Navijač Trabzona (©AFP)
Navijač Trabzona (©AFP)

Trabzon sprema teren za duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 11:42

Oluja sa Crnog mora danas igra za polufinale Kupa protiv Antalije

Oluja sa Crnog mora briše sve pred sobom u Turskoj. U godini kada proslavlja 55 godina postojanja Trabzon je u prilici da navijače dovede u stanje delirijuma. Osim što je pred promovisanjem u prvaka zemlje posle 38 godina čekanja, sastav Abdulaha Avdžija može i do duple krune.

U taboru bordo-plavih ponovo ciljaju uspeh iz daleke 1984. i dva nacionalna trofeja. U kup takmičenju Trabzon je stigao do četvrtfinala gde ga večeras očekuje dvoboj sa Antalijom (18.30). Avdžijev tim može da ima koristi od "smrti favorita" na ovom frontu, jer je od preostalih osam ekipa, samo branilac titule Bešiktaš i dalje zastupljen kao ravnopravan protivnik.

Izabrane vesti

Trabzon je u seriji od šest pobeda u svim takmičenjima, a za poraz ne zna na proteklih 13 duela. U prošlom duelu protiv Kajserija Avdžijevi momci su slavili uprkos zaostatku od dva gola na poluvremenu. Tokom nedelje, bordo-plavi ciljaju još jednu pobedu, ali ovoga puta u Kupu. Kao jedan od retkih preostalih favorita za titulu u ovom nadmetanju, ne postoji samo lakša prepreka u četvrtfinalu, već i šansa za osvetu. Antalija je krivac za jedini poraz Trabzona ove sezone u prvenstvu.

18.30: (1,80) Trabzon (3,60) Antalija (5,10)

U skorije vreme, pobede su uglavnom bile zasluga obnovljene ofanzivi. Konkretno, poslednjih nedelja zablistao je zimski novajlija Edin Višća. U ligi je internacionalac iz Bosne i Hercegovine bio uključen u pet od 12 golova Trabzona. Zbog povreda Avdži neće moći da računa na Hamšika, Tokoza i Kardešlera.

S druge strane, mediteranski klub je treću godinu zaredom među osam najboljih ekipa u Kupu Turske. Prošle godine Antalija je igrala finale, gde je poražena od Bešiktaša. Uprkos nedavnoj krizi forme, Škorpije su odlučle da ne menjaju trenera Nurija Šahina i za to su nagrađene.

Antalija je trenutno prepuna samopouzdanja pošto je u seriji od šest mečeva bez poraza na svim frontovima. Još samo Alpsoj i Akjol moraju da pauziraju zbog povrede. U odnosu na prošlu utakmicu, u kojoj je Antalija samo remizirala bez golova protiv Adane Demir, mediteranski klub ne bi trebalo da napravi značajnije promene.

TURSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

18.30: (1,80) Trabzon (3,60) Antalija (5,10)

Sreda

15.00: (2,20) Sivas (3,40) Karagumruk (3,30)

18.30: Bešiktaš - Kajseri

Četvrtak

18.30: Alanja - Gazijantep

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup TurskeTrabzonAntalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara