TREĆA SMENA: Bruklinov trio iz snova na parketu, borba za titulu u Brazilu

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.01.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

GREMIO - ATLETIKO MINEIRO, 23:15

(Fudbal, Brazil 1)

Izabrane vesti

Ekipa Horhea Sampaolija ponovo je u trci za titulu i gostovanje u Porto Alegreu defintivno će pokazatli ima li Atletiko snage da se bori za tron. Gremio takođe ima šansu, vezao je sedam mečeva bez poraza, ali ako želi da ostane u trci za najviši plasman moraće da slavi protiv sastava iz Belo Orizontea, za kojim kasni tri boda. Atletiko je u prvom delu sezone slavio na svom terenu (3:1), het-trik je upisao iskusni napadač Keno.

KORITIBA - FLUMINENSE, 00.30

(Fudbal, Brazil 1)

Koritiba je popravila formu, na prethodna dva meča nije primila gol, slavila je i na gostovanju protiv Vasko da Game i u dobrom raspoloženju čeka Fluzao. Gosti se bore za mesta koja vode u Kopa Libertadores, dok se Koritiba bori za opstanak. Videćemo koji motiv je snažniji, domaćin je sedam bodova ispod crte i na osam kola do kraja mora da upisuje bodove ukoliko želi da ostane deo elite.

BRAGANTINO - VASKO, 01.03

(Fudbal, Brazil 1)

Red Bulova ekipa je u sjajnoj formi, sastav iz Bragasa slavio je u seriji od tri meča bez poraza uz čak osam postignutih golova, ali i pet primljenih. Vasko je neprijatno iznenadio protiv Koritibe u minulom kolu (0:1), pa sada ima samo tri boda više od Baije, koja je prva ispod crte. U prethodnom duelu ove dve ekipe nije bilo pobednika (1:1).

SAO PAULO - INTERNASIONAL, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Sao Paulo je prvi sa 57 bodova, jednim više od Internasionala, sa kojim će ukrstiti koplja u predstojećoj rundi (01.30). Biće to duel dva kluba koja spadaju u red najuspešnijih u zemlji, ali i na kontinentu, koji bi ovoga puta mogao da odgovori na brojna pitanja u borbi za titulu. Ekipa Abela Brage na Morumbi stiže u sjajnom raspoloženju sa čak sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima. Za razliku od Intera, Sao Paulo je počeo da posrće - četiri vezana meča bez trijumfa. Prethodni duel ove dve ekipe okončan je remijem (1:1).

NAUTIKO - OESTE, 23.15

(Fudbal, Brazil 2)

Zicer za Nautiko protiv poslednjeplasirane ekipe brazilske Serije B. Oeste je ostao bez teoretskih šansi da opstane u drugom rangu, pa će do kraja sezone igrati za obraz. Nautiko sa druge strane ima isti bodovni saldo kao Vitorija, koja je prva ispod crte i biće mu ovo idealna prilika da se odvoji od timova iz zone ispadanja. Slavio je Nautiko i u prethodnom duelu ove dve ekipe, a oba sastava su u promenljivoj formi, pretrpela su poraze u minulom kolu (Nautiko od Ponte Prete, Oeste od Konfijanse).

KRUZEIRO - OPERARIO, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Velikan brazilskog fudbala ostaje u Seriji B, to je sada sasvim jasno, ali Operario ima čemu da se nada. Sastav iz Ponta Grose je u seriji od pet mečeva bez poraza (četiri trijumfa i remi), dok je ekipa Luiz Felipea Skolarija pretrpela dva minimalna poraza (Oeste i Žuventud). Operario je na pet bodova od četvrtog mesta, ali ima i utakmicu manje od Alagoana, pa još uvek ima šansu da se domogne elite. Prethodni duel pripao je Kruzeiru (1:0).

KOKIMBO - KURIKO UNIDO, 01.30

(Fudbal, Čile 1)

Polufinalista Kopa Sudamerikane je na pragu ispadanja iz čileanske Primere. Nalazi se na poslednjem mestu na tabeli sa dva boda manje od Deportesa, koji je na mestu koje vodi u plej-of za opstanak i četiri od Kolo Koloa, koji je u sigurnoj zoni. Nada ipak postoji, jer imaju tri meča manje od Deportesa i čak četiri od najuspešnijeg kluba u zemlji. Kuriko Unido se sa druge strane nada da bi mogao do mesta koja vode u kvalifikacije za Kopa Libertadores, ali se takođe ne nalazi u najboljoj formi. Ekipa legendarnog Martina Palerma je slavila u prvom delu sezone, bila je bolja od Pirata sa 2:1. Domaćin je favorit, ali je ovde zaista sve moguće.

PETROLERA - PEREIRA, 01.40

(Fudbal, Kolumbija 1 - apertura)

Počela je sezona u Kolumbiji, još uvek nije kompletirano prvo kolo, pa će Petrolera i Pereira odigrati prve mečeve u novom izdanju Aperture. Oba tima su minule sezone igrala Ligilju, Deportivo je stigao i do finala, gde je doživeo poraz od Miljonariosa. Alijanza je slavila u poslednjem duelu ove dve ekipe minule sezone i novom pobedom na svom stadionu želi da otpočne sezonu.

KLIVLEND - BRUKLIN, 01.00

(Košarka, NBA)

Sve oči će biti večeras uprte u Ohajo, gde se Bruklin sprema da na parket izvede najplaćeniji trio u istoriji košarke. Kevin Durent i Džejms Harden su se pokazali kao nezadrživ tandem, a od večeras će imati pomoć i Kajrija Irvinga. Kako će ovaj 116.303.960 dolara plaćeni trio izgledati zajedno na terenu i hoće li im biti dovoljna jedna lopta, saznaćemo večeras. Nesrećni Kavsi će na svojoj koži osetiti svu moć Bruklinovog paklenog trilinga. Kavsi su takođe učestvovali u trejdu koji je Hardena odveo među Netse, pa su tako dobili Džereta Alena i Torijana Prinsa, koji će biti posebno motivisani protiv doskorašnjih saigrača.

FILADELFIJA - BOSTON, 01.00

(Košarka, NBA)

Derbi Istoka igra se u Pensilvaniji, trenutni lider ove konferencije gostuje Siksersima. Jasno je da oba tima ove sezone imaju najviše ambicije, Boston je nastavio da gradi oko Tejtuma i Brauna, dok je Filadelfija sa Dokom Riversom željna uspeha. Obe ekipe beleže dobar start sezone, ali su pretrpele poraze u prethodnim duelima, Memfis je savladao 76erse, dok su Seltiksi pretrpeli katastrofu od Niksa. Bred Stivens ipak neće moći da računa na Džejsona Tejtuma, pa je Filadelfija favorit.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara