TREĆA SMENA: Agvilas zaboravio kako se pobeđuje, derbi u brazilskoj Seriji B, igraju i Meksikanci, Ameri, Kolumbijci...

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Derbi brazilske Serije B. Biće to okršaj dva vodeća tima na tabeli. Nautiko je prvi sa pet poena više od Koritibe, ali i odigranom utakmicom više. Još uvek ne zna za poraz, posle 14 kola je zabeležio osam pobeda i šest remija. Koritiba je dva puta izgubila, ali i dalje je bolja od konkurencije i na dobrom je putu da se plasira u Seriju A. Poslednji put su se Nautiko i Koritiba sastali upravo u elitnom takmičenju, sada već davne 2013. godine. Tada je Nautiko pobedio sa 3:0. U prošlom kolu je Operario prekinuo Koritibinu seriju od devet mečeva bez poraza, trijumfom sa 1:0.

NJUJORK SITI – KOLUMBUS, 01.30

(Fudbal, MLS)

Meč na Jenki stadionu biće njihov treći i poslednji u ligaškom delu ove sezone. Prva dva pripala su Kolumbusu, identičnim rezultatom, 2:1. Trenutno je Kolumbus u dobroj formi, pošto nije poražen na šest uzastopnih utakmica. U tom perodu je dva puta pobedio i četiri puta remizirao, a jedan od trijumfa ostvario je upravo protiv Njujork Sitija. Filijala prvaka Engleske, Mančester Sitija, posle tog meča je vezala dve pobede. Njujorčani sada mogu da se pohvale da imaju drugi najbolji napad u Istočnoj diviziji, pošto su postigli 26 golova, četiri manje od najboljeg tima Nju Inglanda.

MAZATLAN – PAČUKA, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Mazatlan je na startu iznenadio šampiona meksičke Klausure, Kruz Azula u Meksiko Sitiju sa 2:0, dok je Pačuka razbila na svom terenu branioca krune u Aperturi Leona sa 4:0. Početkom godine u šampionatu Klausure, Mazatlan je na svom terenu dobio narednog rivala sa 1:0. Pre toga, u avgustu prošle godine, Pačuka je slavila kao domaćin sa 4:3.

Nikako ne uspeva Kruzeiro da izađe iz krize. Posle 14 kola je ostvario samo dve pobede, pa je pretposlednji na tabeli Serije B i blizu je toga da ispadne u treći rang. Noćas mu je rival direktan konkurent u borbi za opstanak, Londrina. Oni imaju isti broj bodova, po 12, s tim što je Londrina sigurno doputovala u boljem raspoloženju. U prošlom kolu je pobedila Remo sa 1:0 i tako je prekinula seriju loših rezultata. Kruzeiro je od tog istog tima izgubio sa 1:0 pre dve nedelje, a nije pobedio na poslednjih osam utakmica. Na tri uzastopna meča nije dao ni gol.

KVINDIO – AGVILAS, 03.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Loše je Agvilas otvorio sezonu u Klausuri. Osvojio je samo jedan bod iz prva dva kola. Samo je nastavio sa lošim rezultatima, koje je beležio u Aperturi. Tada je bio pretposlednji na tabeli, sa samo dve pobede iz 18 kola. Kvindio je novi član elite, do sada je igrao u Segundi. Na premijeri je ipak pobedio Jaguare sa 2:0, a zatim je poražen od Miljonariosa sa 2:1. Poslednji put Kvindio i Agvilas su igrali u Kupu Kolumbije 2018. godine, a tada je Kvindio prošao dalje, pošto je prvo kao gost slavio sa 1:0, a zatim na svom terenu sačuvao 0:0.

PUEBLA – GVADALAHARA, 04.05

(Fudbal, Meksiko 1)

Prethodna dve sezone, Gvadalahara nije mogla da se pohvali dobrim rezultatima. I pored skromnog učinka na klupi tima je ostao poznati stručnjak Viktor Manuel Vučetić. I ove sezone se ne očekuju čuda od crveno-belih, teško će u borbu za krunu sa gigantima iz Meksiko Sitija, Kruz Azulom i Klub Amerikom, pojačanim Monterejem, Tigresom sa francuskim tandemom Pjerom Andreom Žinjakom i Floranom Tovanom. Veliki hendikep za Gvadalaharu je odlazak najboljeg fudbalera Hosea Masijasa koji je početkom meseca pojačao španski Hetafe za 1.000.000 evra. Na startu sezone na stadionu Akron u Zapopanu bodove je odneo San Luis (1:2). Puebla je napravila podvig u prvom meču Aperture kada je sa desetoricom na terenu uspela da uzme bod Montereju (1:1), koji s klupe vodi nekadašnji selektor ove zemlje, Havijer Agire. Domaćin protiv Čivasa neće moći da računa na suspendovanog Argentinca Huana Segoviju koji je pocrveneo u Montereju. Na početku godine u ligaškom delu Klausure Puebla i Gvadalahara su na stadionu Gvauhtemok odigrali bez pobednika – 1:1. Na tri vezana meča ovih timova bilo je dva ili manje golova.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara