TRANSFERI - subota, 10. avgust

Vreme čitanja: 14min | sub. 10.08.19. | 23:55

Iz minuta u minut pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

Nejmar je sve bliži odlasku iz Pari Sen Žermena. Opširnije OVDE
- Real odlaže transfer Van de Beka. Opširnije OVDE
 - GOTOVO: Bajern uzeo Perišića. Opširnije OVDE
- PSV zove Riberija. Opširnije OVDE
- Koga je sve Dinamo odbio za Olma. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


Poštovani čitaoci, to je to za danas. Sa najnovijim vestima javićemo se sutra ujutru. Laku noć.

22.55 - PREOKRET: Omer Toprak u Verderu! Bild javalja da je iskusni štoper Borusije iz Dortmunda potpisao dvogodišnji ugovor sa Zelenima iz Bremena koji će platiti 6.500.000 evra za njegov dolazak. Tako Galatasaraj i Sasuolo ostaju bez planiranog pojačanja.

22.40ZVANIČNO: Brazilski krilni napadač Denilson prešao je iz Atletiko Mineira u portugalsku Tondelu. 

22.28ZVANIČNO: Španski defanzivac Hoze Antonio Martinez prešao je iz Eibara na pozajmicu u Granadu.

22.12ZVANIČNO: Nekadašnji vezista Kvins Park Rendžersa Holanđanin Tjarnon Čeri napustio je Kinu i potpisao ugovor sa Makabijem iz Haife.

22.00 ZVANIČNO: Nekadašnje dete Reala Kristijan Benavente (25) prešao je u Nant. Ofanzivni vezista je u vlasništvu egipatskog kluba Piramids koji ga je pozajmio danas Kanarincima na godinu dana. 

21.40 - Pojedini turski mediji javljaju da je Nemanja Radoja ponuđen Bešiktašu. Navodno, Srbin ima konkurenciju u Italijanu Rikardu Bertolaćiju koji je takođe postao slobodan agent od 1. jula.

21.30 - Izgleda da je prelazak Hamesa Rodrigeza u Napulj definitivno propao. Gazeta piše da ga Real ne pušta na pozajmicu, ali i da Napoli nema nameru da ga otkupi ovog leta pa je posao nemoguć. 

21.18 - Fiorentina i dalje traži pojačanja u napadu, a posle Stivena Begvajna (PSV Ajndhoven) bacili su oko i na Holanđanina Havaira Dilrosuna, mladog krilnog fudbalera Herte.

20.52DOGOVORENO: Belgijski reprezentativac Naser Šadli će narednu sezonu provesti na pozajmici u Anderlehtu. Iskusni krilni fudbaler stiže iz Monaka na lično insistiranje Vensana Kompanija.

20.43 - Francuski Parizijen piše da je Real Madrid verovatno novi klub Nejmara. Ugledni list javlja da PSŽ traži 200.000.000 evra i da je spreman da pusti Brazilca na pozajmicu uz obavezan otkup sledećeg leta. Pozajmica je ponuđena samo Realu ne i Barsi koja će morati da plati odmah ukoliko želi da ga vrati ovog leta.

20.10 - Pošto je Tobi Aldervejreld praktično nemoguća misija za Romu, Vučica se okreće ka Dejanu Lovrenu čiji su dani u Liverpulu odbrojani. Crveni su dugo držali cenu od 25.000.000 evra, ali su navodno sada spremni da popuste kako bi se otarasili hrvatskog defanzivca.

19.56 - DOGOVORENO: Mladi argentinski napdač Fakundo Kolidio (19) prelazi iz Intera u Sent Trojden na pozajmicu.

19.50 - Rukovodstvo Lacija namerava uskoro da ponudi novi ugovor Ekvadorcu Felipeu Kaisedu. Razlog je jeasan, da bi oterali potencijalne kupce jer im je iskusni napadač preko potreban i sledeće sezone.

19.44 - Ukoiliko Roma nastavi da ih "zavlači" za Robina Olsena, čelnici Monpeljea okrenuće se Heronimu Ruljiju Argentincu koji čuva mrežu Real Sosijedada.  

19.30 - Italijanski Korijere javlja da je Edin Džeko počeo da traži kuću u Milanu i da će transfer u Inter biti obelodanjen ove nedelje.

19.26 - Samo mesec i po dana otkako ga je opustio nakon što mu je istekao ugovor, PSV iz Ajndhovena želi da vrati nemačkog štopera Danijela Švaba (30).

19.15ZVANIČNO: Iskusni danski štoper Matijas Zanka Jorgensen (29) prešao je iz Hadersfilda u Fenerbahče za 2.000.000 evra i potpisao ugovor na tri plus jednu sezonu. 

19.00 - Atalanta želi Gastona Ramireza za Ligu šampiona. Urugvajac iz Sampdorije ima nekoliko ponuda iz inostranstva, ali bi radije da ostane u Italiji.

18.55ZVANIČNO: Mladi vezista Sportinga iz Lisabona Danijel Bragansa prešao je na pozajmicu u Eštoril.

18.47 - Leće se povukao iz pregovora oko prelaska Kume Bubakara iz Sausola. Senegalac kojem je rečeno da može da ide ima na stolu i ponudu SPAL-a, tako da ne mora da brine za sledeću sezonu.

18.40ZVANIČNO: Škotski napadač Džek Harper prešao je iz Hetafea u Alkorkon na pozajmicu.

18.33ZVANIČNO: Mladi napadač Barnlija Den Agedži prešao je na pozajmicu u Oksford.

18.25ZVANIČNO: Turski golman Ismail Čipe prešao je iz Galatasaraja u Kajzeri i potpisao ugovor na dve godine.

18.18 - ZVANIČNO: Mladi vezista Briža Đordi Vanlerberge preselio se u redove niželigaša Malinea na pozajmicu.

18.10 - BOMBA iz Italije! Mateo Bjanki koji sarađuje sa Di Marcijom i Romanom, objavio je ekskluzivu da je Inter ponudio 50.000.000 evra plus 15.000.000 bonusa za vezistu Arsenala Granita Džaku. Prema njegovim informacijama Švajcarcu se sviđa ideja, ali neće forsirati transfer po svaku cenu, dok je menadžment londonskog tima rapoložen da ga proda. Naravno, pita se dosta i trener Unaj Emeri koji mora da proceni da li Genduzi i Vilok mogu uspešno da odmene Džaku.

17.50 - Valensija sprema dva pojačanja za finiš prelaznog roka, a sve na zahtev trenera Marselina. Beli dres velikana sa Mestalje trebalo bi da obuku Elijakim Mangala (Mančester Siti) i Rafinja Alkantara (Barselona).  

17.30 - Nejmar je sve bliži odlasku iz Pari Sen Žermena. Opširnije OVDE

17.15 - Mladi bek Barselone Huan Miranda je odbio Olimpik iz Marselja jer želi samo u Juventus, ali je problem što se Stara dama ne javlja već nedeljama. Zato su Katalonci odlučili da ga proslede na pozajmicu u Utreht kako bi redovno igrao.

16.58 - Još samo milion evra deli Sasuolo i Borusiju iz Dortmunda oko dogovora za transfer Omera Topraka u Seriju A. Turčinu je sinoć u kupu postalo jasno da nema šanse da bude standardan na Vestfalenu u jakoj konkurenciji sledeće sezone pa će sigurno preći u Italiju ovog leta.

16.50 - Agentima Dijega Laksalta juče je prezentovano interesovanje Parme, a ideja se dopada Urugvajcu. Iz Milana stiže poruka da će se o njoj raspravljati u ponedeljak, a želja Rosonera je da izvuče bar 13.000.000 evra. Parma, s druge strane, želi pozajmicu s pravom otkupa.   

16.38 - Iako su Napoli i PSV Ajndhoven ugovorili 42.000.000 evra vredan transfer Irvinga Lozana, posao bi mogao da propadne jer Meksikanac i Napolitanci ne mogu da se dogovore oko marketinških prava. Prema informaciji Gazete radi se o svoti od 4.000.000-5.000.000 evra kojih Lozano ne želi da se odrekne.  

16.30 - ZVANIČNO: Nekadašnji prvotimac Seltika Emilijano Izagire (33), levi bek, vratio se u rodni Honduras i potpisao ugovor sa tamošnjim klubom Motaguom u čijim je redovima ponikao.

- To bi bilo sve od Predraga Dučića, sa vama do kraja dana Milan Zdravković. 

16.09 - Ekskluziva Ekipa: Frank Riberi već dva dana vodi pregovore sa moskovskom Lokomotivom. Za sada dogovora nema. Ranije danas i sinoć pisali smo da francuski veteran ima poziv iz PSV-a od svog starog klupskog druga Marka van Bomela

16.04 - Čelnici Juventusa mnogo su ljuti na Samija Kediru. Nemac je odbio sve ponude klubova koji su postigli dogovor sa Starom damom (Bešiktaš, Fenerbahče, Vulverhempton, MLS), a jedina za koju je bio zainteresovan - Arsenal, nije realizovana na vreme. Kedira planira da nastavi da se inati, jer teško da će negde u Evropi, u 32. godini, dobiti 4.000.000 evra, koliko ima u Torinu.    

15.47 - I dalje smo u Italiji i dalje je u fokusu Edin Džeko. Roma je poslala ponudu Interu: Džeko i 30.000.000 za Maura Ikardja. Bepe Marota nije nezainteresovamn, daleko od toga, ali traži 50.000.000 evra u kešu. Ako bi kojem slučajem Vučica pristala (u šta je teško poverovati, a i teško bi Argentinac prihvatio selidnu u Rim i tim koji nema šampionske ambicije) Nerazuri bi jednim udarcem praktično ubili TRI muve: dobili Džeka (kojeg dugo već žele), ratosiljali bi se Ikardija i konačno, zaradili bi veliki novac koji bi kasnije mogli da investiraju u Sergeja Milinkovića Savića. Čini se kao idealan scenario za Inter, samo pitanje je koliko je ovo realna kombinacija...

15.22 - Paulo Fonseka demantovao pisanje pojedinih listova da je Edin Džeko tražio od njega da ne igra protiv Real Madrida jer se priprema za transfer i ne bi želeo da mu se dogodi ono što i Leroju Saneu
"Na Džeka apsolutno računam, igraće od početka".  

15.17 - ZVANIČNO: Centralni vezista Valerio Vere (25) stigao je iz Sampdorije u Veronu na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa, čija visina nije obelodanjena...  

15.08 - Monći je u velikoj dilemi... Na Sančez Pishuan stigla je zvanična ponuda Monaka: Dajte Ben Jedera, evo vam Roni Lopez i 20.000.000 evra. Prihvatio bi Monći rado, ali nije siguran da će uspeti da dovede Stivena Bergvajna iz PSV, pa ne sme da rizikuje. Bar dok ne stignu pozitivne vibracije iz Holandije. 

15.01 - BARSA SE NE PREDAJE! Barsa ide u kontranapad! Iz više izvora može se čuti: Ernesto Valverde je rekao - DA; sportski sektor je rekao - DA. Đozep Bartomeu zajedno sa Andreom Karijem (Brasin čovek za Brazil, učestvovao kod Nejmarovog dolaska u Evropu) započinje u ponedeljak borbu za nasjkupljeg fudbalera sveta. Ozbiljan rat je u najavi, Real vs Barsa! 

14.54 - Leonardove reči u ovim trenucima prenose gotovo svi sportski mediji na svetu...
"Pregovori oko Njemarovog transfera su u toku, ima pomaka u odnosu na prethodne dane, ali dogovora još nema. Videćemo šta će se dalje dešavati. Svima nam je potrebno da se njegova sudbina reši što pre", kazao je sportski direktor Parižana. On naravno nije otkrio o kom se klubu radi, međutim nije teško pretpostaviti da to mogu biti samo Real ili Barsa... 

14.50 - PAŽNJA, PAŽNJA! Nejmar neće biti u sastavu Pari Sen Žermena za sutrašnji meč protiv Nima. Ovu informaciju potvrdio je sportski direktor Parižana Leonardo, podvukavši da je to odluka kluba, te da se ne radi o zdravstvenim razlozima... 

14.43 - Ni Žoao Mario nije otputovao sa ekipom Intera na prijateljski meč u Španiju. To je jasan znak da je njegov transfer na vidiku. Za sada nema preciznijih informacija osim da je najviše interesovanja prethodnih dana pokazivao Monako, odnosno njegov zemljak Leonardo Žardim

14.02 - Još malo o Franku Riberiju i PSV Ajndhovenu... Opširnije OVDE.

13.29 - Tokom vrelih letnjih dana u Kontinasi čelnici Juventusa otkrili su da njihovi igrači toliko “vole” grad i klub da nisu spremni da odu ne samo za istu platu, nego i za izdašniju, baš kao što ni najatraktivnije planetarne prestonice i slava klubova nisu dovoljne da neko laka srca digne sidro iz Torina. Opširnije OVDE.

13.23 - GOTOVO: Perišić je Bajernov. Opiširnije OVDE

13.02 - Evo i prve zvanične ponude Liona za Susa: 30.000.000 evra! Milan ne planira da pusti Španca za manje od 40.000.000 evra, što aposlutno odgovara treneru Đampaolu, koji je izričito protiv prodaje kreativnog ofanzivca. Ali Rosoneri želi da obezbede novac za Anhela Koreu na taj način, a uspet i da peglaju knjige... 

12.56 - Roma je kontaktirala Monako, raspituje se za cenu Ronija Lopeza (23)... 

12.38 - BLIZU: Još novih informacija oko Perišića... Posao je sve bliže realizaciji. Iz Italije stižu vesti da je Bajern povećao naknadu za pozajmicu sa 3.000.000 evra na 5.000.000, ali da je uspeo da smanji stavku "otkup ugovora" za čak 10.000.000, pa u trenutnoj fazi pregovora ta cifra ne prelazi 20.000.000 evra. I dalje ostaje onaj glavni kamen spoticanja - obavezni otkup. Bajern ne želi takvu opciju, Inter i Perišić insistiraju na njoj. Moguće da će Nemci popustiti nakon što su značajno uspeli da umanje inicijalni dogovor koji je glasio na 30.000.000 evra... 

12.33 - Brazilski štoper iz Lacija - Valas (24), očito je na ceni, bez obzira što je prošle sezone odigrao tek petnaestak utakmica. Njega merkaju Banfika i Monako. On je Portugaliji igrao za Bragu, a u Kneževini je već bio na pozajmici. Rimljani su ga kupili iz Brage 2016. za 8.000.000 evra. 

12.31 - Turci javljaju da Galata daje Radamelu Falkau 5.000.000 evra po sezoni (plus bonusi) do 2022. Ranije danas preneli smo izjavu Kolumbijaca koji nema ništa protiv selidbe u Tursku, ali kaže da će još malo razmisliti...

12.20 - ZVANIČNO: Samo ozvaničenje onoga što se odavno zna - Huanfran u Sao Paulu...

12.17 - Prema informacijama iz Francuske Stivenu Nzonziju (Roma) trenutno je najbliži Ren. Ukoliko bi do dogovora došlo vrlo verovatno bi se radilo o pozajmici... 

12.03 - Milan se priprema za scenario po kome Pari Sen Žermen prihvata njihove uslove za Điđa Donarumu (zahtev je negde oko 50.000.000 evra), pa mora da ima zamene na meniju. Italijani vrte tri imena najčešće. U pitanju su dvojica golmana Real Madrida - Kejlor Navas i Andrej Lunin, odnosno Matija Perin iz Juventusa, koji posle povratka Bufona u Torino nema šanse da bude ni na klupi.  

11.51 - Neće ni ovaj dan proći bez Nejmara. A verovatno nijedan sledeći do kraja prelaznog roka. Jer španski mediji ozbiljno podižu adrenalin s svojim pisanjem poslednjih dana, forsirajući priču da je Kraljevski klub krenuo po Brazilca. Iz katalonske kuninje ovog jutra stiže informacija da će Real ponuditi Nejmaru čak 40.000.000 evra po godini, što je za 3.000.000 veća plata nego što trenutno ima u Parizu.  

11.49 - Da li je to Real odlaže transfer Van de Beka? Opširnije OVDE

11.41 - Novi detalji oko Ivana Perišića i Bajerna. Opširnije OVDE

11.17 - Ko kaže da je prelazni rok u Engleskoj završen? Evo jedne "bombe". Slobodan agent Žoze Murinjo potpisao je za Skaj sport! Portugalac će tokom čitave sezone komentarisati dešavanja u Premijer ligi, a debi je zakazan za nedelju uoči i posle meča Mančester Junajted - Čelsi. Ovo bi moglo da znači da Murinjo neće preuzimati nijedan klub ove sezone. A možda i hoće. Šta ako je ubacio klauzulu da može da izađe iz ugovora kad stigne neka ponuda... Šalu na stranu, biće to kvalitetan sportski program, nema sumnje...

11.15 - Ivan Perišić nije otputovao sa ekipom Intera u Valensiju na prijateljski meč. Uskoro opširnije... 

11.09 - Evo stiže i potvrda iz Holandije da je PSV zaista kontaktirao Franka Riberija. Veza je, naravno, Mark van Bomel, njegov bivši saigrač iz Bajerna. Francuskom veteranu propao je transfer na Bliski istok, a želi da nastavi karijeru. Bio bi to baš zanimljiv angažman, svakako jedan od najzvučnijih u Erediviziji, ne samo ovog leta...


- Ulazimo polako u finiš prelaznog roka. Možda nije onako ritmično kao dok je radila pijaca u Engleskoj, ali ostalo je dosta toga da se završi. Paulo Dibala trebalo bi da bude jedna od zvezda u drugoj polovini avgusta. Tako u MOZZART kladionici imate priliku da se kladite gde će završiti Argentinac. Tu su četiri opcije koje se najčešće pominju. Leonardo bi ga rado video u Parizu. Marota je rešen da ga uzme u zamenu za Ikardija. Pominje se i Atletiko... A možda naposletku ipak ostane u Torinu. Kakav je tvoj osećaj? KLADI SE 

10.49 - Ponovo u istoj rečenici Arturo Vidal i Inter... Juče smo pisali da je prva meta Nerazura Sergej Milinković Savić, kao i koji sve uslovi treba da se ispune da bi Konte uopšte mogao da mašta o Srbinu, ali Milanezi moraju da misle i na alternativne opcije. Jedna od njih svakako je Čileanac koji nema mnogo prostora u Barseloni. Tutosport piše da bi Vidal bio značajno jeftinija opcija, a možda i sigurnija, jer Antonio Kote ga dobro poznaje, već su sarađivali u Juventusu i to može da bude bitan faktor. 

10.37 - Roma ozbiljno rizikuje da iznervira ljude iz Monepljea i da joj otkažu transfer Robina Olsena. Švedski golman dogovorio je lične uslove, klubovi su se sporazumeli i oko visine otkupa narednog leta (6.000.000 evra), samo fali da se slože oko cene za jednogodišnju pozajmicu. I pazite sad - Monpelje daje 1.000.000 evra, a Vučica ne prihvata, traži 1.100.000?! 

10.34 - Dinamo će ozbiljno zaraditi na Daniju Olmu, biće to najskuplja prodaja u istoriji kluba. Nema dileme da će mladi Španac biti skuplji od Marka Pjace, kog je Juve pre tri godine platio 23.000.000 evra. Opširnije OVDE

10.29 - Romina nadanja da bi mogla da upeca kapitalca u liku Aleksisa Sančeza nisu dugo potrajala. Mada su i neki ugledni mediji pisali o mogućnosti da Mančester Junajted pozajmic Čileanca Rimljanima - od toga neće biti ništa.
"Sančez? On ostaje sa nama. Može mnogo da nam pruži. Dobro je trenirao i očekujem dosta od njega", poručio je Ole Gunar Solskjer uoči starta nove sezone u Premijer ligi i utakmice sa Čelsijem.  

10.18 - Napoli će teško do Maura Ikardija i Edina Džeka. I jedan i drugi su, kako trenutno stvari stoje, krupna riba za Naplitance, o čemu javlja i tamošnji radio Kis Kis. Navodi se još da je u tom smislu C ili D opcija Musa Marega iz Porta. Snažni napadač je preko svojih agenata ponuđen Aureliju De Laurentisu.

10.10 - Mundo deportivo nije blizak Realu, ali ovog jutra donosi informaciju vezanu za Donija van de Beka. Katalonci tvrde da Madriđani usporavaju akciju prema Holanđaninu. Čak navode da bi dogovor koji Real i Ajaks imaju mogao da bude realizovan tek narednog leta. Nagađa se da je razlog štednja novca za konačni napad na Nejmara. Uskoro opširnije...

09.57 - ZVANIČNO: Rik Karsdorp je uspešno prošao lekarske preglede i vratio se u Fajenord. On stiže na jednogodišnju pozajmicu iz Rome, koja ga je pre dve godine platila 16.000.000 evra. Vučica će preuzeti na sebe i deo plate 24-godišnjeg desnog beka.  

09.50 - Sva silna pisanija o Daniju Olmu nisu proste spekulacije. Mladi Španac zaista je zagolicao maštu mnogih velikana. Dakle, ne radi se dizanju cene, nego o pravom interesovanju i pravim ponudama. Tako bar tvrde Sportske novosti. Hrvatski list navodi da su pre nekoliko dana na Maksimiru bili predstavnici Evertona, Mančester Junajteda i Bajerna. I svi sa konkretnim zahtevima za transfer. Junajted je nudio 25.000.000 evra, a Bajern i Everton 28.000.000. Dinamo je sve odbio jer ima jasnu računicu da mu se više isplati da sa Olmom prvo uđe u Ligu šampiona. Takođe, odmah nakon prvog meča protiv Ferencvaroša na adresu Modrih stigla je ponuda za Lovra Majera. Iz Birmingema. Nije navedeno o kojoj se cifri radilo. U svakom slučaju sada je kasno i za taj posao. Uskoro opširnije...

09.41 - Kolumbijski napadač Radamel Falkao ponovo se dovodi u vezu sa Galatasarajem. On je izjavio da bi ipak voleo da ostane u Evropi, a Turska mu deluje primamljivo...
"Bilo bi zanimljivo u ovoj fazi moje karijere da zaigram tamo. Turci žive za fudbal, slično je kao u Južnoj Americi. Još razmatram ponude. Prioritet mi je da ostanem u Evropi i igram na visokom nivou", poručio je iskusni golgeter Monaka.   

09.34 - Krenućemo s vesticom iz Engleske... Bez obzira što je tamo prelazni rok završen pre dva dana i klubovi više ne mogu da vrše transfere (osim da angažuju slobodne agente), Arsenal je spreman da se odrekne Škodrana Mustafija. Definitivno. To je potvrdio i trener Unaj Emeri.
"Razgovarao sam sa njim kada smo završili prošlu sezonu, kao i kad smo počeli pripreme. Pre dve nedelje sam rekao da možda može da ode, sada mogu da i da potvrdim", kazao je španski stručnjak.  

Dobro došli, poštovani posetioci portala MOZZART Sport. Ulazimo u finiš prelaznog roka kada je najbogatije tržište Evrope u pitanju. U Premijer ligi pijaca je zatvorena, ali u Italiji, Španiji, Nemačkoj, Francuskoj - tek kreće ono pravo... Sa vama je u jutarnjoj smeni Predrag Dučić. Pre nego krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara