""
""

TRANSFERI (28. avgust): Lotito sada ne želi Jilmaza?! Anži kreće u veliku kupovinu, dok Bejns sada hoće u Junajted!

Vreme čitanja: 10min | sre. 28.08.13. | 22:10

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci...

 

22.12 - TO BI BILO SVE ZA DANAS. SA NAJNOVIJIM VESTIMA SA TRANSFER PIJACE JAVLJAMO SE UJUTRU, A DO TADA LAKU NOĆ.

Izabrane vesti

22.00 - Iako ima ugovor sa Aston Vilom do leta 2016. godine, bivši golman Njukasla i Mančester Sitija Šaj Given (37) najverovatnije će napustiti Lavove iz Birmingema već sada, s obzirom da Pol Lambert nema iskusnog Irca u planovima u budućnosti.

21.30 - Ukrajinski internacionalac i krilni napadač Dinama iz Kijeva Andrij Jarmolenko (23) nalazi se na radaru Arsenala i Liverpula. Mladom Ukrajincu ugovor sa Dinamom ističe juna 2015. godine, a u najskorije vreme bio je i meta klubova kakvi su Fiorentina, Milan, Napoli i Real Madrid

21.08 - Rasprodao je Anži gotovo sve najbolje, preskupe igrače koje je imao u svojim redovima, ali je zato rešio da do kraja prelaznog roka i pokupuje rusku momčadiju i krene u realizaciju novog projekta Sulejmana Kerimova, a koja se tiče upravo mladih, talentovanih igrača. Na pragu kluba iz Mahačkale nalaze se ofanzivni vezista Lokomotive iz Moskve Alan Čiočijev (21), zatim tu je i mladi reprezentativac Rusije, štoper Jeniseja Aleksej Nikitin (21), ali i gruzijski reprezentativac i štoper Đia Grigalava (24) iz Krila Sovjetov.

20.45 - Italijanski Transfermarketweb prenosi vest da je bivši igrač Sevilje i Malage, a sada Sampdorije, Enco Mareska (33) meta Bolonje.

20.19 - Ovo je zanimljiv preokret... Predsednik Lacija Klaudio Lotito rekao je da njegov klub ne želi centarfora Galate Buraka Jilmaza, iako se poslednjih nekoliko nedelja konstantno “pevala druga pesma“. Da li to prvi čovek Lacijala malo pecka upravu Galate ili je u pitanju nešto drugo, još uvek nije baš najjasnije... On je situaciju dodatno "začinio" rekavši da Lacio na poziciji napadača ima Kolumbijca Brajana Pereu i da mu Jilmaz nije potreban.

20.00 - Upitan da prokomentariše mogućnost da dres KPR zameni opremom Kristal Palasa, 31-godišnji Džoi Barton rekao je:
“Pokušali su da me dovedu, ali mislim da odlazak u Kristal Palas ne bi bio dobar za mene i moju porodicu. Nadam se da će ostati u Premijer ligi, jer izuzetno cenim Ijana Haloveja“, rekao je Barton, koji ima ugovor sa KPR do juna 2015. godine. 

19.39 - Iako je sportski direktor Ajaksa, Mark Overmars nedavno izjavio da Kristijan Eriksen neće biti prodat, sa Ostrva stižu informacije da uprava Totenhema vodi intenzivne pregovore sa Kopljanicima. Da li će mladi Danac zalečiti “rane“ koje su nastale onog trenutka kada je Čelsi preoteo Vilijana?

19.24 Tomas Ins (21) je tražena “roba“ ovog leta! Za mladog ofanzivnog vezistu bili su zainteresovani brojni ostrvski klubovi, od premijerligaških do onih koji nastupaju u Čempionšipu. Momku kojem ugovor sa Blekpulom ističe narednog leta trenutno je želja Evertona i Aston Vile, mada postoje informacije o interesovanju Fulama i Totenhema.

19.13 - Očigledno je da su dobre partije Luka de Jonga (22) u dresu Borusije Menhengladbah privukle pažnju brojnih klubova, među kojima su najuporniji PSV i Tvente. Momak koji je u prošloj sezoni na 31 utakmici postigao osam pogodaka ima ugovor sa Borusijom do juna 2017. godine.

19.00 - Ofanzivni vezista Bolonje Alesandro Dijamanti (30) produžio je ugovor sa klubom do juna 2018. godine. Dakle, italijanski internacionalac će verovatno i završiti karijeru u dresu kluba sa stadiona Renato Dal'Ara.

18.46 - Prema pisanju britanskog lista Independenta, levi bek Evertona Lejton Bejns zatražio je od čelnika kluba da prihvate ponudu Junajteda, kako bi posao bio zaključen pre poslednjeg dana prelaznog roka. Da li će u paketu krenuti i Maruan Felaini, videćemo...

18.30 Nani više nije igrač Mančester junajteda. Bar tako tvrdi italijanski Kalčomerkato, koji tvrdi da su uprave Juventusa i Junajteda uspeli da dogovore transfer vredan 13 miliona evra. Iako je problem predstavljala visoka plata Portugalca, izgleda da sada više ne postoje nikakve prepreke da se kompletan posao ozvaniči u poslednjim danima prelaznog roka.

18.05 - Španski list AS došao je do informacije da je uprava Saragose završila posao oko dovođenja 19-godišnjeg napadača Mančester junajteda Anhela Enrikeza. Mladi Čileanac će u špansku ekipu doći na jednogodišnju pozajmicu, a Lavovi neće imati opciju otkupa ugovora na kraju sezone.

Podsetimo, Enrikez je u Junajted stigao avgusta prošle godine za pet miliona evra, a prošlu polusezonu je proveao na pozajmici u Viganu, gde je na četiri utakmice postigao jedan gol.

17.39 - Posle iznenadne smrti brata, a ujedno i agenta Nikolasa Anelke, menadžer VBA Stiv Klark rekao je da će uskoro obaviti razgovor sa iskusnim francuskim internacionalcem, posle čega će i definitivno biti poznata odluka da li će napadač okačiti kopačke o klin. Podsetimo, kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je Anelka otišao u penziju, ali kasnije se ispostavilo da su engleski mediji malo preterali u pisanju. Ili možda i nisu...

17.23 - Ostrvski mediji prenose da će Blekburn Rovers ostati bez jednog od najboljih igrača u poslednjih nekoliko sezone. Naime, turski Karabuk spreman je da iskusnom Mortenu Gamst Pedersenu ponudi sjajne uslove, koje 31-godišnji vezista neće moći da odbije. 

17.02 - Sportski direktor Šalkea Horst Held izričit je u stavu da klub ne želi da proda svoje najveće blago, Julijana Drakslera, ali isto tako poručio svim zainteresovanim stranama da na klupska vrata ne kucaju bez ponude od minimum 70 miliona evra!
“Ne želimo da prodamo Julijana, jer smo svi sigurni da ga čeka izuzetno lepa budućnost u klubu, međutim, ako bude stigla ponuda od minimum 70 miliona evra, možda i razmislimo o prodaji“, rekao je Held.

Supertalentovani mladić meta je najvećih evropskih klubova već duže vreme, a za njegove usluge interesuju se Real Madrid, Barselona, PSŽ, Čelsi i brojni drugi...

16.43 - Čini se da bi priča o sudbini Samuela Etoa mogla da dobije brz rasplet. Italijanski portal Tutomerkato tvrdi da će 32-godišnji centarfor prihvatiti ponudu Čelsija, po kojoj će naredne dve godine provesti na Stamford Bridžu za godišnju platu od četiri i po miliona evra, zbog čega će Mančester junajted i, posebno, Inter ostati kratkih rukava.

16.21 - Loše vesti za navijače Galatasaraja. Lacio im polako, ali sigurno uzima Buraka Jilmaza (tri miliona dele dve strane od dogovora), a Milan se nameračio na Veslija Snajdera. Galijani nije uspeo sa Ljajićem i Hondom i sada je Holanđanin njegova prva želja. I ranije je Milan pokušavao da dovede Snajdera, ali Inter je bio nepopustljiv. Snajder je otišao u Tursku gde se nije najbolje snašao, a supruga Jolante ga nagovara da se vrate u Milano. Uslov da Galijani dovede Snajdera je da Milan eliminiše PSV u plej-ofu za Ligu šampiona, ali i da plati obeštećenje od 12 miliona evra Turcima. 

16.09 - Dejan Lekić je i zvanično postao član Sportinga iz Hihona. 

15.56 - Erik Lamela je na putu za London. Dolazak Ljajića je značio i da Lamela može da pređe iz Rome u Totenhem za 35 miliona evra. A, dolazak Lamele na Vajt Hart Lejn, može da znači samo jedno: Geret Bejl konačno ide u Real Madrid. To je potvrdio i trener Andre Viljas Boaš. 

15.41 - Liverpul nije odustao od štopera PSŽ Mamdua Sakoa, iako je prva ponuda Redsa u visini od devet miliona evra odbijena na Parku prinčeva. Francuskog defanzivca žele još Napoli i Roma. Problem je što Sveci traže 15 miliona evra. 

15.27 - Nije samo Džordan Aju meta Vest Bromvič Albiona. Premijerligaš iz Birmingema želi i Ajuovog saigrača iz Marseja Romana Amalfitana. 

15.18 - Mesut Ozil je istakao da nema nikakvu nameru da napušta Real Madrid uprkos interesovanju Mančester Junajteda. 

15.10 - Žoze Murinjo je još jednom potvrdio da klub nema nameru da prodaje Huana Matu

15.01 - Kardif Siti je ponudio 4,5 miliona evra za Džefersona Montera, ekvadorsko krilo koje je u prošloj sezoni igralo za meksičku Moreliju, a u Evropi ima iskustvo igranja za Viljareal i Betis. 

14.39 - Posle Denisa Aoga, Hamburg je ostao i bez sportskog direktora. Čuveni transfer guru Frank Arnesen napušta klub sa severa Nemačke pošto je ugovor raskinut na obostrano zadovoljstvo, a Arnesenu će biti isplaćeno obeštećenje u visini od 1,6 miliona evra. 

14.26 - Bajern je poslednji u nizu klubova koji su bacili oko na supertalentovanog hrvatskog vezistu Alena Halilovića. On je bio na pragu prelaska u Totenhem, ali je transfer vredan 15 miliona evra propao zbog finansijskih zahteva Halilovića. Bajern je mladom Hrvatu spremio godišnju platu od dva miliona evra. 

14.12 - Argentinski vezista Ezekijel Skeloto konačno napušta Inter posle nekoliko meseci spekulacija o tome gde će nastaviti karijeru. On je dogovorio odlazak na pozajmicu u Sasuolo. 

13.58 - Posle Kristal Palasa, sad je i Everton zainetersovan za kontroverznog Džoija Bartona, bezistu KPR koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Marseju. Njegova cena je tri miliona funti. 

13.40 - U strahu od Juventusa, Napoli je ponudio sjajan ugovor Kamilu Zunjigi kojeg Satara dama juri već mesecima. Novi četverogodišnji ugovor vredan čak 3,2 miliona evra po sezoni, što je ponuda koju će Kolumbijac teško moći da odbije. 

13.15 - Šalke je doveo nemačkog reprezentativca Denisa Aoga iz Hamburga. Zbog velikog broja povređenih igrača klub iz Gelzenkirhena je bio primoran da ojača defanzivnu liniju i na jednu sezonu je pozajmio Aoga

12.53 - Grčki PAOK je posalo ponudu Udinezeu za nemačkog vezistu Aleksandra Merkela, nekadašnjeg fudbalera Milana. 

12.45 - Kajzeri koji sa klupe predvodi Robert Prosinečki je odustao od dovođenja Maksija Lopeza, budući da je Argentinac iz Katanije odugovlačio u pregovorima. 

12.33 - Njikasl i dalje očajnički traži napadača, pošto su ostali bez Gomisa iz Liona. Nova ideja Svraka je da se na Sent Džejms Park vrati Demba Ba koji nije u planovima Žozea Murinja u Čelsiju. 

12.19 - Svonsi dovodi još jedno šojačanje iz Španije! Trener Laudrup je isticao da mu je uz Mićua i Bonija potreban još jedan napadač i na kraju ga je našao u Primeri. Svonsi je ponudio Hetafeu 3,5 miliona evra za 22-godišnjeg napadača Alvara Vaskeza

12.06 - Atltiko Madrid i Mančester Siti su postigli dogovor o transferu Martina Demikelisa. Građani će madridskom klubu platiti pet miliona evra za iskusnog štopera. Zanimljivo je da je Demikelis pre samo mesec dana došao u Atletiko iz Malage kao slobodan igrač, pa ispada da su Jorgandžije sjajno prošle u ovom poslu. Demikelis je bio velika želja Manuela Pelegrinija koji ga ja ternirao u Malagi, a u Mančesteru će popuniti rupe nastale odsustvom Kompanija i Nastasića zbog povreda. 

11.49 - Odlični vezista Espanjola Vakaso Mubarak se seli u Rubin iz Kazanja. Katalonci su pristali da prodaju jednog od najboljih igrača za cifru od šest miliona evra i određeni procenat od sledećeg transfera. Takođe, milion evra od poemnutih šest će otići na račun Viljareala iz kojeg je Vakaso i stigao u Espanjol prošlog leta. 

11.24 - Kolumbijski napadač Dorlan Pabon je i zvanično postao član Valensije. On je danas stigao na potpis ugovora i parafirao vernost Slepim miševima do leta 2017. godine. 

11.12 - Sent Etjen je u potrazi za klasičnim golgeterom. Prvi na listi želja su Mevlut Erding iz Rena kojeg želi i Tuluz, kao i Džimi Brijan iz Liona, na koga ne računaju u klubu sa Žerlana. 

11.00 - Madriski Atletiko je ponudio Sent Etjenu šest miliona evra za defanzivnog vezistu Džošuu Žilvažija. Momak ima samo 22 godine, a već je standardan na spisku selektora Dešama. Ostrvski mediji prenose i da je Arsenal spremio ponudu za Žilvažija, pa ostaje da se vidi ko će pobediti u toj trci. 

10.49 - Roma je prodavala, a sada kupuje. Posle dolaska Adema Ljajića, sada traže pojačanja iz Francuske. Trener Rudi Garsija je dobro upoznat sa tamošnjim tržištem i stavio je dva imena na listu želja. Prvi je Bafetembi Gomis kojem je propao transfer u Njukasl. On je van prvog tima Liona jer odbija produženje ugovora koji mu ističe narednog leta. Ipak, Lion je odbio ponudu Marseja od pet miliona evra i traži par miliona više. Roma bi mogla da dobije Gomisa za osam miliona. Takođe. Garsija želi i supertalentovanog Florijana Tovana iz Lila kojeg žele i Marsej i još neki klubovi. 

10.40 - Liverpul je celog leta pokušavao da postigne dogovor sa Portom o kupovini krilčnog napadača Kristijana Atsua, a sada je i Čelsi ušao u trku i postao favorit za dovođenje odličnog fudbalera iz Gane. Iako nikome nije jasno šta će Murinju toliki krilni fudbaleri, činjenica je da postoji ozbiljan interes Plavaca za Atsua koji je u poslednjoj godini ugovora sa Portom i neće koštati više od 7-8 miliona evra. 

10.36 – Mančester Junajted je odrwedio cenu od 13 miliona evra za portugalsko krilo Nanija i Juventus je voljan da plati tu sumu. Nani se već duže vremena dovodi u vezu sa Juventusom, a Stara dama je opet obnovila interes. Jedini problem je Nanijeva visoka plata. On godišnje u Junajtedu zarađuje pet miliona evra, a Juventus nije spreman da mu ponudi toliku sumu. Međutrim, moguće je da Portugalc smanji apetite i da pređe u Torino u narednih par dana.

10.26 – Lacio je krenuo u ofanzivu na Buraka Jilmaza o čijem dolasku sanjaju već mesecima. Turčin bi bio idealno rešenje za Kloseovog partnera u napadu i Rimljani će pokušati u finišu prelaznog roka da ubede Galatasaraj da im ga proda. Ponudili su 10 miliona evra koji bi bili isplaćeni u naredne tri godine. Turci žele 18 miliona jer 25 odsto od transfera ide Jilmazovom bivšem klubu Trabzonu. Sportski direktor Galete Bulent Tulun je već stigao u Rim, a spekuliše se da igrač želi da napusti klub iz istanbula jer je u svađi sa nekim saigračima. Kao rezervna opcija i dalje varira Alberto Đilardino.  

10.15 - Pošto je Vejn Runi odbio da uputi zahtev za transfer, Žoze Murinju je postalo jasno nema ništa od dolaska napadača Mančester Junajteda na Sramford Bridž. Kao što je i najvaljeno, Murinjo će se sada aktivirati plan B: dovođenje Samuela Etoa. Murinjo je dao zeleno svetlo, a Abramovičevi dobri odnosi sa Anžijem i kupovina Vilijana će samo ubrzati transfer. Očekuje se da Eto u narednih 48 sati potpiše za Plavce, a jedini problem je što on želi ugovor na dve godine, a Čelsi mu nudi jednogodišnju saradnju. 

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našem SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.


tagovi

Transferi 2013Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara