Tračak nade se ukazao: Kuman vraća Barseloni ponos, igrači su uz njega

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 02:02

Konačno malo radosti za Katalonce

U jednom trenutku je delovalo da će ovo biti katastrofalna sezona za Barselonu. U prvenstvu su debelo kasnili i prosipali bodove, u Ligi šampiona ih je dekalsirao PSŽ, a u prvom meču polufinala Kupa kralja su u Sevilji glartko poraženi 0:2 i delovalo je da nema šanse za trofej u ovoj sezoni. Kada se na sve to dodaju finansijska i instititucionalna kriza u klubu, Mesijev nerešen status, skupocena pojačanja koja nisu opravdala očekivanja i konačno hapšenje predsednika Bertomeua, zaista je Barsa delovala kao brod koji tone...

Tračak nade se ipak ukazao. Barselona je večeras na čudesan način uspela da nadoknadi minus iz Andaluzije i posle produžetaka eliminiše Sevilmju za plasman u finale Kupa kralja. Pre toga je u prvenstvu uspeli da stigne Real na drugom mestu pa madridski derbi narednog vikenda dočekuje sa kakavom takvom nadom da će se umešati u borbu za titulu.

Izabrane vesti

Ronald Kuman je uspeo nekako da digne ekipu iz loše atomsfere koja dominira slavnim klubom.

„Borili smo se do tačke iscrpeljnosti i uradili nešto neverovatno. Veoma sam zadovoljan igračima večeras. U dve utakmice smo pokazali da smo bolji tim. Nikada nismo potcenjivali Kup kralja i pokazali smo mnetalitet. Od ovoga ne mogu više da tražim mojim igračima“, rekao je zadovoljni Kuman posle pobede nad Seviljom.

Tim rečima kao da je svima poručio da ne gaje iluzije o nekom ludom preokretu u Parizu naredne nedelje kada Barsa igra revanš osmine finala Lige šampiona posle 1:4 na Kamp Nou.

„Jedna stvar je 0:2, a potpuno drugo je 1:4. Krenućemo u meč sa namerom da pobedimo i videćemo kako će ići. Ako ne bude moguće, prihvatićemo to i nastaviti dalje“.

O Kumanovom statusu se mnogo pričalo prethodnih nedelja. Mnogi veruju da neće viti na klupi Barselone i sledeće sezone.

Kuman je uvek bio iskren prema nama u svlačionici i ima naša podršku jer radi sjajan posao“, stao je Đordi Alba u odbranu trenera posle meča sa Seviljom.

Možda bi preokret protiv Sevilje mogao da bude najava nekih boljih dana. Već za vikend Barsa gostuje Osasuni, juri pobedu i čeka epilog sa madridskog derbija posle kojeg bi mogla da postane potpuno legitiman kandidat za titulu u trci utroje. Posle toga ide na put u Pariz...


tagovi

Ronald KumanĐordi Alba

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara