TREĆA SMENA: Brazilska Serija B u epicentru, aktivni i Ameri, Urugvajci, Ekvadorci, Klipersi jure brejk u Arizoni

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.06.21. | 23:07

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Gojas ima solidan start sezone u brazilskoj Seriji B, osam bodova iz pet mečeva. Prošle nedelje je doživeo prvi poraz u drugoligaškoj konkurenciji u zemlji fudbala, poraz u gostima od Pelotasa (1:2). Prva zvezda tima iz Gojanije je Bruno Mezenga, nekadašnji napadač Crvene zvezde. On je početkom godine stigao u ovaj klub iz trećeligaša Ferovijarija u kojoj je briljirao u šampionatu Paulista. Postigao je devet golova na 12 mečeva što mu je bila odskočna daska za dolazak u Gojas. On je postigao dva pogotka na pet utakmica u novom klubu. Gojas je ove sezone na dva meča na svom stadionu ostvario oba trijumfa, bez primljenog gola.

PONTE PRETA - OPERARIO, 23.55

(Fudbal, Brazil 2)

Operario je prijatno iznenađenje na startu brazilske Serije B. Ima 10 bodova, pet manje od lidera Nautika i trenutno je na drugom mestu. U prethodnom kolu pao je velikan Kruzeiro, koji doživljava teške trenutke ove sezone u drugoligaškoj konkurenciji. Ponte Preta je katastrofalno krenula sa samo jednim bodom u pet kola i sada drži "fenjer" drugoligaškog karavana u Brazilu. Domaćin ima tri vezana poraza.

LDU KITO - DELFIN, 23.55

(Fudbal, Superkup Ekvadora)

Noćas se igraju polufinalni dueli u Superkupu Ekvadora. LDU u Kitu ima ulogu favorita protiv Delfina. Uzdanica domaćeg tima je Kristijan Martinez Borha, nekadašnji napadač Crvene zvezde, koji neće moći da pomogne svom timu jer je rovit. Oba tima su loše startovala ove godine u šampionatu Ekvadora. Ove sezone u elitnoj ligi ove južnoameričke države nije bilo pobednika (1:1) u duelu ovih timova u gradu Manta.

SERITO - BOSTON RIVER, 00.30

(Fudbal, Urugvaj 1)

Boston River je očajno startovao u Urugvaju, ima samo dva boda iz šest mečeva. Serito iz Montevidea ima polovičan učinak od po dve pobede, poraza i remija. Biće ovo prvi duel ovih timova posle šest godina. U poslednjem odmeravanju snaga Boston River je slavio sa 3:2. Boston je sakupio bod na četiri meča na gostovanjima, uz osam primljenih golova.

ORLANDO - SAN HOZE, 01.30

(Fudbal, MLS)

Tim s Floride ima samo jedan poraz na osam mečeva u MLS-u. Prva zvezda Lavova je Nani, nekadašnji fudbaler Mančester junajteda koji je pre dve godine stigao u Orlando iz lisabonskog Sportinga. Nekadašnji portugalski reprezentativac je u poznim igračkim godinama, uskoro puni 35, ali i dalje trese mreže. Od 11 golova svog tima ove sezone, Nani je postigao četiri, jedan više od kanadskog napadača Teša Akindelea. Ovaj udarni tandem biće i noćas glavna opasnost po gol San Hozea koji je u očajnoj formi. Ima samo bod na poslednjih pet mečeva. Domaćin i dalje igra bez maleroznog Alešandrea Pata. Već na startu sezone u MLS-u je imao peh, povredio je koleno, pa je operisan i neće ga biti još nekoliko meseci na terenu. Orlando nije poražen ove sezone na svom stadionu (po dve pobede i remija). Na četiri utakmice samo je jednom primio gol, ali nije nešto ni efikasan. Samo su pet puta Nani i drugovi zatresli mrežu rivala. San Hoze ima četiri boda na četiri utakmice na gostovanjima. Ovi timovi su poslednji put igrali pre nešto manje od dve godine. Tada je San Hoze na svom terenu slavio sa 3:0.

KORITIBA - VITORIJA, 02.30

(Fudbal, Brazil 2)

I Koritiba i Vitorija igraju tvrde mečeve. Domaćin ima sedam bodova, jedan manje od ekipe iz Salvadora. Gol-razlika je identična - 4:3. Prethodnih pet utakmica ovih timova domaćini nisu slavili. Prošle sezone u Seriji B, Koritiba je dobila Vitoriju u gostima sa 2:1, dok je u Kuritibi bilo 1:1. Na pet od poslednjih šest duela ovih timova bilo je 0-2 pogotka.

FINIKS SANS - LOS ANĐELES KLIPERS, 03.00

(Košarka, NBA liga)

Sansi su u nedelju dobili Kliperse sa 120:114 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Finiks i u drugom meču ima prednost domaćeg terena. Opet nećemo gledati glavne zvezde timova. Sjajni plejemjker tima iz Arzone Kris Pol je i dalje u karantinu, dok koleno muči Kavaja Lenarda, zvezdu tima iz Los Anđelesa. Opet će u prvom planu da budu sjajni šuteri Devin Buker i Pol Džordž. Košarkaš Sansa bio je bolji u prvom meču, ubacio je čak 40 poena. On je majstor prodora i šuta sa poludistance, dok he glavni adut Džordža dalekomentni "hici" za tri poena. Pre dve večeri je pogodio čak sedam trojki. Za goste neće igrati ni Španac Serž Ibaka.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara