TREĆA SMENA: Međunarodna takmičenja u Severnoj i Južnoj Americi, igraju i Peruanci, Bolivijci i Brazilci

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.09.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Botafogo je u sjajnoj formi. Vezao je pet trijumfa u brazilskoj Seriji B, nije izgubio na poslednjih sedam mečeva i apsolutno zasluženo se probio do treće pozicije na tabeli, koja vodi u elitni rang. Uostalom, pre početka sezone je Botafogo i slovio za jednog od najvećih favorita da se vrati u Seriju A, tako da su rezultati u poslednje vreme samo opravdali te prognoze. Noćas mu je rival CSA, trenutno 12-plasirani tim na tabeli. Domaćin je seriju od četiri meča bez pobede prekinuo u prošlom kolu, trijumfom nad Londrinom sa 2:0. Botafogo je 28. jula savladao na svom terenu CSA sa 2:0.

SANTOS GVAPILES – PLAZA AMADOR, 23.55

(Fudbal, KONKAKAF liga)

Santos i Plaza Amador se sastaju u prvom meču osmine finala drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Severnoj Americi. Santos je trenutno drugoplasirani tim kostarikanske Aperture, posle 12 kola ima jedan poen manje od lidera Eredijana. Nije izgubio na poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima, po pet puta su pobedili i odigrali nerešeno. Plaza Amador ne zna za pobedu u prvih sedam kola Klausure Paname, ostvario je pet remija i dva poraza. Zato je trenutno poslednji u Istočnoj diviziji šampionata Paname.

UNIVERSIDAD SAN MARTIN – SEZAR VALJEHO, 01.00

(Fudbal, Peru 1)

Sezar Valjeho je u lošoj formi, ali nije loš kao San Martin. Fenjeraš peruanske Klausure ima samo tri osvojena poena posle 11 kola i jedini je timo koji još uvek nije zabeležio pobedu. Sezar Valjeho je 11. sa tri trijumfa i 13 bodova, ali nijednom u poslednjih pet kola. Od 14. avgusta do sada je osvojio samo dva poena, pa sve više klizi na tabeli. U septembru prošle godine Sezar Valjeho je uspeo da savlada San Martin sa 1:0, a to mu je bila prva pobeda nad tim rivalom od 2015. godine. Između ta dva njegova trijumfa oni su se sastali još četiri puta, San Martin je tri puta trijumfovao, a jednom su odigrali nerešeno.

VILSTERMAN – PETROLEROS, 01.30

(Fudbal, Bolivija 1)

Independijente Petroleros nema idealnu odbranu, ali i pored toga malo ko može da ga zaustavi. U poslednjih sedam kola bolivijskog šampionata je ostvario šest pobeda i jedan remi, iako je na samo jednoj utakmici uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutom. Bluming je savladao sa 3:0, dok je na ostalih šest mečeva primao po jedan gol. Čak pet duela u tom periodu je završeno 2:1, uključujući i onaj prošlog vikenda sa Bolivarom. Vilsterman je u seriji od dva uzastopna poraza, a jedini okršaj sa Petrolerosom ove godine, u aprilu, izgubio je sa nestvarnih 5:4, iako je do 92. minuta vodio sa 4:3.

SANTA LUSIJA – SAPRISA, 02.00

(Fudbal, KONKAKAF liga)

Santa Lusija je prva na tabeli u Aperturi Gvatemale, ne zna za poraz posle 10 kola. Ostvarila je sedam pobeda, samo tri puta je remizirala, a poslednji put je izgubila 24. maja u neverovatnom revanš meču finala Klausure. Tada je Santa Lusija pobedila pobedila u prvom susretu Komunikasiones sa 4:0, a zatim je u revanšu od 74. minuta gubila sa 5:0, ali je pogocima u 92. i 93. minutu ipak stigla do trona. Saprisa je treća u Aperturi Kostarike, sa 18 poena iz 12 kola. Na poslednje četiri utakmice nije pobedila, osvojila je samo dva poena.

PENJAROL – ATLETIKO PARANENSE, 02.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Urugvajski Penjarol je jedna od poslednjih preostalih prepreka Brazilcima u Južnoj Americi da ove sezone ne objedine trofeje Kopa Libertadoresa i Kopa Sudamerikane. U prvom meču polufinala u Montevideu noćas dočekuju Atletiko Paranense, 10-plasirani tim brazilske Serije A i jednog od favorita za tron u drugom po kvalitetu klupskom kontinentalnom takmičenju. Penjarol je u nedavno završenoj Aperturi bio treći na tabeli, sa osam bodova manje od šampiona Plaza Kolonije. Iz prva dva kola Klausure je osvojio četiri poena. Nije izgubio na poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima (šest pobeda i tri remija). Penjarol i Atletiko Paranense su prošle godine igrali u istoj grupi u Kopa Libertadoresu. Tada su oba tima slavila na svom terenu, Brazilci sa 1:0, a Urugvajci sa 3:2.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara