbije, Ordena rada, Priznanja Fudbalskog saveza Srbije, Priznanja Sportskog društva Crvena zvezda povodom 50 godina, Povelje Udruženja državnih reprezentativaca Srbije i mnogih drugih društvenih i sportskih priznanja.


tagovi

Svetozar Mijailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara