TREĆA SMENA: Bragantino i Palmeiras već razmišljaju o finalima, Botafogo želi nazad u elitu

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.10.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Borba na dva fronta, u Seriji A i Sudamerikani, očigledno ostavlja traga na Bragantino koji prilično varira u šampionatu. Ipak, nakon što su eliminisali Libertad, igrači Bragantina pružili su vrlo dobar otpor protiv Korintijansa i Flamenga osvojivši po bod. Konačno, pobeda protiv Palmeirasa (4:2), potvrdila je vrlo dobru formu, te će Atletiko biti na ozbiljnom ispitu. Gosti, sa druge strane, imaju samo jednu pobedu u dva meseca i eventualni remi bio bi već dovoljan uspeh.

SAMPAJO KOREA - VITORIJA, 23.55

(Fudbal, Brazil 2)

Duel timova koji su malo šta pokazali u prethodnih mesec dana u nešto boljoj situaciji dočekuje domaćin. Korea je minimalnom pobedom protiv Vaska prekinula niz od sedam utakmica bez trijumfa tokom kojeg je osvojila samo tri boda. U situaciji u kojoj je rival bio uoči prethodnog kola sada su gosti sa serijom od četiri poraza i tri remija te iz zone ispadanja dočekuju borbu za dragocene bodove na putu do opstanka. U prilog domaćinu ide i tradicija imajući u vidu da Vitorija nije osvojila ni bod na strani protiv večerašnjeg rivala, a jedini duel u kojem nije poražena u Sao Luisu odigran je u okviru kupa proletos kada je rezultat bio 1:1.

DEPORTES IKIKE - KOBRELOA, 01.30

(Fudbal, Čile 2)

Susret timova iz donjeg doma drugog ranga čileanskog fudbala gosti dočekuju posle pobede kojom su prepustili fenjer Barnečei, međutim izuzev pobede u prošlom kolu gosti nisu previše pokazali u jesenjim izazovima. ni gosti nisu briljirali u prethodnom periodu pobedama na domaćem terenu protiv Kopijapa (2:1) i Santa Kruza (6:1) napravili značajan iskorak ka opstanku. Upravo domaći teren je adut koji bi i večeras mogao da donese prevagu.

HIMNASIJA MENDOZA - BELGRANO, 02.05

(Fudbal, Argentina 2)

Pretendenti na plej-of za plasman u elitni rang argentinskog fudbala večeras će odmeriti snage i kroz direktan duel biti u prilici da istovremeno naprave iskorak, ali i značajno udalje jednog od konkurenata. Za razliku od Himnasije koja je u padu forme i utisak je da posustaje u trci sa klubovima izv vrha, Belgrano podiže formu u završnici sezone te je borba za baraž sve bliža, a da bi imao realne šanse moraće da večeras nastavi u istom ritmu.

BAIJA - PALMEIRAS, 02.30

(Fudbal, Brazil 1)

Palmeiras je prilično daleko od prošlosezonske forme, makar u Seriji A, međutim sve blede igre u prvenstvu pašće u vodu ukoliko osvoje Libertadores u kojem su se plasirali u finale. Iako je pomenuto finale protiv Flamenga u prvom planu izabranika Abela Fereire samo bod u prethodna četiri kola doveo je goste u situaciju da bi novim kiksom mogli da izgube mesto koje garantuje ono u Kopa Libertadoresu. imperativ pobede večeras ima i Baija s obzirom na to da je domaćin u zoni ispadanja.

KRUZEIRO - BOTAFOGO, 02.30

(Fudbal, Brazil 2)

Timovi koji su do 2019. godine vodili bitke u Seriji A, od ove sezone konkurenti su u drugoligaškom fudbalu Brazila, a sudeći po aktuelnoj situaciji ponovo bi mogli da se "rastanu" jer su gosti među najozbiljnijim kandidatima za mesto u eliti. Deset bodova zaostatka u odnosu na timove u vrhu za Kruzeiro je praktično nenadoknadiv minus, međutim pobede u prethodna dva susreta potvrda su da tim iz Belo Horizontea nema nameru da rasterećeno i bez ambicija uđe u završnicu sezone te je izvesno da će ozbiljno namučiti večerašnje goste.

KUINDIO - DEPORTIVO PEREIRA, 03.05

(Fudbal, Kolumbija 1)

Rivali iz sredine tabele su u dosadašnjem delu sezone sinonim za prosek što najbolje oslikava podatak da Kuindio ima pet pobeda i četiri remija uz gol razliku 12:12, dok je Deportivo ostvario po pet pobeda i poraza uz 13 postignutih pogodaka i 12 primljenih. Da neizvesnost bude još veća doprinosi činjenica da je domaćin većinu bodova osvojio upravo na svom terenu, dok su gosti znatno uspešniji na strani. Jedini adut na strani jednog od timova je tradicija s obzirom da je Deportivo trijumfovao u četiri od prethodnih pet međusobnih susreta, uz jedan remi.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara