TREĆA SMENA: Nekaksa bez suspendovanog golmana na Monterej, Memfis u poteri za 12. uzastopnim trijumfom

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.01.22. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Košarka, NBA liga)

Prilika za tim iz Arizone da ponovo napravi bezbednu razliku na vrhu tabele Zapadne konferencije. Finiks je uspeo da prestigne Golden Stejt Voriorse, a posle novog poraza Ratnika ima priliku da se odvoji na dve pobede. Potrebno je samo da savlada jedan od slabijih timova u čitavoj NBA ligi, Indijanu Pejserse. Tim iz Indijanapolisa je zabeležio samo jedan trijumf na poslednjih devet mečeva, dok Sansi imaju samo jedan poraz iz poslednjih pet utakmica. To dovoljno govori o razlici u formi. Biće ovo prvi njihov okršaj ove sezone, a samim tim prilika za Finiks da potvrdi i direktno da je kvalitetniji tim od Pejsersa.

KVERETARO – PUMAS, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Pumas je najdominantnije otvorio Klausuru. U prvom kolu je deklasirao Toluku sa 5:0, pa je tako sada zbog gol-razlike prvi na tabeli. Ima i Kveretaro povoda za zadovoljstvo, iako nije pobedom započeo takmičenje. Kao gost je odigrao 0:0 sa Monterejem, što je za tim koji u Aperuri nije ni igrao u plej-ofu uspeh ravan pobedi. Pumas je u pomenutom plej-ofu zaustavljen u polufinalu od Atlasa, a prethodno je u ligaškom delu odigrao 0:0 sa Kveretarom.

MAJAMI – ATLANTA, 02.00

(Košarka, NBA liga)

Vratio se Bogdan Bogdanović u redove Atlante, sada još samo da se vrati i dobra forma. Hoksi su poraženi na sedam od poslednjih devet mečeva, trenutno su u nizu od tri vezana neuspeha, a da pritom nisu ni uspeli da ugroze rivala. Pre samo dve noći košarkaši Majamija su slavili u Džordžiji sa 115:91. Zato je sada Atlanta 12. na Istoku, dok će Hit na Floridi pokušati da ponovi prethodni uspeh, ostvari 27. pobedu i tako se izjednači na vrhu tabele sa Čikago Bulsima. Majami je u nizu od tri pobede, ima ih ukupno 26, čak devet više od Atlante.

SAN ANTONIO – KLIVLEND, 02.30

(Košarka, NBA liga)

Odavno je prošlo vreme kada je San Antonio predstavljao ozbiljnu silu u NBA ligi. Sada bi za Sparse bio uspeh i sam plasman u plej-of. Posebno kada se uzme u obzir trenutna forma i to da su poraženi na četiri uzastopne utakmice. Klivlend nema tih problema, šesti je na tabeli Istočne konferencije i ostvario je tri pobede na poslednja četiri meča. Sada ima ukupno 24 trijumfa, čak devet više od San Antonija. Ovo će da bude prvi susret ove dve ekipe ove sezone, prethodni su odigrali u aprilu prošle godine, kada su Kavalirsi slavili sa 125:101.

NEKAKSA – MONTEREJ, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Već smo napisali da je Monterej razočarao svoje navijače na premijeri Klausure osvojivši samo bod. Isto doduše važi i za Nekaksu, koja je zabeležila još lošiji rezultat i izgubila od Huareza sa 2:1. Za gubitak bodova je direktno kriv golman Luis Malagon. On je početkom drugog poluvremena skrivio jedanaesterac pri rezultatu 1:1, za šta je dobio žuti karton. Nije se složio sa tom odlukom, raspravljao se sa sudijom sve dok arbitru nije preselo, pa je izvadio i crveni karton. Huarez je potom realizovao penal i kasnije sa igračem više mirno sačuvao vođstvo. Malagon zbog suspenzije neće moći da brani noćas.

MEMFIS – DALAS, 04.00

(Košarka, NBA liga)

Verovatno najzanimljivija utakmica koja će noćas da se odigra u NBA ligi. I Grizliji i Meveriksi su u odličnoj formi, pa su se probili do treće, odnosno pete pozicije na tabeli Zapadne konferencije. Memfis je iskoristio slabu formu Finiksa i Golden Stejta, vezao je nestvarnih 11 trijumfa i sada je na samo jednu pobedu od vodećeg mesta u konferenciji. Doduše i Dalas može da se pohvali impozantnim rezultatima. Od kako se u tim vratio Luka Dončić vezali su šest pobeda, sve do četvrtka ujutru, kada ih je savladao Njujork Niks sa 108:85. Dalas i Memfis su se sastali ove sezone dva puta, u decembru, a oba tima su slavila po jednom kao gosti.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara