©Reuters
©Reuters

Tragedija Japana 40 sekundi pre produžetka: Iran naplatio Itakurino pomračenje

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 14:30

Duel četvrtfinala Azijskog kupa rešen u sudijskoj nadoknadi, Samuraje koštale greška štopera (1:2)

Samo 40 sekundi pre kraja sudijske nadoknade i potencijalnih produžetaka Japan je na tragičan način stavio tačku na učešće u Azijskom kupu (1:2). Neshvatljiva greška Koa Itakure koštala je Samuraje i praktično poslala Iran u polufinale kontinentalne smotre.

Gol Hidemase Morita u 28. minutu predstavljao je idealan rasplet po Japan, međutim umesto eventualnog pokretača, prednost se u nastavku ispostavila kao teret koji Samuraji nisu mogli da iznesu. Prepuštena reč rivalu skupo je koštala Morijasuove izabranike u drugom poluvremenu, pa je Mohamad Mohebi inicijativu Irana pretočio u izjednačenje u 55. minutu.

Izabrane vesti

Pogodak kojim je fudbaler Rostova neeutralisao zaostatak dodatno je osokolio Irance, te je pritisak na poslednju liniju Japana rastao kako se bližio kraj drugog poluvremena. Očigledno misli već usmerenih ka produžecima Japanci su nekoliko pua bili na konopcima, ali je definitivna kazna stigla u četvrtom minutu nadoknade.

Itakura i Tomijasu nisu uspeli da idealno reaguju i izbiju loptu poslatu pred gol Japana te je pored njih spretno reagovao Hosein Kananizadegan i iznudio prekršaj defanzivca Borusije Menhengladbah. Faul koji je napravio Itakura doneo je priliku Aliezi Džahanbakšu da iz penala odvede svoj tim u polufinale što je igrač Fajenorda rutinski iskoristio.

AZIJSKI KUP - ČETVRTFINALE

Petak

Tadžikistan - Jordan 0:1 (0:0)

/Kanonov 66/

Australija - Južna Koreja 1:1 (1:0), produžecima 1:2

/Gudvin 42 - H. Hvan 90+6 pen, Son 104/

Subota

Iran - Japan 2:1 (0:1)

/Mohebi 55, Džahanbakš 90+6p - Morita 28/

16.30: (2,60) Katar (3,05) Uzbekistan (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Azijski kupfudbalska reprezentacija JapanaIranJapan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara