Transfer bomba iz Partizana: Nije Leonardo, nego nekadašnja zvezda Karlos Eduardo!

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.07.19. | 20:49

Bivši reprezentativac Brazila je prva meta crno-belih i stvorili su se uslovi za realizaciju transfera

(Od izveštača MOZZART Sport iz Slovenije)

Nekadašnji miljenik Leonardo je danas na društvenim mrežama zagolicao maštu partizanovaca, ali transfer bomba u Humskoj bi trebalo da se zove Karlos Eduardo, saznaje MOZZART Sport!

Leonardov zemljak i krilni napadač je prva meta Partizana u narednim danima prelaznog roka. Ime poznato čak i onima koji su površno pratili međunarodni fudbal pre nekoliko godina. Reč je o bivšem reprezentativcu Brazila koji je na vrhuncu karijere vredeo 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Partizan traži krilnog napadača koji bi imao sličnu ulogu kao Leonardo nekada i sekao unutra sa krila, povremeno igrajući i kao drugi špic. Karlos Eduardo je upravo takav tip igrača. Još pre dve godine je bio meta crno-belih kada je otišao Leonardo, ali tada je njegov transfer bio neizvodljiv. 

Sada je klima za dolazak Eduarda znatno bolja. Doduše, ni on više nije nekadašnjoj formi. Brazilac je slobodan igrač pošto je nedavno raskinuo ugovor sa brazilskim drugoligašem Koritibom u koju je došao prošlog leta i ukojoj je imao ugovor vredan 14.000 evra mesečno.Za Partizanove prilike je to prihvatljiv ugovor. 

Karlos Eduardo ima 31 godinu i može da igra na obe krilne pozicije i u kao polušpic u sredini. Iako mu leva strana najviše odgovara.

Ponikao je u čuvenom Gremiju iz kojeg je 2009. godine kao najskuplji igrač u istoriji nemačke Cvajte prešao u Hofenhajm za 8.000.000 evra. Odmah je zablistao i bio najzaslužniji za plasman Hofa u Bundesligu. Bio je standardan član one čuvene generacije Hofenhajma koja je u debitantskoj sezoni umalo postala jesenji prvak i pola sezone je vodila mrtvu trku sa Bajernom. Karlos Eduardo je bio starter u timu sa Ibiševićem Salihovićem, Dembom Ba, Obasijem, Luizom Gustavom...

U sledećoj sezoni je dobio poziv selektora Karlosa Dunge u reprezentaciju Brazila i odigrao dva meča, a bio je nadomak odlaska na Mundijal u Južnoj Africi. Ipak, ostao je na rezervnoj listi od sedam igrača. Kasnije ga je i naredni selektor Mano Menezes pozivao u reprezentaciju i sakupio je šest mečeva za Selesao.

U leto 2010. je kao najskuplji igrač u istoriji Hofenhajma prodat Rubinu iz Kazanja za 20.000.000 evra. Odlično je počeo u Kazanju, ali je posle nekoliko utakmica usledila teška povreda koja ga je posle nekoliko operacija odvojila od terena skoro dve godine. Kada se vratio na teren, imao je i probleme sa disciplinom, pa je 2013. pozajmljen Flamengu. Za najveći brazilski klub je odigrao skoro 50 mečeva u svim takmičenjima za godinu i po dana i vratio se u formu. Rubin mu je produžio ugovor i dao mu novu šansu u Kazanju, pa je godinu i po bio standardan. Imao je pozive Šalkea, Kelna i Hofenhajma, ali ga Rubin nije puštao. U drugom delu sezone 2015/16 je sklonjen iz prvog tima i nije igrao do kraja sezone zbog nediscipline.

Kada mu je ugovor sa Rubinom istekao, prešao je u Atletiko Mineiro. Odigrao je desetak utakmica, razočarao i prešao je posle godinu dana u Paranu. Posle desetak mečeva i novih problema sa povredama je napustio Paranu i uz mnogo buke prešao u redove lokalnog rivala Koritibe. Za Koritibu je prošle sezone odigrao samo pet mečeva, sakupio tek 150 minuta na terenu i većinu vremena proveo lečeći se od povreda. Od novembra prošle godine ga nije bilo na terenu. 

Konačno, pre mesec dana je ugovor sa Koritibom raskinut i Karlos Eduardo je sada slobodan igrač. U Partizanu ga vide kao kapitalno pojačanje i on je prva meta u narednim danima.

Ipak, ako ne dođe do dogovora sa Brazilcem, Partizan ima i druge opcije. To su argentinski ofanzivac Huan Injasio Kavaljaro koji ima ponude još dva kluba u domovini i japanski napadač Takuma Asano koji je slobodan igrač posle isteka ugovora sa Arsenalom, ali ima i ponude iz Bešiktaša i Nemačke.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara