TREĆA SMENA: Clássico Alvinegro, derbi u Paragvaju, kolumbijski plej-of, dani odluke u Argentini i Meksiku i Bogdan protiv Baksa

Vreme čitanja: 6min | ned. 25.04.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina - Liga kup)

Atletiko Tukuman igra promenljivo ove sezone, na poslednjih pet utakmica doživeo je dva poraza, ali i upisao dve pobede i remi. Do kraja prve faze Liga kupa ima još dve utakmice i večeras mora da slavi ukoliko želi da se domogne plej-ofa. Susret sa Taljeresom je idealna prilika da se uključi u borbu za doigravanje, kako sastav iz Kordobe zauzima četvrto mesto na tabeli Grupe B sa četiri boda više. Pretrpeli su Albiazuli poraz na startu Kopa Sudamerikane minulog četvrtka i tako prekinuli seriju od šest mečeva bez neuspeha. Prethodni duel ovih rivala okončan je bez pobednika, a remiju su prethodila dva trijumfa Atletika na svom stadionu, koji kao domaćin ne zna za poraz od večerašnjeg rivala.

ROSARIO - ESTUDIJANTES, 02.00

(Fudbal, Argentina - Liga kup)

Možda i meč odluke za ova dva sastava u borbi za plasman u plej-of. Na dva kola do kraja Estudijantes ima 16 bodova i zauzima treće mesto na tabeli Grupe A, dok je Rosario šesti sa samo bodom manje. Poraz bi u pretposlednjem meču prve faze mogao obe ekipe da košta prolaza u narednu. Fudbaleri Rosarija su posle dva vezana trijumfa u Liga kupu pretrpeli poraz na startu Kopa Sudamerikane od ekipe 12. oktobra. Sa druge strane ekipa iz La Plate je bez poraza na tri poslednja meča, ali je od mogućih devet osvojila pet bodova. Poslednji put ova dva sastava megdan su delila još 2019. godine, kada je Estudijantes bio ubedljiv kod kuće (3:0). Na prethodnih pet okršaja obe ekipe imaju po dva trijumfa, dok je jedan susret okončan remijem.

SANTOS - KORINTIJANS, 01.00

(Fudbal, Brazil - Paulista)

Popularni crno-beli derbi. Korintijans je maltene obezbedio plasman u plej-of, kako sa 18 bodova sedi na čelu Grupe A (12 više od najbližih pratioca), dok je Santosu trijumf prekopotreban, kako bi zadržao korak za vodećim Mirasolom (Grupa D) i nastavio borbu sa trećeplasiranim Guaranijem od kojeg ima bod više. Ekipa sa Vile Belmiro je na poslednjih pet mečeva upisala samo jedan trijumf, na minula dva je pretrpela poraze od Barselone iz Gvajakila na startu Kopa Libertadores, kao i od Novorizontina u okviru šampionata Paulista. Musketari su sa druge strane u seriji od tri meča bez neuspeha, posle remija sa Sao Bentom su savladali Ituano, da bi minulog petka remizirali sa River Plejtom na startu elitnog takmičenja Južna Amerike. Santos je slavio na susretu ovih ekipa odigranom sredinom februara, ali prošle godine nije uspeo da savlada velikog rivala (jedan remi i poraz). Na poslednjih šest mečeva ovih ekipa u proseku se mreže nisu tresle više od dva puta.

TOLIMA - DEPORTIVO KALI, 00.40

(Fudbal, Kolumbija 1 - plej-of)

Počeo je i plej-of kolumbijske Aperture, a u četvrtfinalu će snage odmeriti fudbaleri Deportivo Kalija i Tolime. Prvi meč igra se večeras na stadionu Pihaosa, ekipa koja je regularni deo sezone okončala na petom mestu dočekaće sastav koji je bio odmah iznad na tabeli. Deportes Tolima je bez pobede na poslednjih pet utakmica, u poslednjem meču pred doigravanje doživela je poraz od Amerike Kali, da bi potom bez bodova ostala i na startu grupne faze Kopa Sudamerikane protiv Bragantina. Verdiblankosi su sa druge strane posle serije od četiri meča bez poraza izgubili duel sa Miljonariosom u poslednjem kolu. Interesantno je da su se ova dva sastava sastala u tri navrata u poslednjih mesec dana. Tolima je slavila na svom stadionu u prvom meču poslednje runde kvalifikacija za Kupa Sudamerikanu, potom su u ligi odigrali bez golova, a istim rezultatom završen je i njihov meč odigran 7. aprila, posle kojeg je sastav iz Itage ubezbedio plasman u grupnu fazu drugog najkvalitetnijeg takmičenja južnoameričkog kontinenta.

EKIDAD - ATLETIKO NASIONAL, 03.00

(Fudbal, Kolumbija 1 - plej-of)

Ekipa koja je regularni deo sezone okončala na osmom mestu na tabeli, dočekuje sastav koju u plej-of ulazi sa prvog mesta. Ekidad je na poslednjih pet mečeva pretrpeo tri poraza, poslednja dva od Santa Fea na kraju ligaškog dela prvenstva i potom od Gremija na startu Kopa Sudamerikane. Atletiko je sa druge strane u velikom usponu forme, savladao je najpre paragvajski Libertad u revanš meču poslednje runde kvalifikacija za Kopa Libertadores sa 4:1, a onda je upisao i "sedmicu" u susretu sa Patriotasom. Grupnu fazu elitnog takmičenja je minulog petka otpočeo trijumfom nad čileanskom Katolikom. Ekidad ipak ne leži sastavu iz Bogote, kako je slavio u njihovom duelu odigranom krajem januara. Prethodno je početkom prošle godine Atletiko došao do trijumfa u jako uzbudljivom okršaju sa sedam golova, a tri duela koja su prethodila toj pobedi Nasionala okončana su bez pobednika.

TOLUKA - KLUB AMERIKA, 00.30

(Fudbal, Meksiko 1)

Amerika i Kruz Azul dominiraju meksičkom Klausurom i već su obezbedili karte za plej-of. Deli ih pet bodova na tabeli, ali sastav iz Meksiko Sitija bi mogao da priđe na dva koraka lideru, pa je zato trijumf na stadionu Toluke imperativ. Drugoplasirani tim prvenstva je u seriji od osam utakmica bez poraza u ligi, ali je pre 10 dana izgubio na svom stadionu od Olimpije iz Hondurasa u osmini finala KONKAKAF Lige šampiona (ipak je prošao dalje zbog pobede nad gostovanju od 2:1). Toluka je sa druge strane bez trijumfa na poslednjih šest mečeva, nanizala je i tri poraza pa polako tone na tabeli. Zauzima 11. mesto sa 16 bodova manje od večerašnjeg rivala i mora da slavi kako bi zadržala nade da može direktno do četvrtfinala doigravanja, ali i da bi stekla zalihu u odnosu na Pumas, koji je prvi ispod crte za plasman u osminu finala plej-ofa. Minuli susret ovih ekipa okončan je remijem, pre toga je Klub Amerika vezala dva trijumfa, dok je Toluka pre dve godine slavila na svom stadionu (jedini trijumf u poslednjih sedam međusobnih okršaja).

LIBERTAD - NASIONAL, 02.00

(Fudbal, Paragvaj 1)

Libertad je u poslednjih pet utakmica pretrpeo samo jedan poraz (od Atletiko Nasionala u kvalifikacijama za Kopa Libertadores). U prvenstvu je vezao dva trijumfa, nedavno nadigrao i Sero Portenjo u derbiju, a pre dva dana je kod kuće bio bolji i od Palestina na startu grupne faze Kopa Sudamerikane. Nasional je u još boljoj formi, bez poraza je na poslednjih sedam mečeva u prvenstvu, vezao je tri trijumfa. Nalazi se na trećem mestu na tabeli sa samo bodom manje od večerašnjeg rivala i u slučaju pobede bi preskočio i Olimpiju i tako zauzeo lidersku poziciju, dok bi Libertadu i remi omogućio da sedne na vrh. Delile su ove dve ekipe megdan pre samo dva meseca, a fudbaleri Libertada su bili ubedljivi na gostovanju. Pre toga je Nasional krajem prošle godine upisao trijumf kao gost i to mu je bio jedini u poslednjih pet okršaja sa trećim najuspešnijim timom u zemlji.

ATLANTA - MILVOKI, 01.30

(Košarka, NBA)

Muče povrede Hokse, ali ne posustaju. Bogdan Bogdanović igra sjajno u poslednje vreme, tokom aprila u proseku beleži 21,5 poena po nastupu, dokazao je da trener Mekmilan može da se osloni na njegove kvalitete u svakom trenutku. Večeras u Stejt Farm Arenu stiže Milvoki, koji je ove sezone odigrao meč manje i pritom upisao četiri pobede više. Jasno, Baksi su među favoritima za osvajanje istočnog trona, ali nema sumnje da ih očekuje težak zadatak u duelu sa Atlantom. Posebnu pažnju treba obratiti na Bogdana, koji je u prvom susretu sa sastavom iz Viskonsina ove sezone ubacio 28 poena uz sedam asistencija i šest skokova, mada je ekipa Majka Budenholcera slavila u svojoj dvorani.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara