Jusuf Jazidži (©Reuters)
Jusuf Jazidži (©Reuters)

Trabzon i Karagumruk nemaju za šta da igraju

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 12:15

Nenad Bjelica i Andrea Pirlo odmeriće snage u okviru 35. kola turske Superlige

Finiš je sezone u turskoj Superligi, a Trabzon i Karagumruk nemaju za šta da igraju. Branilac titule iz grada sa Crnog mora odbrojava dane u kampanji u kojoj je bio katastrofalan u nameri da odbrani tron. Fatih, već, nije ni mogao da očekuje nešto više od sredine tabele...

Sa ogromnim zaostatkom od 28 bodova od lidera Superlige Galatasaraja, Trabzon nikada nije ugrozio gornji deo tabele ni u jednom trenutku ove sezone. Evropa nije u planu za klub sledeće sezone, s obzirom na to da je zaostatak u odnosu na trećeplasirani Bešiktaš, a eliminacija u šesnaestini finala Lige konferencije od Bazela bila je katalizator da njegova sezona izađe iz koloseka.

Izabrane vesti

Pošto je švajcarski sastav izbacio Trabzon iz takmičenja, Ankaragudžu ga je eliminisao i iz Kupa Turske, a Oluja sa Crnog mora poražena je u šest od narednih devet ligaških utakmica. Nije pomogla ni ostavka trenera Abdulaha Avdžija samo nedelju dana posle duela u Švajcarskoj.

19.00: (1,80) Trabzon (3,70) Karagumruk (4,40)

Njegov neverovatan niz bez poraza kod kuće sa klubom, koji je trajao 36 utakmica, prekinuo je poslednjeplasirani Umranije, i na kraju je to bila poslednja Avdžijeva utakmica na čelu Trabzona.

Senzacionalan rekord na Akjazi stadionu ilustruje činjenica da je Trabzon osvojio 34 od svojih 48 poena kod kuće, ali je ekipa koju sada predvodi Nenad Bjelica od tada izgubila i od Kajserija. Četiri boda ispod crnomorskog tima je Karagumruk, koji je uživao u relativno uspešnoj sezoni u prvoj kampanji Andree Pirla na kormilu.

Napadački mentalitet Fatiha učinio ga je blistavim za gledanje, a slab učinak odbrane pozicionirao u sredinu. Postigao je 68, ali i primio 58 golova. Primio je Karagumruk više pogodaka od dve ekipe iz zone ispadanja, ali je i postigao više od Bešiktaša, koji je 27 bodova ispred na tabeli, što naglašava razliku u kvalitetu na oba kraja terena za Karagumruk.

Posle niza od 13 utakmica u kojima je samo Fenerbahče uspeo da ga pobedi, kao i remija 3:3 na gostovanju kod Galatasaraja, Karagumruk je sada izgubio poslednja dva meča, od kojih su oba bila kod kuće.

Sreća ipak nije bila na Fatihovoj strani sredinom nedelje, pošto je autogol Ibrahima Dreševića osudio Karagumruk na poraz od 3:2 protiv Adane Demir.

TURSKA 1 – 35. KOLO


Subota

Kasimpaša – Istanbul 1:0 (0:0)

/Ozdžan 58/

Galatasaraj – Sivas 2:0 (1:0)

/Ikardi 13, 63/

Kajseri – Alanja 0:4 (0:2)

/Jardimdži 9, 16, Kuluri 65, Balkovec 90+3/

Nedelja

Umranije - Ankaragudžu 1:2 (1:1)

/Najir 26pen - Malkui 18, Milson 71/

Antalija - Bašakšehir 0:0

Adana Demir - Bešiktaš 1:4 (1:1)

/belanda 19 - Abubakar 45+4, 90+5pen, Fernandes 46, Tosun 72/

Ponedeljak

19.00: (1,80) Trabzon (3,70) Karagumruk (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1TrabzonKaragumruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara