Abdulkadir Parmak (©AFP)
Abdulkadir Parmak (©AFP)

Trabzon u poteri za gigantima iz Istanbula

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 08:31

Vicešampiona Turske ove sezone loš na svom terenu. Ima šest poraza kod kuće od sedam u prvenstvu. Drugo mesto dostižno posle kikseva Galatasaraja i Fenerbahčea

Prošle sezone Trabzon se borio za titulu do poslednjeg kola sa Bašakšehirom, osvojio je Kup Turske, ali odlazak prvog strelca lige Aleksandera Serlota u Lajpcig, finansijski problemi, uticali su da tim iz grada sa obala Crbog mora igra ove sezone slabije. Imao je početkom godine seriju trijumfa, činilo se da može i da umeša u borbu za titulu, ali novi pad. Trabzon je osvojio samo bod u poslednja dva kola.

Bešiktaš hita ka titilu, ali Galatasaraaj i Fenerbahče kiksiraju, pa je to prilika za izabranike trenera Abdulaha Avdžija da se uključe bar u borbu za drugu poziciju koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Na obale Crnog mora stiže tim iz turske prestonice Ankaragudžu (17.00) koga čeka grčevita borba za opstanak. Trenutno, gosti su na prvom mestu iznad crte, a ispod je, zamislite, branilac titule Bašakšehir koji se posle istorijske titule bori da preživi u eliti.

Izabrane vesti

Za domaćina u timu neće biti povređenih Abdulkadira Omura i Norvežanina Andresa Trondsena. Za goste zbog žutih kartona suspendovan je Grk Stelios Kitsoi. Povređeni su Džangaja, Ajgoren i Poljak Danijel Lukašik.

17.00: (1,62) Trabzon (3,80) Ankaragudžu (5,80)

Tradicija je na strani Trabzona. Gosti iz Ankara na devet poslednjih utakmica nisu pobedili današnjeg rivala, odnosno 11 godina. U Trabzonu, Ankaragudžu čeka na trijumf već 14 godina. U prvom delu sezone Englez Luis Bejker je postigao jedini gol za trijumf vicešampiona Turske na gostovanju u prestonici.

Trabzon u poslednje vreme gubi bodove na svom stadionu. Ima dva vezana poraza, od Fenerbahčea (0:1) i Alanje (1:3). Od sedam poraza u sezoni, čak šest ima na svom terenu. Gosti imaju samo dva trijumfa na strani, a poslednji meč van Ankare dobili su Karagumruk u Istanbulu (1:0).

.......................................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

........................................................................

Nekadašanji srpski reprezentativac Duško Tošić igraće za Kasimpašu danas (11.30) u Ankari protiv bivšeg kluba Genčlerbirligija. Tim iz Istanbula nije dobio četiri meča u nizu, pa je skliznuo u donji deo tabele, dok domaćin traži bodove spasa. Trenutno je poslednji, ali je prošle nedelje pobedio Fenerbahče u Istanbulu (1:2) i uključio se u borbu za ostanak u najboljoj ligi Turske.

11.30: (2,85) Genčlerbirligi (3,30) Kasimpaša (2,50)

Meč Trabzon – Ankaragudžu (17.00), kao i preostale tri utakmice današnjeg programa u šampionatu Turske možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska 1TurskaTurska Super ligturska ligaTrabzonKK Trabzon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara