TREĆA SMENA: Osveta u Beloj kući, košmar u Donjoj Kaliforniji, nema dvojke u Velingtonu

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.03.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

JUNIOR - PEREIRA, 23.40

Izabrane vesti

(Fudbal, Kolumbija 1)

Plasman u doigravanje je doveden u pitanje, pa Junior pod hitno mora da se probudi. Sastav iz Barankilje pobedio je samo jednom na sedam poslednjih ligaških duela, što ga je spustilo u sredinu tabele, ali sa dosta prilika da se vrati u zonu pej-ofa. Prva naredna je protiv Pereire, koja je jedna o najslabijih u takmičenju, i u gostima prilično bezopasna. Junior je neporažen na 10 proteklih dvoboja sa Pereirom.

LDU KITO - BARSELONA GVAJAKIL, 00.30

(Fudbal, Ekvador 1)

Finalisti prošlosezonskog plej-ofa u Ekvadoru noćas će na megdan u sklopu 5. runde Serije A. Barselona iz Gvajakila stiže u Kito, na skoro 3.000 metara nadmorske visine, gde je dočekuje LDU željan osvete. Barsa je osvojila titulu na stadionu Albosa, ali tek posle izvođenja jedanaesteraca, pa je barem tako uspela da skine prokletstvo. Naime, tim iz Gvajakila nije uspeo da pobedi u Beloj kući otkako je to zdanje sazidano, a ima tome 24 godine. Stvari trenutno stoje ovako, Barselona je ostvarila maksimalan uspeh posle četiri runde, a LDU ima polovičan učinak u pobedama i nerešenima. Ovaj duel može bitno da utiče na dalji tok ambicija oba tima.

GODOJ KRUZ - RIVER PLEJT, 01.00

(Fudbal, Liga kup Argentine)

River se nije preterano pokazao na otvaranju sezone u drugom izdanju Liga kupa Argentine. Sakupio je samo sedam bodova posle pet rundi. Posle minimalnog poraza na Monumentalu od Argentinos Juniorsa, proteklog vikenda Milioneri su odigrali 1:1 na Bombonjeri protiv Boke Juniors u Superklasiku. Noćas momke Marsela Galjarda očekuje gostovanje Godoj Kruzu, koji je ostvario isti učinak. River je slavio protiv Godoja na pet uzastopnih mečeva, a na prethodnih sedam je bez poraza.

BANGU - FLUMINENSE, 01.05

(Fudbal, Brazilski šampionat Karioka)

Fluminense i Flamengo važe za glavne favorite za osvajanje državnog prvenstva Karioka, a u takmičenje su ušli sa kombinovanim sastavima. Gotovo svi prvotimci su dobili produženi odmor, pa je Flu uspeo da doživi dva poraza na tri meča, dok je Fla jednom izgubio na četiri susreta. Noćas Fluminense gostuje Banguu, koji je u sredini tabele sa ravnomerno raspoređenim učinkom u uvodna tri kola. Tradicija je apsolutno na strani velikana iz Rio de Žaneira, koji je neporažen od Bangua skoro 23 godine, odnosno na 24 dvoboja. Flu ima 19 trijumfa, dok je pet mečeva zavšeno bez pobednika.

ONSE KALDAS - AMERIKA KALI, 02.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Branilac titule suočava se sa jednim od najvećih enigmi i strahova. Amerika iz Kalija gostuje noćas u Manizalesu, gde nije uspela da pobedi Onse Kaldas gotovo celih 14 godina. Nadu u prekid crnog niza budi podatak da domaćin nije u dobrom momentu. Bez pobede je na sedam minulih susreta, dok su Đavoli nanizali tri pobede i u potpunosti započeli beg iz osrednjosti u kojoj su boravili posle nešto slabijeg starta. Ukupno gledano, Amerika je bez poraza na devet proteklih mečeva, ali je slavila na njih četiri, uz pet remija.

KRUZ AZUL - ATLAS, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Loš početak i blistava serija. Kruz Azul je u fantastičnoj formi, koja se nije očekivala kada je na startu Klausure doživeo dva neuspeha. Ipak, tim iz Meksiko Sitija nanizao je devet trijumfa i postao jedan od glavnih kandidata za vođstvo u ligaškom delu takmičenja. Na četiri poslednja duela Kruz Azul je slavio istim rezultatom - 1:0. Sa druge strane, njegov noćašnji rival Atlas je, takođe, u prilično dobroj formi. Ekipa iz Gvadalahare je neporažena na sedam prethodnih duela, a na poslednja tri je slavila.

TIHUANA - KERETARO, 04.05

(Fudbal, Meksiko 1)

Sve je delovalo pomalo bajkovito za Tihuanu, a onda je usledio crni niz. Tim iz Donje Kalifornije je bez pobede na pet prethodnih duela, a u tom opsegu je osvojio samo jedan bod. Na poslednja tri duela je položio oružje, pa mu je okršaj sa Keretarom prilika da preokrene stvari i vrati se u btku za plej-of. Keretaro je postio na pet mečeva do protekle runde kada je bio bolji od Atletiko San Luisa. Tradicija kaže da je Tihuana pobedila Keretaro samo jednom na osam proteklih međusobnih duela.

VELINGTON FENIKS - BRIZBEJN ROAR, 06.05

(Fudbal, Australija 1)

Početak Brizbejna je obećavao, ali je ovaj tim uleteo u niz očajnih partija i sve je dalje od mesta u doigravanju. Bez pobede je na šest poslednjih prvenstvenih duela, pa se nada prekidu serije protiv Velington Feniksa. Novozelandski sastav je sakupio četiri boda manje od rivala, ali je bio u boljem momentu prethodnih sedmica. Imao je dve vezane pobede, dok je u prošlom kolu poražen na gostovanju Vestern Sidnej Vonderersu. Tradicija isključuje dvojku, jer na 10 prethodnih dvoboja ovih timova gost nije pobedio.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara