TREĆA SMENA: Noć odluke u Brazilu, prvi mečevi finala u Meksiku i Kostariki, Jokić na Mamuze

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.12.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kostarika 1, Apertura)

U finalu kostarikanske Klausure sastaju se dve najtrofejnije ekipe u ovoj državi Srednje Amerike, Saprisa i Alahuelense. Prvi meč se igra noćas u San Hozeu. U poslednje vreme više uspeha u međusobnim mečevima ima Saprisa koja je dobila tri meča, dok su dva završena bez pobednika. Krajem oktobra ovi tivali su u San Hozeu odigrali bez golova. Prva zvezda tima iz Alahuela je Brajan Ruiz, nekadašnji fudbaler Tventea, lisabonskog Sportinga, Fulama i Santosa. On se u smiraj karijere vratio u otadžbinu. Najbolji igrač Saprise je Kristijan Bolanos, bivši napadač Kopenhagena.

GREMIO – ATLETIKO MINEIRO, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Gremio je pred poslednjih 90 minuta sezone u brazilskoj eliti na mesto koje vodi u Seriji B. Tim iz Porto Alegrea samo čudo može da sačuva u Seriji A. Naime, izabranici trenera Vagnera Mansinija mogu do opstanka samo ako pobede šampiona Atletiko Mineiro, a rivali Baija i Žuventud izgube u poslednjem kolu. Prvi deo je lakši. Naime, novi vladar zemlje fudbala je odavno obezbedio drugu titulu u istoriju, prvu posle pola veka, pa fudbaleri iz Belo Orizontea neće imati motiva u Porto Alegreu. Izabranici trenera Kuke više će da misle o zasluženim odmorima. Kormilar šampiona je rekao da će utakmicu da shvati ozbiljno, ali da će poštedeti nosioce igre. Prva zvezda Hulk ne može da igra zbog tri žuta kartona. Šampion stiže u Porto Alegre sa rezervnim timom, ali tu su i dalje odlični igrači – Savarino, Hjoran, Alan Franko, Če Če, Natan Silva…Za Gremio neće moći da igraju suspendovni Heromel i Kaneman.

FORTALEZA – BAIJA, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Fortaleza je obezbedila plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores naredne godine, dok Baija ako pobedi ostaje sigurno u ligi. Ako odigra nerešeno, onda Žuventud ne sme da slavi na svom terenu protiv Korintijansa. U brazilskoj eliti u slučaju istog broja bodova odlučiće broj pobeda, pa tek onda gol-razlika.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

BRAGANTINO – INTERNASIONAL, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Bragantino mora da pobedi Internasional kod kuće u Bragansi da bi se plasirao u grupnu fazu Kopa Libertadores, dok bi bod bio dovoljan za kvalifikacije za najjače takmičenje na tlu Zelenog kontinenta. Oba tima su u lošoj formi u finišu sezone. Bikovi imaju samo bod u prethodnih pet kola, dok je ekipa iz Porto Alegrea sakupila isto toliko bodova, ali iz četiri meča.

FLUMINENSE – ŠAPEKOENSE, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Na mestu u kvalifikacijama za Kopa Libertadores je Fluminense koji ima zicer na Marakani protiv fenjeraša Šapekoense. Flu čeka kiks (barem remi) Bragantina protiv Internasionala kako bi sa tri boda protiv tima iz Šepeka mogao direktno među 32 najbolje ekipe u najjačem kontinentalnom takmičenju. Gosti imaju šest vezanih poraza, a tim iz Rija dva. Fluminense je u prvom delu šampionata Brazila pobedio najgori tim lige sa 2:1 u gostima.

MILJONARIOS – TOLIMA, 02.05

(Fudbal, Kolumbija 1 - Klausura)

Veliki derbi Grupe B drugog dela kolumbijske Klausure. Tolima je lider sa sedam bodova, dok Miljonarios ima tri boda manje. Meč u Bogoti mogao bi da odluči o putniku u finale plej-ofa gde će najverovatnije da bude Deportivo iz Kalija. Pre četiri dana ovi timovi su odigrali bez pobednika – 1:1.

LEON – ATLAS, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1, Apertura)

Sumrak favorita u meksičkom plej-ofu. Redom su ispadali Kruz Azul, Monterej, Klub Amerika i Tigres, a u finalu će igrati prošlogodišnji osvajač Aperture i Atlas iz Gvadalahare, trećeplasirani i drugoplasirani tim posle 17 kola prvog dela sezone. Očekuje se tvrd meč s malim brojem pogodaka. Krajem septembra u ligaškom delu šampionata Atlas je dobio Leon sa 2:0 pogocima Santamarija i Barbose.

SAN ANTONIO SPARS – DENVER NAGETS, 02.30

(Košarka, NBA liga)

Tim Nikole Jokića gostuje u Teksasu San Antoniju. Oba tima ne mogu da se pohvale dobrom formom. Denver igra toplo-hladno i tek je sedmi na Zapadu NBA lige, dok je San Antonio posle dve vezana neuspeha trenutno tek 12. Ove godine, Nagetsi vode protiv Mamuza sa 3:1 u pobedama.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara