""
""

TRANSFERI (24. avgust): Valensija poslala ponudu za Kardosa, Benzema neće u Arsenal, Monakovih 20 miliona za Kondogbiju

Vreme čitanja: 7min | sub. 24.08.13. | 22:00

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci...

 

Izabrane vesti

23.00 - Iako je imao sjajne ponude Čelsija, PSV Ajndhovena i Galatasaraja, Sportingov talenat Bruma je rekao da je promenio mišljenje i da nema nameru da napusti klub iz Lisabona. 

22.37 - Posle Milana i Liverpula, sada je i madridski Atletiko zagrizao za Kristijana Eriksena iz Ajaksa. Jorgandžije već mesecima traže ofanzivnog vezistu, a pošto su im propali pokušaji da dovedu Dijega ili Adema Ljajića, sada su se okrenuli odličnom Dancu čija cena je 20 miliona evra. 

22.09 - Francuski mediji prenose da je Monako pristao da plati otkupnu klauzulu od 20 miliona evra za Seviljinog vezistu Žofrija Kondogbiju. To znači da je sjajni mladi Francuz na putu ka Kneževini, iako su ga želeli Real, Arsenal i još neki veliki klubovi. 

21.42 - Nema ništa od selidbe arima benzeme u Arsenal koliko god to Arsen Venger želeo. 
"Nema nikakvih pregovora i kontakata, Karim ne ide u Arsenal", rekao je njegov menadžer Karim Žaziri.  

21.06 - Pedro Aldave, menadžer Oskara Kardosa je otkrio da je i Valensija poslala ponudu za njejgovog klijenta. Podsetimo da Paragvajca žele Fenerbahče, Everton, Zenit, Kardif i još neki klubovi, ali problem je 15 miliona evra koliko Benfikla traži za Kardosa

20.32 - Nastavlja se i drama oko Joana Kabaja. Žele ga Arsenal i PSŽ, ali Njukasl je do sada odolevao. Igrač želi da napusti klub zbog čega je i izostavljen iz tima u prtehodna dva meča. 
"Moguće je da tokom sledeće nedelje dobijemo veliko pojačanje", rekao je danas Arsen Venger
"Situacija oko Kabaja mora da se reši što pre. Na ovaj ili onaj način. Jer ako ga već gubimo, moramo da nađemo adekvatnu zamenu", istakao je Njukaslov menadžer Alan Pardju

20.11 - Dileme više nema: Totenhem je izvisio, Vilijan ide u Čelsi! Ruski sportski dnevnik Sport Ekspres javlja da su Plavci uspeli da upropaste posao Pevcima i da im preotmu brazilskog vezistu iz Anžija. Presudila je i želja samog igrača koji je navijač kluba sa Stamford Bridža. Rusi otkrivaju da će Vilijan sutra ili najkasnije u ponedeljak biti i zvanično predstavljen kao novi član Čelsija, iako je bio na pragu Totenhema i iako je čak prošao lekarske preglede u tom klubu. Čelsi će platiti 38 miliona evra za Vilijana, a Totenhem je nudio 35. Istovremeno, Totenhem se okrenuo drugom rešenju i pokušaće da dovede plejmejkera Monepeljea Remija Sabelju. 

19.46 - Novi premijerligaš Kardif će pokušati da od Barselone pozajmi mladog ofanzivca Isaka Kuenku, a postoji i opcija da on ode na pozajmicu u Ajaks gde je igrao prošle sezone. 

19.19 - Totenhem je Jaga Falkea prosledio na jednogodišnju pozajmicu u Rajo Valjekano. 

19.03 - Predsednik Liona, Žan Mišel Ola priznao je da postoji mogućnost da napadač Bafetembi Gomis pojača Olimpik iz Marseja. Gomis je van prvog tima, pošto mu je propao transfer u Njukasl, a ugovor sa Lionom mu ističe narednog leta. 

18.42 - Valensija će pristati da proda golmana Visentea Guaitu u Arsenal, ali samo pod uslovom da Tobdžije ponude 20 miliona evra na ime obeštećenja. Trenutno, Venger nudi duplo manju sumu. 

18.26 - Roma svim silama pokušava da dovede Adrijana Lopeza iz madridskog Atletika, pregovori dva kluba su u toku, ali problem je što Španca žele još Arsenal i Liverpul. 

18.02 - Galatasaraj ne odustaje od Džona Obija Mikela. Ponudili su Čelsiju 10 miliona evra za nigerijskog vezistu. 

17.37 - Pošto je Bajern odbio njihovih 30 miliona za Marija Mandžukića, u Zenitu su sada pronašli novog kandidata za špic. Istu sumu će ponuditi Borusiji za Roberta Levandovskog. Ipak, Poljak izgleda da ima druge planove. 
"Istina je da sam nedavno pričao sa Murinjom. Ali, to je sve što mogu da otkrijem. Isto tako sam i prošle sezone pričao sa Aleksom Fergusonom, pa nisam prešao u Mančester Junajted", rekao je Levandovski

17.14 - Pošto mu je propao izvestan transfer u Napoli, sjajni štoper Kaljarija Davide Astori je sada opet došao na radar Milana. Tačnije, on je njihova prva meta do kraja prelaznog roka. Rosoneri se za njega interesuju već par godina, ali uvek je cena bila problem. Sada stižu najave da će Milan opet pokušati da dovede Kaljarijevog defanzivca. Ali, samo pod uslovom da sa uspehom prošu plej of za Ligu šampiona protiv PSV Ajndhovena. 

16.45 - Supertalentovani defanzivac Vlad Kirikeš iz Steaue neće završiti ni u Milanu, ni u Romi koji su ga prvi tražili, već u Totenhemu koji je spreman da plati traženih 10 miliona evra. Rumunski mediji navode da je transfer već zaključen. 

16.28 - Bajern je glatko odbio Zenitovu ponudu tešku 30 miliona evra za Marija Mandžukića.

16.13 - Sevilja je ponudila četiri miliona evra za mladog defanzivca Saragose Alvara Gonzalesa

16.02 - Rumunski napadač Ćiprijan Marika je na raskrsnici. Golgeter Šalkea je prvo dobio ponudu Lacija, ali sada se sa znatno boljom finanijskom ponudom javila i turska Bursa. 

15.48 - Tek što je napustio Svonsi, mladi napadač Luk Mur je već pronašao novi klub. On je potpisao trogodišnji ugovor sa turskim superligašem Elazigom. 

15.31 - Inter nastavlja sa politikom dovođenja mladih i talentovanih fudbalera. Posle Maura Ikardija, Išaka Belfodila i Safira Taidera, Neroazuri planiraju da angažuju i argentinskog vunderkinda Huana Iturbea. On je pre tri godine zaludeo Evropu igrama u dresu River Plate i tada ga je kao 17-godišnjaka ugrabio Porto. Ipak, nije uspeo da se izbori za veliku minutažu, pa je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Riveru i vratio se u formu. Inter ga želi na pozajmicu, kao što je doveo i Valasa iz Čelsija, a Iturbeov menadžer je već doputovao u Italiju na pregovore. 

15.10 – Lacio ne odustaje od Buraka Jilmaza. Iako je prvi čovek Galatasaraja Unal Ajsal ponudu Rimljana od devet miliona evra nazvao smešnim, sada je stigla nova u kojoj su uključeni i fudbaleri. Lacio je spreman da odvoji 12 miliona evra, plus litvanski defanzivac Marijus Stankevičijus (ili pet miliona evra) i češki napadač Libor Kozak.   

14.27 - Zenit je poslao novu ponudu Benfiki za Oskara Kardoza. Ruski klub je sada ponudio 8,5 miliona evra, pa se očekuje da Portugalci prihvate. Čelnici iz Sankt Petersburga su se već dogovorili sa paragvajskim internacionalcem. Potpisali bi na četiri godine, a Kardozo bi zarađivao 2,5 miliona evra po sezoni. 

14.19 – Samjuel Eto će u finišu prelaznog roka sigurno pronaći novi klub. Napadač Anžija trenutno razmatra dve opcije, Inter ili Čelsi, ali to nije sigurno.
„Eto je verovao u projekat Anžija, a onda je gazda jednog dana došao i rekao da je gotovo s tim. Teško je pronaći klub koji želi da mu da platu od pet od osam miliona evra. Čelsi pritom ima i klupsku politiku da ne angažuje igrače preko 30 godina. Eto bi voleo i u Inter, ali jednostavno vremena su teška“, rekao je menadžer kamerunskog reprezentativca Klaudio Viđoreli.   

14.00 - Valensija je odbila ponudu Napolija od devet miliona evra za 28-godišnjeg Adila Ramija, koji ostaje na Mestalji. Uostalom, Slepi miševi su prodajom Roberta Soldada Totenhemu za 30 miliona evra već zatvorili finansijsku konstrukciju za narednu sezonu.

13.31 – Juventus danas gostuje Sampdoriji u 1. kolu Serije A, a to je odlična prilika da Stara dama na licu mesta pogleda dvojicu igrača koji se nalaze u njenom fokusu. U pitanju su Španac Pablo Obijang i Srbin Nenad Krstičić.

Ozil

12.15 – Pomalo nerealna vest dolazi iz Nemačke. Vezista Reala iz Madrida Mesut Ozil mogao bi da završi u Mančester junajtedu. Bild prenosi da su započeli pregovori između engleskog šampiona i španskog kluba, a visina transfera iznosi čak 50 miliona evra. 

11.45 - Vilijan je izgleda završio sve sa Čelsijem. Sudeći prema pisanju engleskih medija, Brazilac će potpisati petogodišnji ugovor sa Plavcima, a Anžiju ide 32 miliona funti. 

11.10 – Ekscentrični predsednik Napolija Aurelio De Laurentis saopštio je da su angažovali napadača Duvana Zapatu, koji je za Estudijantes postigao 13 golova na 31 utakmici. Transfer je iznosio skoro šest milione evra. Zapata prilično liči na Marija Balotelija konstitucijom, kretanjem na terenju i realizacijom. Ostaje samo da se vidi kakav je sa ponašanjem...     

10.40 - Iako je potpisao predugovor sa Milanom, ne prestaje jagma za Ademom Ljajićem. Posle Mančester Sitija, Galatasaraja, Atletiko Madrida... javio se i Liverpul.
"Ljajić? Ne mogu ništa reći povodom njega. Postoji nekoliko opcija. Mi bismo želeli da ga zadržimo, ali su male šanse. Sledeće nedelje donećemo odluku", rekao je predsednik Viole Andrea dela Vale

10.20 – Vezista Evertona Maruan Felaini priznao je da želi da pojača Mančester junajted. Đavoli su dali ponudu Karamelama 28 miliona funti, ali ona nije prihvaćena. Posle navodne potvrde Belgijanca da želi opet da sarađuje sa menadžerom Dejvidom Mojesom, možda će Crveni đavoli da odreše kesu i pošalju novu ponudu... 

10.05 - Matju Flamini trenutno trenira sa Arsenalom, ali je očigledno da će uskoro potpisati ugovor i zvanično se vratiti u nekadašnji klub.
"Da li je Flamini zažalio što nas je napustio? Morali biste da pitate njega. Nisam ga pitao to. Da li je spreman da se vrati? Naravno", sve je rekao menadžer Arsenala Arsen Venger.  
Bina

10.00 - Bina je spremljena za Gereta Bejla. Real Madrid će u utorak i zvanično predstaviti Velšanina, za koga su navodno morali da izdvoje čak 99 miliona evra. Nema sumnje da će tribine stadiona Santijago Bernabeu biti krcate prilikom pozdravljanja velikog pojačanja.    

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našm SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.

(FOTO: Action images)


tagovi

Transferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara