TREĆA SMENA: Bjelica debituje u Gardenu, Pokuševski protiv Dončića i Marjanovića, u Argentini nema pauze

Vreme čitanja: 5min | pon. 29.03.21. | 22:45

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Estudijantes je posle prva četiri kola imao 10 od maksimalnih 12 bodova, ali je u minula dva osvojio samo jedan, pa je trenutno šesti na tabeli Grupe A i bod je iza četvrtoplasiranog Rasinga, uz utakmicu manje. San Lorenco je u daleko lošijoj poziciji, osvojio je tek pet bodova, bez trijumfa je u Liga kupu još od prvog kola i susreta sa Arsenal Sarandijem. Ipak, može da se pohvali činjenicom da nije pretrpeo poraz od predstojećeg rivala još od 2016. godine, a čini se da je rezultate u ovom takmičenju podredio kvalifikacijama za Kopa Libertadores, gde će u finalnoj rundi igrati protiv Santosa.

ATLETIKO TUKUMAN - NJUELS, 02.15

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Obe ekipe su daleko od plasmana u plej-of. Atletiko je posle dobrih izdanja prošle sezone u tekućoj ostvario samo jednu pobedu, uz dva remija i tri poraza, dok Njuels još čeka na prvi trijumf. Sastav iz Rosarija proživljava teške dane, od starta novog takmičarskog ciklusa je uspeo da osvoji po bod samo u duelima sa Taljeresom i Union Santa Feom, sa kojim je odigrao meč bez golova u minulom kolu. Prethodni duel ovih ekipa odigran je još 2019. godine, a pobednika nije bilo (2:2). Ekipa iz San Migel de Tukumana ipak može da se pohvali dobrim rezultatima kod kuće, gde je bez poraza na minula tri duela u svim takmičenjima (dve pobede).

URAKAN - HIMNASIJA LA PLATA, 02.15

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Desetkovani Urakan teško će nastaviti sa dobrim rezultatima. Prema poslednjim informacijama čak osam igrača ove ekipe je van stroja, pa bi nizu od pet utakmica bez poraza mogao da dođe kraj (četiri remija). U goste mu dolazi zahuktala Himnasija, koja je posle trijumfa nad Atletiko Tukumanom slavila ubedljivo i u Kupu Argentine protiv Dok Suda (5:0). Ekipa iz La Plate ima dva boda više od narednog protivnika i pobedom bi mogla da skoči na četvrto mesto, koja vodi u doigravanje. Tradicija je ipak na strani Urakana, koji je poslednji put poraz od Himnasija pretrpeo još 2016. godine.

DEPORTIVO KALI - PASTO, 03.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Deportivo je bez pobede na poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima. Donedavni lider je tako pao na osmo mesto i ozbiljno ugrozio svoje šanse i za plasman u plej-of. Pasto je sa druge strane u odličnoj formi, kako na poslednjih osam duela nema upisan poraz. Ova dva tima na tabeli kolumbijske Aperture deli pet bodova, ali Pasto ima i utakmicu manje. Zeleno-beli se ipak uzdaju u solidne rezultate kod kuće, a ide im i tradicija u prilog, kako u Kaliju od narednog rivala nisu izgubili još od 2014. godine.

KAJMANSKA OSTRVA - KANADA, 23.55

(Fudbal, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Jasno je da Kanađanima nemaju dostojnog rivala u prvoj fazi kvalifikacija za Mundijal. Tako su u prvom kolu do vrha napunili mrežu Bermuda (5:1), a bilo bi pravo čudo da tako ne bude i protiv selekcije Kajmanskih Ostrva. Ova dva rivala se dosad nisu sastajala, a za razliku od izabranika Džona Hermanda, reprezentacija Kajmanski Ostrva je na startu doživela poraz od Surinama (0:3). Pred odigravanje samog susreta je izbio i problem, kako predstavnici ostrvske države iz zapadnog dela Karipskog mora nisu na vreme dostavili rezultate testiranja na virus korona. Utakmica je tako pomerene, pa će se odigrati večeras. Kanađani će biti slabiji za iskusnog Atibu Hašinsona, koji se prema unapred postignutom dogovoru vratio u Bešiktaš. Njegov saigrač iz Istanbula Kajl Larin je postigao het-trik na startu borbe za Svetsko prvenstvo i uz Alfonsa Dejvisa iz Bajerna će nesumnjivo predstavljati najveću pretnju narednom protivniku.

PENJAROL - FENIKS, 02.15

(Fudbal, Urugvaj 1)

Slavni Penjarol se ove sezone neće boriti za titulu u Urugvaju. Liverpul mu je pobegao u Klausuri, ali još uvek može da se domogne plasmana u Kopa Libertadores. Ipak, ne zavisi samo od svojih rezultata, da bi se domogao elitnog takmičenja potrebno je da Rentistas doživi poraz u polufinalu plej-ofa. Na minulih pet susreta pretrpeo je jedna poraz (tri pobede), a za rivala će imati ekipu koja je u sjajnoj formi. Fudbaleri Feniksa su bez poraza na devet vezanih mečeva, na poslednjih pet upisali su četiri trijumfa (remi u minulom kolu sa Vonderersom). U prvom delu sezone Feniks je bio bolji kod kuće, a Penjarol je poslednji put slavio protiv narednog rivala pre godinu i po dana.

NJUJORK NIKS - MAJAMI HIT, 01.30

(Košarka, NBA)

Niksi igraju odličnu sezone, trenutno su u jako dobroj formi, pa su na poslednjih pet mečeva pretrpeli samo jedna poraz. Majami je sa druge strane u krizi, nanizao je šest neuspeha, ali sa novom energijom stiže u Garden. Goran Dragić se oporavio od povrede, pa je zajedno sa novajlijom Nemanjom Bjelicom stigao u Veliku jabuku i dvojac bi trebalo da bude na raspolaganju Spolstri za večerašnji meč. Bjelica je u klub stigao u četvrtak uveče, u nedelju je odradio prvi trening, a po svemu sudeći debi će upisati u legendarnom Medison Skver Gardenu - prava prilika da pokaže šta ume. Još jedna novajlija Viktor Oladipo je ostao na Floridi zbog prehlade, pa će se na njegov debi još čekati.

OKLAHOMA - DALAS, 02.00

(Košarkaš, NBA)

Oklahoma je u poslednje vreme počela da beleži nešto bolje rezultate, ali jasno je da to nije akcenat u redovima Tandera ove sezone. Tekuću takmičarsku godinu će iskoristiti za adaptaciju mladih zvezda, pre svih najmlađeg igrača lige Alekseja Pokuševskog, koji je početkom meseca postao i deo startne petorke. Počeo je da pruža odlične partije u kontinuitetu, a sada će imati dobru priliku da demonstrira svoje mogućnosti u susretu sa Mavsima, kako su van stroja Darijus Bejzli i prva zvezda ekipe Šaj Gildžus-Aleksender, dok je pod znakom pitanja i nastup Lugenca Dorta. Dalas je u smiraj prelaznog roka doveo veliko pojačanje u Džej Džej Rediku, ali sjajni šuter još uvek neće moći da pomogne Luki Dončiću i Bobanu Marjanoviću. U svakom slučaju, sve osim ubedljive pobede Maveriksa bilo bi veliko iznenađenje.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara