TREĆA SMENA: Gremio i Vasko odmaraju igrače, kolumbijski prvak neprepoznatljiv, Guarani odrađuje posao, a Klub Amerika tanka u gostima

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.03.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

GREMIO - BRAZIL DE PELOTAS, 23.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil, Gaučo šampionat)

Gremio u ovom trenutku baš i ne zanima mnogo duel sa Brazil de Pelotasom u sklopu 2. kola šampionata Gaučo. Razlog je očigledan, jer tim iz Porto Alegrea kroz tri dana igra revanš meč finala Kupa Brazila protiv Palmeirasa. Prvi duel pripao je Verdau minimalnim rezultatom, pa Trikolore očekuje paklen revanš u domu Palmeirasa. Iz tog razloga, trener domaćih Renato Portalupi će da odmori nosioce igre, što znači da Brazil de Pelotas nije bez šanse.

VASKO - PORTUGEZA RJ, 01.00

(Fudbal, Brazil, Guanabara kup)

Teška sezona je iza Moreplovaca. Tokom 2020. na klupi četvorostrukog prvaka Brazila i šampiona Južne Amerike su bila četiri trenera. Redom Abel Braga, potom Ramon Menezes, Rikardo Sa Pintu i iskusni Vanderlej Luksemburgo upisali su se u negativne istorijske knjige Vaska, ne uspevši da ga zadrže u Seriji A. Moreplovci su takmičenje u najjačem rangu zemlje sambe i kafe okončali prvi ispod crte, sa istim brojem bodova kao i Fortaleza, ali je taj tim opstao zbog boljeg gol-količnika. Nepunih nedelju dana posle ispadanja u Seriju B Vasko startuje u Guanabara kupu protiv Portugeze, a usled činjenice da mu je skoro ceo tim na odmoru, igraće sa omladincima.

GUARANI - ROJAL PARI, 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores kvalifikacije)

Nedavno se završila minula sezone Kopa Libertadores podizanjem pehara Palmeirasa, a evo već je krenula nova kampanja kroz kvalifikacije. Universidad Katolika iz Ekvadora plasirala se u drugu rundu eliminisavši urugvajski Liverpul, dok se za prolaz u narednu fazu posle 0:0 u prvom susretu bore venecuelanski Karakas i peruanski Sezar Valjeho, odnosno paragvajski Guarani, kome je ostala samo formalnost da osigura prohod. U prvom susretu sastav iz Asunsiona slavio je na gostovanju bolivijskom Rojal Pariju sa 4:1, pa je veliki favorit i u noćašnjem duelu.

HUAREZ - MONTEREJ, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Posle dobrog otvaranja Klausure i pozicija u vrhu, Monterej je upao u krizu. Prisustvo virusa korona u njegovim redovima i izolacija čitave ekipe dobrano su ga poljuljale, o čemu svedoče tri protekla duela bez pobede. Na minula dva je remizirao. Izabranici trenera Havijera Agirea gostuju noćas Huarezu, koji je sakupio četiri boda manje i igra po sistemu toplo-hladno. Već pet rundi se kod njega smenjuju porazi i pobede.

KERETARO - GVADALAHARA, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Keretaro i Gvadalahara na istom su bodovnom saldu posle osam rundi, ali je situacija u njihovim redovima bitno drugačija. Dok je domaćin slavio jednom na pet minulih mečeva, i to pre niza od tri susreta bez pobede, Gvadalahara je nanizala četiri duela bez neuspeha i nastavila pohod ka vrhu posle veoam lošeg otvaranja Klausure. Glavni krivac za preporod Čivasa je Hose Masijas, strelac pet golova ove sezone. U prošloj rundi Keretaro je poražen u gostima od Mazatlana, a na tom meču je imao dva igrača manje posle isključenja Uga Magaljanesa i Antonija Valensije, nekadašnjeg asa Mančester Junajteda. Obojica su suspendovani za noćašnji susret.

PATRIOTAS - AMERIKA KALI, 02.05

(Fudbal, Kolumbija 1)

Šampion je neprepoznatljiv. Amerika iz Kalija, pobednik Klausure, posle osam odigranih utakmica u Aperturi ima svega devet bodova, što je ispod svih očekivanja. Pritom, Crveni đavoli su ostvarili samo jednu pobedu, a ceh slabijem plasmanu platili su činjenicom da previše remiziraju. U šest navrata Amerika je igrala nerešeno, a ukoliko se brzo ne vrati na pobedničku stazu rizikuje da ostane i bez plej-ofa u koji će se plasirarti najboljih osam ekipa. Noćas Amerika ide na gostovanje Patriotasu, u sklopu zaostalog duela 1. kola, rivalu koji je pozicioniran u sredini tabele i ima bod više.

KRUZ AZUL - MAZATLAN, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Nije delovalo u uvodnoj fazi prvenstva da Kruz Azul čekaju bolji dani, ali je tim iz Meksiko Sitija ušao u fenomenalnu formu. Vezao je čak šest pobeda, a koliko je bio dominantan najbolje ilustruju dva slavlja na strani nad Tigresom i Leonom protekle nedelje. Poslednjih nedelja Kruz Azul igra bez najboljeg igrača Urugvajca Džonatana Rodrigeza. Stasiti napadač je ove sezone dva puta pogodio metu i ostvario dve asistencije, ali je povređen i neizvestan i za noćašnji sudar La Makine protiv Mazatlana. Gost je na 13. mestu, a posle serije od tri poraza u prethodnoj rundi je slavio nad Keretarom.

TIHUANA - KLUB AMERIKA, 04.05

(Fudbal, Meksiko 1)

Klub Amerika nije u situaciji da se raduje gostovanju Tihuani. Orlovi su na dva koraka od lidera Kruz Azula, ali trećem mestu na tabeli mogu da zahvale učinku kod kuće. Tamo su nepogrešivi sa svih pet slavlja, dok na strani ne stoje baš najbolje. Sastav Santijaga Solarija sakupio je svega bod na tri meča van svog stadiona. Ekipa iz Meksiko Sitija noćas ide na noge Tihuani, koja je do pre dva kola bila u gornjem delu tabele, ali je osvojila samo bod iz okršaja sa Tigresom i Monterejom i sada je na šestoj poziciji.


tagovi

Južna AmerikaTreća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara