TREĆA SMENA: Kvalifikacije za Libertadores u prvom planu, igra se u Argentini, Meksiku, Paragvaju

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 22:45

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

INDEPENDIJENTE – VILJA MITRE, 01.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Argentine)

Prva runda Kupa Argentine nije donela značajnija iznenađenja. Od favorita su podbacili samo Santa Fe i Hurakan. Većina parova je poznato, a Independijente je jedan od malobrojnih klubova koji tek treba da preskoče prvu prepreku. Ukoliko opravda epitet favorita, u šesnaestini finala Inde će se sastati sa Tigreom. Dilema ne bi smela da postoji oko toga ko ide dalje, niželigaš Vilja Mitre ne bi trebalo da napravi ozbiljnije probleme Independijenteu.

UNIVERSIDAD KATOLIKA – LIBERTAD, 23. 15

(Fudbal, kvalifikacije za Libertadores)

Libertad je bio slobodan u prvom kolu kvalifikacija, mogao je da se posveti domaćem šampionatu i svežiji dočekuje prvi meč sa Universidad Katolikom. Ekvadorski predstavnik je u prethodnoj rundi nadigrao Liverpul iz Urugvaja. Imao je Liverpul prednost posle prvog meča (2:1), a u revanšu je Katolika odigrala znatno bolje i slavila sa 3:0. Libertad i Katolika nisu se do sada sastajali.

KARAKAS – JUNIOR, 01.30

(Fudbal, kvalifikacije za Libertadores)

Karakas i Junior nemaju predistoriju. Kolumbijski tim odmarao je u prvom kolu, a Karakas je slomio žilavi Cesar Valjeho. Tim iz Venecuele i peruanski predstavnik nisu se proslavili u prvom susretu, odigrali su bez golova, a u revanšu je Karakas postigao po gol u oba poluvremena i zakazao okršaj sa Juniorom.

GREMIO – AJAKUČO, 01.30

(Fudbal, Kvalifikacije za Libertadores)

Gremio je poražen u finalu brazilskog kupa od Palmeirasa i biće naoštren da iskali bes na Ajakuču. Promenljivo igraju Trikolori, a baš kao i Ajakučo, bili su slobodni na startu kvalifikacija za Kopa Libertadores. Ajakučo je napravio veliku pauzu. Poslednji meč u peruanskom prvenstvu odigrao je sredinom decembra, nema utakmice u nogama i to će biti Gremiova prednost.

UNIVERSIDAD ČILE – SAN LORENCO, 01.30

(Fudbal, kvalifikacije za Libertadores)

Čileanski šampionat završio se sredinom februara. Universidad Čile je napravio predah od naporne sezone u kojoj je zauzeo treće mesto iza šampiona Katolike i Uniona La Kalere. San Lorenco je u takmičarskom ritmu, ali ne i u formi. U argentinskom Liga kupu upisao je po pobedu i remi uz dva poraza.

MONTEREJ – LEON, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Leon je osvojio meksičku Aperturu, ali u Klausuri beleži ispodprosečne rezultate. Ne štima sve kod Leona, baš kao ni kod finaliste Pumasa. Najbolji iz Aperture su na dnu tabele. Sa druge strane, Monterej je prevazišao manju krizu, slavio je u prethodna dva kola i popeo se na treće mesto. Kada su prethodna dva puta delili megdan, Leon je sa bojnog polja izlazio kao pobednik. Ali, od tada se mnogo toga promenilo.

SPORTIVO LUKENJO – SOL AMERIKA, 00.45

(Fudbal, Paragvaj 1)

Sportivo Lukenjo i Sol Amerika loše su otvorili paragvajsku Aperturu. Probudio se Sportivo, trijumfovao je u minule dve runde i pobegao sa začelja. Sol Americi to ne polazi za rukom. Sa četiri osvojena boda zakucana je za dno, a jedinu pobedu, i to ubedljivu, ostvarila je protiv 12. oktobra (5:0). Kada se ova dva tima sastanu, nerešen ishod je najčešći. Na prethodnih tri od pet duela nije bilo pobednika.

DALAS – SAN ANTONIO, 02.30

(Košarka, SAD, NBA)

Slične rezultate beleže Sparsi i Maveriksi. Oba tima su ostvarila po 18 pobeda, a Luka Dončić i saigrači imaju dva poraza više, pa su za jedno mesto slabije plasirani. San Antonio drži sedmo mesto i igra promenljivo u poslednje vreme. Pobeda, pa poraz i tako u minulih šest rundi. Vodeći se tom analogijom, došlo je vreme za novi trijumf. Dalas je u naletu, vezao je tri slavlja, a u prethodnih 11 rundi pretrpeo je samo dva neuspeha.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara