©MN Press
©MN Press

Traje magija Čukinih džokera: Stojanović Partizanov plus istopio na tri boda

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.03.23. | 20:05

Gosti u završnici susreta u Lučanima stigli do pobede golom povratnika na Banovo Brdo (1:0), povreda golmana Mladosti bacila senku na susret

Duga klupa Čukaričkog ovog proleća postala je glavno oružje Dušana Kerkeza i nerešiva enigma za rivale, a pošto su džokeri Brđana bili kobni po Spartak (3:1), Radnički iz Kragujevca (3:2) i Kolubaru (3:0), Beograđana i u Lučanima bio rezervista. Kao i protiv Lazarevčana, Luka Stojanović šansu ukazanu u drugom poluvremenu ispkoristio je na najbolji način i golom u 89. minutu, drugim od povratka na Banovo brdo, ispostavio se kao presudni faktor u pobedi gostiju (1:0).

Vladimnir Lučić i Stefan Tomović slomili su Subotičane posle ulaska sa klupe, potom je isti tandem, na identičan način, zajedno sa Markom Docićem bio koban i po Kragujevčane, a u oporavku od poraza koji je Čukaričkom nanela Crvena zvezda (0:3), golovima za pobedu nad Kolubarom doprineli su ponovo rezervisti Đorđe Ivanović i Luka Stojanović. Dužina klupe Brđana došla je u pomenutim pobedama do izražaja, dok je prqavilo da igrači sa klupe donose pobede Čukaričkom večeras nastavio Stojanović koji je na asistenciju Marka Docića uspeo da prekine niz gostiju od četiri i po godine bez pobede u Lučanima, ali i da približi tim sa Banovog brda Partizanu na tri boda (doduše uz utakmicu manje crno-belih koje u petak očekuje večiti derbi).

Izabrane vesti

Epitet neugodnog gostovanja za Čukarički, Lučanci su opravdali i ovaj put. Uspeli su izabranici Dragiše Žunića da zatvore sve prilaze golu, a posle naleta rivala i da stave protivničku odbranu na ozbiljne muke, međutim zahvaljujući Nemanji Beliću i dozi sreće Beograđani su sačuvali mirnu mrežu i potom kaznili nerealizovane pretnje Mladosti u drugom poluvremenu.

Iako je prvo poluvreme proteklo u blagoj inicijativi gostiju, potraga Čukaričkog za rupom u bedemu rivala svela se na pokušaje Samjuela Ovusua koji međutim nije uspšeo da materijalizuje dobru saradnju sa Nemanjom Tošićem te je nekoliko vrlo dobrih šansi bacio niz vodu sebičnim rešenjima ili nepreciznim udarcima.

Inicijativa koju su gosti imali do odlaska na odmor ostala je tako bez naplate, a potom je pala u senku naivno napravljenog penala Viktora Rogana. Mladi desni bek faulom u svom kaznenom prostoru je zaustavio Marka Mirića u potpuno bezazlenoj situaciji i tako poklonio priliku Nikoli Joviću da u 55. minutu sa bele tačke načne rivala.

Ipak, u drugom duelu mladosti i iskustva u kratkom vremenskom razmaku ponovo je stariji akter dvoboja izašao kao pobednik. Ovaj put, da staž ima značajan uticaj demonstrirao je Nemanja Belić i odbranivši penal 16 godina mlađem rivalu potvrdio da proživlajava drugu mladost.

Nerealizovana šansa nije se odrazila na pristup domaćina koji je posle penala najozbiljnije pretio u 76. minutu ali je Nemanja Žunić posle kornera sa druge stative glavom poslao loptu pored gola.

Promašaji rivala, na naplatu su došli u završnici susreta kada je Marko Docić osmom asistencijom u sezoni potvrdio u koliki značaj ima za tim sa Banovog brda, a na idealan centaršut saigrača Stojanoviću je ostao lakši deo posla u vidu rutinske egzekucije glavom.

Minimalnom pobedom, sa 12 bodova u pet prolećnih izazova Čukarički je nastavio trku u kojoj su mu glavni konkurenti TSC i Partizan, te je rivala iz Bačke Topole pretekao za bod, a crno-belima prišao na minus tri, makar do kraja 24. kola s obzirom na to da TSC sutra gostuje u Kragujevcu, a dan kasnije Partizan izlazi na megdan Crvenoj zvezdi.

Sa druge strane, Mladost je ostala na samo dva boda osvojena tokom proleća i prva iznad zone ispadanja, a osim što nije naplatila korektno izdanje ostaje joj i gorak ukus zbog povrede Željka Samčovića. Talentovani golman u 25. minutu je nezgodno pao na ruku, prilikom odbrane udarca Badamosija i doživeo prelom usled kojeg je prinudno među stative stao rezervni čuvar mreže Luka Savić. Ostala je nepoznata dužina pobrede jedinice Mladosti, ali je izvesno da mu sledi duži oporavak. Delimčnu utehu predstavlja činjenica da je Savić korektno iskoristio iznenadnu šansu koja mu se ukazala.

MLADOST LUČANI - ČUKARIČKI 0:1 (0:0)

/Stojanović 89/

Sudija: Dejan Trifković

Žuti kartoni: Leković (Mladost), Pankov, Sisoko, Docić Belić (Čukarički)

Mladost (4-2-3-1): Samčović - (od 28. Savić 6,5) - Ćirković 6,5, Žunić 6, Leković 6, Udovičić 6 - Marčić 6, Baha 6 - Mirić 6,5, Radivojević 6,5, Maričić 6 (od 46. Jojić 5) - Silađi 5,5 (od 77. Sremčević -).

Čukarički (4-2-3-1): Belić 7,5 - Rogan 5,5, Pankov 6,5, Drezgić 6,5, Tošić 7 - Sisoko 6,5, Docić 7,5 - Lučić 6 (od 73. Stojanović 7), Tomović 6 (od 73. Adžić 6), Ovusu 6 (od 84. Ivanović -), - Badamosi 6 (od 62. Aganspahić 6).

Igrač utakmice: Marko Docić

MOZZART BET SUPERLIGA, 24. KOLO

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:4 (0:2)

/Belaković 83 - Malbašić 9pen, Zukić 18, 58, Nikolić 64/

Radnik - Voždovac 2:0 (0:0)

/Bondarenko 67, 77/

Sreda

Mladost GAT - Napredak 0:1 (0:1)

/S. Jovanović 10/

Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)

/Bijelović 22, Srećković 86/

Mladost Lučani - Čukarički 0:1 (0:1)

/Stojanović 89/

Četvrtak

14.00: (3,40) Radnički 1923 (3,30) TSC (2,20)

18.00: (2,30) Kolubara (3,35) Javor (3,15)

Petak

19.00: (2,00) Crvena zvezda (3,40) Partizan (3,90)



tagovi

Nemanja BelićMladost LučaniČukaričkiLuka Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara