TREĆA SMENA: Derbiji u Čileu i Brazilu, Građani u Kitu traže izlaz iz krize

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina 1)

Jedna od najzanimljivijih utakmica 14. kola argentinskog šampionata biće meč Veleza i Independijentea. Sastaju se sedmoplasirani i petoplasirani tim u ligi, a razdvajaju ih dva poena. Velez je u boljoj formi, u poslednjih pet kola je ostvario četiri pobede i remi. Independijente je s druge strane u padu forme, pobedio je na samo dve utakmice u tom periodu. Na poslednjih pet susreta ova dva tima je pobeđivala ona ekipa koja je bila domaćin. U martu ove godine, kada su poslednji put igrali, Velez je bio bolji sa 1:0.

ATLETIKO MINEIRO – INTERNASIONAL, 02.00

(Fudbal, Brazil 1)

Četiri dana posle eliminacije u polufinalu Kopa Libertadoresa Atletiko Mineiro se vraća na teren. Biće oslabljen, bez Dijega Koste i Eduarda Vargasa. Na poslednjem prvenstvenom meču su crno-beli odigrali 0:0 sa Sao Paulom, ali su i dalje ubedljivo prvi na tabeli. Internasional nije izgubio na poslednjih osam utakmica u prvenstvu, a na poslednje tri je pobedio, bez primljenog gola. Poslednji put ove dve ekipe su se sastale u junu ove godine, kada je Atletiko kao gost pobedio u Porte Alegreu sa 1:0.

LDU KITO – GVAJAKIL SITI, 03.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Ozbiljna rezultatska kriza Gvajakil Sitija, filijale Mančester Sitija. Poslednje dve prvenstvene utakmice Građani su izgubili, pa su pali na šesto mesto na tabeli ekvadorske Klausure. Jedan od timova koji ih je prestigao je upravo LDU Kito, koji je četvrti na tabeli, sa dva boda više od Gvajakila, a pet manje od lidera Independijentea del Valjea. LDU Kito je u prošlom kolu prekinuo seriju od tri uzastopne pobede, odigrao je nerešeno sa Mantom (2:2). Poslednja dva duela Gvajakila i LDU Kita završena su nerešenim ishodima.

AMERIKA KALI – ATLETIKO HULIJA, 03.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Lak posao bi trebalo da ima noćas Amerika iz Kalija. Ovaj 11-plasirani tim kolumbijske Klausure dočekuje najslabiju ekipu u ligi, Huliju. Fenjeraš je iz 11 kola osvojio samo sedam poena, duplo manje od Amerike, koja se bori za plasman u plej-of i ima cilj da se domogne barem osme pozicije. U lošoj je formi, od poslednje četiri utakmice tri je izgubila. Hulija je još lošija, u tom periodu je uspela da osvoji samo jedan bod. Poslednja dva meča ova dva tima su odigrala 2019. godine, a oba su pripala Huliji, rezultatima 2:1 i 1:0.

UNION LA KALERA – UNIVERSIDAD KATOLIKA, 01.30

(Fudbal, Čile 1)

Nublense je u prošlom kolu učinio veliku uslugu Unionu i Katoliki, savladao je lidera šampionata Kolo Kolo sa 1:0. Sada obe ekipe mogu da ga prestignu na tabeli, ukoliko trijumfuju noćas. Dakle, remi ne odgovara ni jednima, ni drugima. Drugoplasirani Union ima tri boda više od trećeplasirane Katolike, ali je ona odigrala jedan meč manje. Upravo je Katolika trijumfovala poslednji put kada su se ove dve ekipe sastale, u maju ove godine na svom terenu sa 3:0. Obe ekipe su trenutno u seriji od tri uzastopne pobede.

ORLANDO – DI SI JUNAJTED, 01.30

(Fudbal, MLS)

Posle četiri vezana poraza, ekipa s Floride je prošle nedelje odigrala 2:2 u Nešvilu i zadržala sedmo mesto, poslednje koje vodi u bitku za šampiona u Istočnoj konferenciji. Montreal, Kolumbus, pa i Inter iz Majamija i Njujork Red Buls prete da pomrse račune Naniju i drugovima. Portugalski veteran je prva zvezda tima, ali nekadašnji as Mančester junajteda nije u formi. Postigao je devet golova i imao sedam asistencija na 22 utakmice, ali poslednjih 10 mečeva posti as Orlanda. U poslednje vreme za pogotke je zadužen mladi Amerikanc Daril Dajk. Ekipa iz Vašingtona ima prvog strelca lige, Norvežanina Ola Kamaru, koji je postigao 17 golova u prvenstvu, jedan više od Peruanca Raula Ruidijaza iz Sijetla. Orlando je početkom maja pobedio Di Si u Vašingtonu sa 1:0 golom Urugvajca Maurisija Pereire.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara