Mirko Topić (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)
Mirko Topić (©Rastko Šurdić/Mozzart Sport)

Transfer bomba iz Novog Sada: Famalikao ponudio Vojvodini 1.000.000 evra za Mirka Topića

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.06.23. | 11:36

Posao veoma blizu realizacije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Nakon što je Vojvodina pre par dana angažovala prvo pojačanje u letnjem prelaznog roku, vezistu Asmira Kajevića, novosadski klub je na pragu da realizuje i prvi izlazni transfer. Prema saznanjima Mozzart Sporta, vezista Vojvodine Mirko Topić na korak je od prelaska u portugalski Famalikao, a Vojvodini bi na ime obeštećenje trebalo da pripadne okruglo 1.000.000 evra.

Izabrane vesti

Prema našim informacijama, preostale su još samo sitnice da se dogovore i da mladi vezista Stare dame ozvaniči prelazak u redove portugalskog prvoligaša, gde će potpisati ugovor na četiri godine.

Podsećamo, Topić je zimus bio na korak od potpisa ugovora sa italijanskim Kremonezeom, koji je tada Vojvodini ponudio 700.000 evra, ali se povratnik u Seriju B i 21-godišnji vezista Voše nisu dogovorili oko ličnih uslova. Ipak, čini se da je stvar sada znatno drugačija, te da će mladi reprezentativac Srbije karijeru da nastavi na Pirinejskom poluostrvu.

Topić je dete Vojvodine, prošao je sve kategorije Lala na putu do seniorskog tima, a za prvi tim Stare dame upisao je 113 nastupa i postigao četiri pogotka. Takođe, sa Novosađanima je 2020. godine osvojio Kup Srbije. U sezoni za nama, Topić je gotovo sve vreme bio standardan na poziciji zadnjeg veznog i pružao dobre partije, pa je zapao za oko čelnicima portugalskog kluba.

Famalikao je u minuloj sezoni završio kao osmoplasirani tim Primeire, dve pozicije ispod mesta koja vode na evropsku scenu.



tagovi

Mirko TopićFK VojvodinaFamalikaoLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara