Žoao Pedro u prodoru (@Reuters)
Žoao Pedro u prodoru (@Reuters)

Tranzicija će biti Votfordov zaštitni znak, Žoao Pedro presudio Šefildu na Vikaridž roudu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 23:04

Stršljenovi trijumfalno otvorili novu sezonu - 1:0

Sa Votfordom se nikad ne zna koliko može u Premijer ligi, sa Čempionšipom je sušta suprotnost – večita borba za sam vrh i direktnu promociju. Čas je gore, čas je dole. Postao je Votford pravi “joj-jo” klub, a ove godine, sko je suditi po prvom utisku i premijeri, ponovo će se boriti za povratak u ostrvsku elitu.

Stršljenovima boravak u Čempionšipu služi da se prečiste, da koriguju igrački kadar i unesu radost u domove navijača. Tu nikada ne omanu, a pristalice Votforda su prvi put u novoj sezoni Vikaridž roud napustile raspevane. Mreža Bahmanovog gola ostala je netaknuta, nije se njihala, Žoao Pedro je zasijao na otvaranju i najavio bolju sezonu od prežašnje, a Votford tukao Šefild junajted, direktnog konkurenta za promociju – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

I kada Oštricama ne ide, a to je bio slučaj minule sezone, i te kako su opasne. U stanju su da situaciju okrenu za tili-čas i beznadežno stanje pretvore u borbu za doigravanje i odlazak na Vembli. Zbog toga je Votford na Vikaridž roudu držao četvoro očiju otvorenih. Defanzivci iz vida nisu ispuštali napadački tandem Danijel Džebison – Iliman Ndiaje, kasnije ni rezerviste Reda Kadru i najoštriju Oštricu – Bilija Šarpa.

Ofanzivci Šefilda nisu uspeli da umaknu čuvarima, ali Žoao Pedro jeste njegovoj odbrani. Tromi i nespretni bili su gosti posle neuspelog prekida, zamisao iz kornera nije im prošla i pukla je kontra Votforda. Munjevito su se transformisali Stršljenovi, razmenili su nekoliko brzih dodavanja čiji finalni produkt je bio gol brazilskog napadača.

Pratio je Žoao Pedro akciju koja se odvijala po desnom boku, čekao je pravi trenutak da uleti u prostor. Uočio ga je na vreme Ismaila Sar, promenio je stranu, a Brazilac je imao sve vreme ovoga sveta da odabere stranu i kontru pretoči u vođstvo. Ispostaviće se i trijumf. Prvi u sezoni.

ČEMPIONŠIP – 1. KOLO

Petak

Hadersfild – Barnli 0:1 (0:1)

/Matsen 18/

Subota

Blekbern - KPR 1:0 (1:0)

/Trevis 34/

Blekpul - Reding 1:0 (1:0)

/Konli 9/

Kardif - Norič 1:0 (0:0)

/Sojers 49/

Hal - Bristol Siti 2:1 (0:1)

/Tufan 72, Seri 90+4 - Vajman 30/

Luton - Birmingem 0:0

Milvol - Stouk 2:0 (1:0)

/Kresvel 12, 65/

Roterdam - Svonsi 1:1 (1:1)

/Ogbene 16 - Darling 38/

Vigan - Preston 0:0

Midlsbro - VBA 1:1 (1:0)

/Džons 10 - Svift 51/

Nedelja

Sanderlend – Koventri 1:1 (1:0)

/Klark 12 – Đekereš 84/

Ponedeljak

Votford - Šefild junajted 1:0 (0:0)

/Pedro 56/



tagovi

ČempionšipvotfordŠefild junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara