Ajoze Perez
Ajoze Perez

Transfer koji niko nije očekivao: Ajoze Perez otišao za 34.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.19. | 23:15

Španac nastavlja karijeru u Premijer ligi

Španski napadač Ajoze Perez (25) nalazi se na korak od odlaska iz Njuksla i to u iznenađujućem transferu u Lester.

Napadač i njegovi zastupnici danas su bili u Lesteru i sreli se sa čelnicima Lisica kako bi kompletirali selidbu na King Pauer stadion. Lesterovo rukovodstvo već se usaglasilo sa kolegama iz Njukasla oko obeštećenja, a prema informacijama lokalnih medija, nekadašnji šampion Engleske će za dolazak Pereza izdvojiti 30.000.000 funti, odnosno 34.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Ovaj transfer iznenadio je mnoge ljubitelje fudbala i stručnjake u Engleskoj iako je Ajoze Perez u poslednjih šest meseci često dovođen u vezu sa odlaskom iz Njukasla. Najčešće se kao opcija spominjao povratak u Španiju, gde je Valensija bila zaisnteresovana, ali je Lester sve iznenadio ovom kupovinom.

Zanimljivo, Ajoze Perez je kupljen 2014. godine od Tenerifa za samo 2.000.000 evra, pa je jasno da je Njukasl na njegovoj prodaji ostvario ogroman profit.

Presudila je na kraju i želja trenera Lisica Brendana Rodžersa da pojača tim tokom leta, a prilikom pravljenja plana ustanovljeno je da je napad trnutno najslabije pokriveni deo tima i da su potrebna pojačanja. Ajoze Perez bi tokom sutrašnjeg dana trebalo da ozvaniči prelazak u Lester i početak nove epizode u Premijer ligi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara