TREĆA SMENA: Kreće plej-of u Kolumbiji i Meksiku

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.11.20. | 22:30

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

HURAKAN – VELEZ SARSFILD, 23.20

(Fudbal, Argentina, Liga kup)

Izabrane vesti

Oba tima su bez poraza posle na polovini grupne faze. S tim da bu Hurakan večerašnjom pobedom prakitično obezbedio plasman među 12 najboljih timova Argentine. I Velez je od povratka fudbala u ovu južnoameričku zemlju u sasvim solidnoj formi. Za razliku od večerašnjeg rivala odigrao je dvomeč više, u kojem je eliminisao Penjarol i obezbedio plasman u narednu rundu Kopa Libertadoresa, pa bi nošen kontinentalnim uspehom mogao da traži pobedu večeras i odlepi se od trećeplasirane Himnazija La Plate. Golovi ne bi trebalo da izostanu. Na svakom dosadašnjem meču Hurakana u novoj sezoni viđen je barem po jedan na obe strane, u slučaju Veleza na tri od pet.

ATLETIKO PARANAENSE – SANTOS, 23.00

(Fudbal, Brazil 1)

Malo golova. To je ono što prvo upada u oči ukoliko pogledate rezultate ovih timova u poslednje vreme. I jedni i drugi su u seriji od tri meča bez poraza u prvenstvu, ali ne toliko zbog toga što su raspucani. Na poslednjih šest mečeva Santosa u svim takmičenjima samo je jednom palo tri ili više golova. U istom periodu na utakmicama Paranaensea ista igra došla je u dva navrata. Međusobni susreti ukazuju na isti ishod, pošto je devet od 11 poslednjih duela dva tima završeno sa dva ili manje golova.

FLAMENGO – KORITIBA, 23.00

(Fudbal, Brazil 1)

Ne opravdava Flamengo u poslednje vreme zvanje šampiona Brazila i Južne Amerike. Crveno-crne je posle debakla od Mineira preuzeo Rožerio Seni, međutim, ni legendarni golman nije uspeo da dovede u red aktuelnog branioca titule. Seni je u prethodna tri duela u svim takmičenjima izborio samo jedan remi, i dobro će mu doći meč sa Koritibom, posebno nakon novog debakla Flamenga protiv Sao Paula u kupu pre tri dana. Jer ni gost ne blista. Ima samo dve pobede u poslednjih deset mečeva i Flamengu dolazi pred noge bez nekolicine igrača.

GOJAS – PALMEIRAS, 01.00

(Fudbal, Brazil 1)

Palmeiras je u naletu! Otkako je Abel Fereira preuzeo klupu velikana iz Sao Paula, Veliki zeleni nemaju poraz u svim takmičenjima na pet utakmica. Pride, samo na poslednjem meču protiv Seare u kupu nisu sačuvali mrežu i deluje da bi čudo moralo da se desi da Palmeiras ostane bez trijumfa na gostovanju Gojasu. Domaćin drži fenjer tokom većeg dela sezone, ima tek dve pobede iz 19 mečeva i samo tri boda na poslednjih deset utakmica.

LA EKIDAD – DEPORTIVO KALI, 23.30

(Fudbal, Kolumbija 1, plej-of)

Polako ulazimo u završnicu kolumbijskog prvenstva. Otvoriće je u Bogoti La Ekidad i Deportivo Kali. Domaćin je u dobrom raspoloženju, u poslednjem kolu je osigurao kartu za plej-of, a sve zahvaljujući seriji od šest mečeva bez poraza u prvenstvu. Deportivo je s druge strane prvi deo šampionata završio sa svega dve pobede u poslednjih pet mečevea. Pritom, dodatno ga je uzdrmao i poraz u kupu od drugoligaša Kindija. Ukoliko niste sigurni u konačan ishod, naša preporuka je - igrajte na golove. Na devet od deset poslednjih mečeva Deportiva u svim takmičenjima viđeno je tri ili više golova. Neretko i pet.

NASIONAL – DANUBIO, 23.30

(Fudbal, Urugvaj 1)

Nasional je ozbiljno nagazio na gas u drugom delu sezone i jasno stavio do znanja ostalim kandidatima da će se boriti za titulu. Tim iz Montevidea vezao je četiri pobede i pritom sačuvao mrežu na tri utakmice u tom periodu. Danubio je s druge strane u dosta lošoj formi u poslednje vreme. Tek je pre dve nedelje prekinuo niz od osam mečeva bez pobede trijumfom nad Feniksom (1:0), što je bio jedini njegov gol u prethodna četiri meča. Nasional tradicionalno lako izlazi na kraj sa večerašnjim rivalom. Slavio je na osam od poslednjih deset međusobnih susreta, doduše uglavnom u rasponu od 0-2 gola na meču.

GVAJAKIL SITI – LDU KITO, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Deveto kolo drugog dela ekvadorskog prvenstva otvoriće derbijem Gvajakil i LDU. Velikan iz Kita je do prošlog kola bio u seriji od meča bez poraza, ali je pretrpeo neuspeh od zahuktalog Emeleka, pa posle osam kola četiri tima u vrhu razdvajaju dva boda. Među njima je i Gvajakil, koji u drugom delu takmičenja ima samo jedan poraz, pa bi večerašnji pobednik barem na kratko mogao da preuzme čelo tabele. Na svih pet prethodnih mečeva Gvajakila pao je makar po gol na obe strane, dok u istom periodu na LDU-ovim utakmicama nije došla igra GG samo jednom.

SANTOS LAGUNA – PAČUKA, 02.00

(Fudbal, Meksiko, plej-of)

Plej-of meksičke Aperture otvoriće Santos Laguna i Pačuka. Oba tima završila su prvi deo sezone sa identičnim brojem bodova (25), doduše u različitoj formi. Santos Laguna je u poslednjih sedam mečeva zabeležila pet pobeda, dok je Pačuka u istom periodu slavila u dva navrata i čak četiri puta remizirala. A kako je pet od poslednjih šest međusobnih duela ova dva tima završeno bez pobednika, postoji velika šansa da se i večerašnji završi nerešenim ishodom.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara