TRANSFERI - 9. avgust

Vreme čitanja: 13min | pet. 09.08.19. | 20:38

Ispratite dešavanja na letnjoj pijaci uživo na portalu MOZZART Sport

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Hakim Zijeh je produžio ugovor sa Ajaksom do 2022. godine. Opširnije OVDE.
- Zvanično - Luka Milivojević je potpisao ugovor sa Kristal Palasom do 2023. godine. Opširnije OVDE.
Lukas Moura je produžio ugovor sa Totenhemom do 2024. godine. Opširnije OVDE.
- Ambiciozni Fernando Ljorente traži ugovor na tri godine i platu od 4.000.000. Opširnije OVDE.
- Martin Škrtel je novi fudbaler Atalante. Opširnije OVDE.
Šinđi Kagava je zvanično zadužio dres Saragose, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor. Opširnije OVDE.
Marija Balotelija još samo detalji dele od potpisa za brazilski Flamengo. Opširnije OVDE.
- Bajern je kasno sinoć poslao ponudu za Ivana Perišića, koja je ubrzo privhaćena. Opširnije OVDE.
- Englezi su završili, red je na ostale: Čekamo transfere Eriksena, Ikardija, Dibale, Hamesa... Opširnije OVDE.

Toliko za večeras poštovani čitaoci, bilo je danas dosta zvaničnih potpisa, posebno produžetaka ugovora, a sa novim informacijama sa fudbalske pijace javljamo se već ujutru. 

Izabrane vesti

22.50 - Druga vest sa kojom ćemo i zatvoriti današnje druženje tiče se Bajerna. Nastavljaju se pregovori između Intera i Bajerna oko Perišića. Nemci žele Hrvata na pozajmicu. Ali, ni Nerazuri niti Perišić nisu baš ubeđeni u sve što Bajern nudi. Nastaviće se pregovori koliko sutra.

22.45 - Večeras su malo utihnule vesti iz transfera, a to se poklopilo i sa utakmicama širom Evrope. Međutim, dve nam stižu i zanimljive su. Prva - PSV bi voleo da dovede Franka Riberija, kada već nije uspeo Arjena Robena. Mark van Bomel ga naravno zna dobro jer su igrali zajedno u Bajernu. Bilo bi to interesantno.

22.10 - Konstantno se pojavljuju informacije koje povezuju Romu i Aleksisa Sančeza. Do sada su to bili manji italijanski mediji, ali sada se javio i britanski Telegraf. U pitanju bi bila pozajmica. Procenite da li je i koliko to realno.

21.53 - PSŽ je tražio Kutinja ili Dembelea plus Semeda i 100.000.000 evra u zamenu za Nejmara, javlja RMC. Očigledno da se tu kuva, samo da vidimo šta će na kraju da ispadne. Možda bi ovo mogao da bude uslov na koji će Barsa da pristane. Ali, treba imati u vidu i veliku platu Nejmara. Jako teška operacija.

21.41 - Pominjali smo malopre Lunjina, golmana Reala. Španski mediji pišu da bi mogao na pozajmicu u Valjadolid. Možda to nije loša opcija za njega.

21.16 - BLIZU - Gazeta delo Sport javlja da je Roma pojačala napad na Dejana Lovrena. Pregovori Liverpula i Rome su dobili na intenzitetu. U pitanju bi bila pozajmica vredna 2.000.000 evra, a na kraju pozajmice bi postojala opcija da Roma otkupi Lovrena za 16.000.000 evra. Liverpul traži 20.000.000, ali postoji šansa da se dva kluba dogovore. Deluje da je blizu.

21.10 - Dosta se klubova ovog leta dovodi u vezu sa Hatemom Ben Arfom. Pominjala se Sevilja, Betis, kao i Fenerbahče, a poslednjih sati u igru za ovog igrača je ušla i Atalanta. Kako vam se čini ova kombinacija? Da li bi to bio dobar potez za tim iz Serije A?

21.01 - Monako ubrzava i želi da dovede vezistu Žefa Reina Adelajda. U pitanju je igrač Anžea koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Francuske. On ima ugovor sa Anžeom do 2022. godine, ali male su šanse da ovog leta neće promeniti klub.

20.34 - Kako piše nemački novinar Falk dobro upoznat sa dešavanjima u Bajernu, Bavarcima preostaje sve manje i manje opcija. Prvo je Hakim Zijeh produžio ugovor, a sada je i Stiven Bergvajn blizu da produži ugovor s PSV Ajndhovenom.

20.06 - Posle dobrih odbrana u dresu Ukrajine do 20 godine Andrij Lunjin je trebalo da bude postavljen na mesto drugog golmana Real Madrida. I to je pretpostavljalo da će Kejlor Navas napustiti klub. Ipak, Kostarikanac nije otišao do sada, što Ukrajinca ostavlja bez mnogo šansi da brani u sezoni 2019/2020. Traži se rešenje za Navasa...

19.44 - Olimpik Lion, Marselj i Borusija Dortmund su spremni da se bore za potpis napadača Đenove Kristijana Kuamea. Ovaj 21-godišnji fudbaler je prošle sezone u Seriji A dao četiri gola i imao šest asistencija na 38 utakmica. Marselj ga dugo prati, ali je sada dobio konkurenciju u dva pomenuta kluba.

19.30 - Napoli i Atletiko Madrid ciljaju Hamesa Rodrigeza, a ovaj igrač je dobio broj 16 u Real Madridu i to se sve pojavilo na zvaničnom sajtu. U isto vreme Edinu Azaru je dodeljen broj sedam. 

19.08 - ZVANIČNO: Evo ga i Martin Škrtel sa slikom. Postao je danas novi fudbaler Atalante. Već ste mogli da čitate o tome opširnije, a sve možete pogledati OVDE.

19.00 - Pričalo se o Crvenoj zvezdi, potom o Partizanu, ali srpski štoper Miloš Kosanović karijeru nastavlja u Aziji. Visoki defanzivac je iz belgijskog Standarda prešao u Al Džaziru. Na ime obeštećnja klub iz Liježa će dobiti 700.000 evra, što je znatno manje nego što su očekivali. Bivši reprezentativac Srbije je potpisao dvogodišnji ugovor. Opširnije OVDE.

18.39 - ZVANIČNO - Saido Berahino u Zulte Varegemu! Potersi su tu “privilegiju“ platili 2.500.000 funti, pošto je na Berahinovom ugovoru bilo ostalo još tri godine. Pokušao je Stouk da ga ostavi i bez te sume, da se ugovora oslobodi na osnovu Berahinovog hapšenja zbog vožnje u pijanom stanju. Nije uspeo i morao je da plati. Sada je transfer u Belgiju i ozvaničen. O svemu ste opširnije mogli juče da čitate. Koga interesuje, može OVDE više da pročita.

18.32 - ZVANIČNO: Deportivo je doveo Perua Nolaskoaina koji je potpisao ugovor za narednu sezonu. Radi se o vezisti koji je stigao iz Atletik Bilbaa.

18.23 - ZVANIČNO: Jedna vestica iz Belgije. Hans Vanaken koji je bio dovođen u vezu sa prelaskom u Ajaks ipak je ostao u Klub Brižu i poptisao je ugovor do 2024. godine.

18.05 - ZVANIČNO: Hakim Zijeh je produžio ugovor sa Ajaksom do 2022. godine. Kada ne možeš da ga prodaš za dobre pare, ti mu produži ugovor. Bajern je bio zainteresovan, ali očigledno ne dovoljno. Opširnije OVDE.

17.36 - ZVANIČNO: Luka Milivojević je potpisao novi ugovor sa Kristal Palasom! Stavio je paraf na novi četvorogodišnji ugovor, što znači da je povezan sa Palasom do juna 2023. godine.  Najznačajniji igrač Kristal Palasa nagrađen je novim ugovorom. Još u zimskim mesecima ove godine se pričalo o Čelsiju, šaputalo se o transferu u Liverpul, ali će iskusni srpski vezista i dalje nositi dres tima sa Selhrst Parka. Opširnije OVDE.

17.31 - ZVANIČNO: Nahitan Nandez je potpisao za Kaljari! Nandez je stigao iz Boke Juniors i to za 18.000.000 evra. Potpisao je ugovor sa Kaljarijem do 2024. godine. Radi se o dobrom igraču, odličan posao Kaljarija. A ni cifra nije zanemarljiva. Imao je Nandez veliki doček na aerodromu, a ugovor je potpisao noćas u pola tri. Kaljari će platiti i eventualne bonuse Boki, a argentinski tim ima i 10% od naredne prodaje Nandeza. Ne tako mala investicija za Kaljari.

17.09 - ZVANIČNO - Lukas Moura je produžio ugovor sa Totenhemom i tako je sada vezan za Sparse do 2024. godine. On je u Totenhem stigao iz Pari Sen Žermena 2018. godine. Do sada je odigrao 60 utakmica u svim takmičenjima, a pamtiće se njegovi golovi iz Lige šampiona prošle sezone. Zaradio je novi ugovor, dobio ga je. Sada i zvanično. Opširnije OVDE.

17.03 - Svode se računi danas i gleda se ko je kako prošao u Engleskoj. Ima tu i dosta nerealizovanih priča, a jedna je odlazak Bruna Fernandeša na Ostrvo. Kako sada pišu portugalski mediji, igrač je "razočaran i ljut" jer je Sporting odbio ponudu Sparsa tešku 60.000.000 evra koja bi bila povećana za mogućih 10.000.000 evra u vidu bonusa. Bilo je jako blizu, nije prošlo. Sada će Fernandešu biti teško da se fokusira na igru u Sportingu, naravno ako ne pređe u neki klub gde još traje prelazni rok.

16.59 - Sada kada je u Engleskoj zatvoreno tržište, opcije za Filipea Kutinja su se suzile. Kako piše Mundo Deportivo postoje tri moguće destinacije za njega - PSŽ, Juventus i Bajern. Kada su Sveci u pitanju, svaki pregovori bi uključivali povratak Nejmara u Barsu. 

16.41 - ZVANIČNOAleksander Hleb ima novi klub - igraće za Isloč iz Minska. On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u BATE-u, a sada će kao 38-godišnjak igrati za manji klub iz Belorusije. Ipak, zanimljivo je da i u ovim godinama Hleb želi da igra i da se takmiči. To je za svaku pohvalu. Verujemo da i sa 38 Hleb može dosta da pokaže u ligi kakva je beloruska.

16.27 - Zanimljive informacije iznosi novinar Mundo Deportiva Frančesk Agilar. On ističe da mu nije jasno kako Barsa veruje Piniju Zahaviju koji je bio jedan od ljudi koji su učestvovali u transferu Nejmara u PSŽ. Sada on radi na povratku Nejmara u Barselonu i koristi prijatelja Florentina Pereza kako bi naterao Barsu da podigne ponudu. Ako ne, ima i Real Madrid kao "vajld kard". Ozbiljne se tu igranke igraju...

16.17 - Fernando Ljorente je slobodan igrač. I dovoljno iskusan da zna da to može da iskoristi da sebi obezbedi još jedan unosan ugovor. Samo što možda i preteruje. Naime, Korijere delo Sport piše da je nekadašnji igrač Juventusa potencijalnim poslodavcima unapred poručio: dolazim za trogodišnji ugovor i platu od 4.000.000 evra po sezoni. Utisak je previše s obzirom da su mu već pune 34 godine, ali u svetu sumanutih obeštećenja to što on dolazi kao slobodan igrač nije zanemarljiv podatak. Opširnije pročitajte OVDE.

16.07 - ZVANIČNO: Rendžers je danas zvanično objavio i predstavio novog napadača, a to je Brendon Berker. On je stigao iz Mančester Sitija, ali je veći deo od 2015. proveo po pozajmicama. Berker je potpisao trogodišnji ugovor sa Policajcima, a visina obeštećenja nije poznata. Ovaj igrač se snalazi dobro i na mestu krilnog napadača, a sada će moći da radi sa Stivenom Džerardom.

15.50 - Roma traži napadača koji bi mogao da preuzme poziciju Edina Džeka ukoliko iskusni špic bude prodat u Inter. Na listi mogućih pojačanja je i Gonzalo Iguain, ali Argentinac nije toliko otvoren za transfer. I Đalorosi sada gledaju u druge opcije, a jedna od njih je Marijano Dijaz koji baš nema previše mesta u Real Madridu. Možda ovo ne bi bila loša opcija ni za Romu, ali ni za Marijana. Naravno, prvo Džeko treba da pređe u Inter pa da ova priča postane još aktuelnija.

15.26 - Postoji priča da bi Juventus mogao malo da rastereti svoj sastav, a na izlaznim vratima su Blez Mautidi i Matija Perin. Mančester je razmišljao o Matuidiju, Aston Vila o Perinu, ali nije došlo do realizacije. Ali, Juve veruje da može da reši pitanje ove dvojice igrača. PSŽ nije toliko zagrejan za Matuidija, ali bi Monako mogao da bude taj. I to za obojicu pomenutih igrača. Vezista je procenjen na oko 15.000.000 do 20.000.000 evra, dok Juve ceni Perina na 15.000.000, dok je Monako za sada kratak oko 2.000.000.

15.16 - Srpski štoper Slobodan Rajković je imao dogovor sa Đenovom, ugovor na tri godine vredan 700.000 evra po sezoni, sve je bilo spremno za potpis. Međutim, sada se sve malo oteglo, Đenova je tražila malo vremena, a za Rajkovića se otvaraju i druge mogućnosti. Ranije su se pominjali Leće i Parma, a sada je i Jeni Malatija u igri, kao i opcija iz Katara. Eto, i Malatija je opcija, tim koji se sinoć nije dobro proveo na stadionu Partizana. Opširnije OVDE.

To bi bilo sve od prve smene i Nenada Jovanovića, sa vama do kraja dana Strahinja Klisarić.

15.00 - ZVANIČNO: Iako je još pre nekoliko dana stigao u Đenovu, Lase Šene je predstavljen kao veliko pojačanje Grifona. On je potpisao dvogodišnji ugor sa opcijom produžetka saradnje na još godinu dana. Ajaks je pristao na simboličnu cifru od 1.500.000 evra. Uskoro opširnije...

14.44 - DOGOVORENO: Iskusni defanzivac Martin Škrtel stigao je u Bergamo na mediciske preglede. On će potpisati jednogodišnji ugovor uz platu od oko 1.000.000 evra. Opširnije OVDE.

14.30 - ZVANIČNO: Šinđi Kagava je zvanično zadužio dres Saragose, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

14.15 - Ukoliko se Baloteli odluči da ode u Flamengo nastaće prava euforija u Rio de Žaneiru. Dolasku nekadašnjeg italijanskog reprezentativca nada se i prva zvezda slavnog brazilskog tima Gabigol.
"Želim da dođe, stvarno se nadam da će biti jedan od nas. To bi bilo zaista spektakularno i nadam se da će se ostvariti", rekao je Gabigol.

14.00 - Portugalski defanzivac Žoze Fonte produžio je ugovor sa Lilom do 2021. godine i izvesno će završiti karijeru u francuskom klubu, s obzirom da krajem godine proslavlja svoj 36. rođendan.

13.49 - ZVANIČNO: Dosadašnje levo krilo Kaena Kazimir Ninga, novo je pojačanje Anžea. Brzonogi fudbaler iz Čada potpisao je ugovor do 2023. godine sa novim klubom.

13.36 - Saragosa je spremila pravu bombu! Kako piše Marka španski drugoligaš je sve dogovorio sa Dortmundom oko pozajmice Šinđija Kagave. Opširnije OVDE.

13.25 - Roma slabo kupuje, ali joj odlasci iz kluba za sada dobro idu. Golman Robin Olsen završiće u Monpeljeu na pozajmici, dok će Stiven Nzonzi do kraja sezone najverovatnije igrati u Lionu, takođe kao pozajmljen igrač.

13.11 - Aleksis Sančez ostaje u Mančester junajtedu. Ole Gunar Solskjer stavio je tačku na glasine oko odlaska Čileanca sa Old Traforda.
"Aleksis dobro trenira, kasnije se priključio i kasni nekolikon nedelja za ekipom. Očekujem da će ostati ovde, verujemo da će postizati golove ove sezone", poručio je Norvežanin.

12.51 - U jednom danu Dinamo iz Moskve angažovao je dva velika pojačanja. Maksimilijan Filip i Roman Nojšteter, provereni bundesligaški fudbaleri, potpisali su za slavni moskovski klub. Opširnije OVDE.

12.43 - ZVANIČNO: Erik Pulgar je novo pojačanje Fiorentine. Predstavljanje čileanskog veziste je zakazano za 13.00, posle čega će se igrač odmah staviti na raspolganje Vinćencu Monteli.

12.30 - Englezi su završili, red je na ostale: Čekamo transfere Eriksena, Ikardija, Dibale, Hamesa... O toj tematici opširnije pročitajte OVDE.

12.22 - Italijani su od početka prelaznog roka najaktivniji, a nakon što je zatvoren prelazni rok u Premijer ligi, tržište se još više "zapalilo". Opširnije o svim dešavanjima na fudbalskoj pijaci pročitajte u našoj standardnoj rubrici BUONGIORNO ITALIA.

12.10 - Udineze i Bolonja ušli su u trku sa talentovanog vezistu Velez Sarsfilda Nikolasa Domingeza. Veruje se da bi mladi igrač mogao dobro da se uklopi u italijanski fudbal zbog svog stila igre.

12.00 - PSŽ je ponovo aktivirao interesovanje za dovođenje golmana Milana Đanluiđija Donarume. Ipak, Rosoneri žele najmanje 50.000.000 evra od ovog transfera, što bi im omogućilo da investiraju u konačnu kupovinu Anhela Koree iz Atletiko Madrida.

11.41 - Juventus je potrošio 22.000.000 evra za kupoivinu Luke Pelegrinija, ali sada želi da ga pošalje na pozajmicu. Kaljari je izvesna destinacija za pozajmicu u narednoj sezoni.

11.29 - Roma radi na blindiranju mladog Nikola Zaniola, ali i tu pokušava da "ućari" na novcu. Mladi igrač zahteva godišnju platu od 2.500.000 evra, dok Rimljani nude 1.700.000, plus bonuse. Veruje se da će se dve strane naći negde na pola puta.

11.15 - Atalanta je konačno započela ozbiljnije jačanje ekipe pred izazove u Ligi šampiona i Seriji A. Pored Martina Škrtela, koji je sve bliže Bergamu, Boginja prvonicije je na dobrom putu da angažuje i desnog beka Bordoa Jusufa Sabalija. Francuzi zahtevaju 9.000.000 evra.

11.12 - Danas se iščekuje i zvanična potvrda transfera čileanskog veziste Erika Pulgara u Fiorentinu. Viola će Bolonji platiti 10.000.000 evra.

11.00 - Danijele Rugani nije otišao u Premijer ligu, što će pokušati da iskoristi Roma, koja je već kontaktirala Juventus. Rimljani žele dvogodišnju pozajmicu, sa obaveznom kupovinom nakon toga.

10.47 - Flamengo je baš uporan, ali Mino Rajola nudi Marija Balotelija Napoliju. Ikardi nije dostižan, Ljorente se dogovorio sa Romom, tako da Napolitanci nemaju previše opcija. Videćemo šta će se dogoditi na kraju.

10.49 - ZVANIČNO: Sautempton je dogovorio pozajmicu austrijskog štopera Kevina Dansa. Posao je trebalo da bude završen još juče, ali je prolongiran za danas. U svakom slučaju, Sveci su na vreme podneli papire juče pred kraj prelaznog roka.

10.42 - Ajaks je otkupio preostalih 20 posto svojine Davida Neresa od brazilskog Sao Paula za 9.000.000 evra i sada u potpunosti upravlja njegovom budućnošću.

10.30 - Koliko poznajete fudbalsku pijacu i kakav osećaj imate da će se neke stvari desiti do kraja prelaznog roka? MOZZART vam daje priliku da se igrate i kladite u svoje poznavanje transfer tržišzta. Na sajtu mozzartbet.com kliknete na "klađenje", podesite na "svi dani", idete na "slobodna igra", a potom na "transferi igrača - letnji prelazni rok". U ponudi imate odlaska i ostanke Nejmara, Dibale, NejmaraIkardijaModrića... Probajte... 

10.26 - ZVANIČNO: Verona je na pozajmicu dovela napadača Napolija Đenara Tutina. U pitanju je ofanzivac koji može da igra i na krilu. Prošlu sezononu odigrao je na pozajmici u Kozenci i postiga 10 golova na 33 meča.

10.11 - Londonski San piše da će Čelsi u januaru za 87.000.000 evra dovesti Vilfreda Zahu iz Kristal Palasa. Plavci su uvereni da će im već na zimu biti skinuta zabrana angažovanja igrača, posle čega će krenuti u napad na pojačanja. Zaha je insistirao na odlasku, ali i Kristal Palas na velikoj otkupnoj ceni za svog najboljeg igrača, pa je realno da on ostane u Londonu do zime.

10.06 - Ilikaj Gundogan je produžio ugovor sa Mančester Sitijem na još četiri sezone.

09.58 - ZVANIČNO: Espanjol je angažovao mladog štopera Valjadolida Fernanda Kalera, koji je plaćen 8.000.000 evra, a stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa španskim klubom.

09.52 - Martin Škrtel po svemu sudeći stiže u Seriju A. Kako javlja Skaj Sport, iskusni Slovak i dugogodišnji prvotimac Liverpula karijeru će nastaviti u Atalanti.

09.44 - Od odlaska Marija Mandžukića iz Juventusa po svemu sudeći neće biti ništa. Odlazak na Ostrvo je propao, pa je još kao opcija ostala samo Burusija Dortmund. Hrvatski napadač odbacuje tu mogućnost, ali će Milioneri čekati do samog kraja promenu njegovog raspoloženja.

09.42 - ZVANIČNO: Iskusni krilni vezista Gael Kakuta vratio se u Amijen. Bivši igrač Čelsija, Lacija i Sevilje, potpisaće trogodišnji ugovor sa francuskim klubom.

09.39 - Interovi planovi u letnjem prelaznom roku još nisu završeni. Marotin san je Sergej Milinković Savić, a na pragu dolaska na Đuzepe Meacu je i Edin Džeko. Naravno, tu je i otvorena trampa Ikardi - Dibala, koja je sada više nego aktuelna na Meaci. Opširnije OVDE.

09.35Marija Balotelija još samo detalji dele od potpisa za brazilski Flamengo. Prema pisanju Gazete delo Sport i Skaj sporta Italijan će staviti paraf na dvoipogodišnji ugovor vredan 15.000.000 evra. Opširnije OVDE.

09.30 - DOGOVORENO: Bajern nije imao vremena za čekanje nakon povrede Leroja Sanea, kasno sinoć poslata je ponuda za Ivana Perišića, koja je ubrzo privhaćena. Opširnije OVDE.

Dobro došli dragi posetioci portala MOZZART Sport, ulazimo u finiš prelaznog roka kada je najbogatije tržište Evrope u pitanju. Tržište u Premijer ligi je zatvoreno, ali će se tek zalaufati u Italiji, Španiji, Nemačkoj... Sa vama je u jutarnjoj smeni Nenad Jovanović, ali pre no što krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara