TREĆA SMENA: Poslednje kolo u Meksiku, plej-of u Kolumbiji, Bogdanova Atlanta pred imperativom pobede, Jokić u Gradu anđela

Vreme čitanja: 5min | sub. 01.05.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil - Paulista)

Santos je u užasnoj formi, vezao je četiri poraza, trener Arijel Holan je podneo ostavku, pa ekipu kao vršilac dužnosti predvodi Marselo Fernandes. Pobeda bi mogla da vrati nadu ekipi, ali ne i da obezbedi plasman u plej-of šampionata Paulista, kako drugoplasirani Guarani (11) ima dva boda više u Grupi D. Bragantino je sa druge strane sakupio 21 bod, ali je upao u krizu, remizirao je u minuloj rundi sa Ferovijarijom, dok je pre samo dva dana izgubio u Kopa Sudamerikani od ekvadorskog Elemeka. Siguran je ipak u svojoj grupi, sa devet bodova više od trećeplasiranog Palmeirasa. Interesantno je da su minula tri susreta ovih ekipa okončana remijem, Santos je u jedinom okršaju 2019. godine slavio sa 4:1, dok je godinu dana ranije bolji bio Bragantino.

VOLTA REDONDA - FLAMENGO, 02.05

(Fudbal, Brazil - Karioka)

Flamengo je ispunio očekivanja i domogao se plej-ofa šampionata Karioka, gde će u polufinalu odmeriti snage sa trećeligaškom ekipom Volta Redondom. Aktuelni šampion Brazila je u seriji od četiri meča bez poraza, vezao je tri trijumfa protiv Veleza i La Kalere u okviru Kopa Libertadores, dok je upravo Voltaso savladao u minulom kolu borbe za tron Rija (2:1). Domaćin večerašnjeg okršaja je u seriji od četiri meča bez trijumfa, a za trijumf nad Rubronegrima ne zna od 2016. godine.

MILJONARIOS - AMERIKA KALI, 01.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Miljonarios je slavio kao gost u Kaliju u prvom meču četvrtfinalne serije kolumbijskog plej-ofa. Bio je to treći vezani trijumf sastava iz Bogote, pa je na dobrom putu da se domogne polufinala. Amerika je sa druge strane u seriji od tri poraza, pored duela sa Milionerima bila je neuspešna i u okršajima sa Sero Portenjom i Atletiko Mineirom u okviru Kopa Libertadores. Nije ipak sve gotovo, Amerika je pre samo mesec dana slavila na svom stadionu u okviru regularnog dela sezone u Aperturi i na poslednjih pet okršaja sa večerašnjim rivalom ima tri pobede. Utakmicu na Paskal Gerero stadionu, odigranu pre nedelju dana, obeležili su crveni karton. Najpre je sastav iz Kalija ostao sa igračem manje u 77. minutu, kada je strelac jedinog pogotka Kabrera zaradio isključenje. Istom merom na drugoj strani je uzvratio Rodrigez, ali je Miljonarios uspeo da u devet minuta sa igračem više u polju dođe do trijumfa i lepe prednosti pred večerašnji revanš.

KRUZ AZUL - TIHUANA, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Fudbaleri Kruz Azula su već overili plasman u četvrtfinale plej-ofa sa prvog mesta na tabeli. Pobeda na večerašnjem susretu im ništa ne predstavlja, dok Tihuana mora da slavi. Dva boda je ispod plej-of zone i zavisi od rezultata koje budu ostvarili Gvadalahara i Tigres (dele megdan u poslednjem kolu), kao i Keretaro (gostuje Leonu), ali i od ishoda susreta između Montereja i Mazaltana. Ekipa iz drugog najvećeg meksičkog grada je posle serije od četiri poraza u minulom kolu nadigrala Nekaksu, dok je Kruz Azul neporažen na poslednjih 17 mečeva.

MONTEREJ - MAZALTAN, 04.06

(Fudbal, Meksiko 1)

Monterej je u seriji od četiri meča bez trijumfa u svim takmičenjima, u meksičkoj Klausuri je nanizao tri poraza. Drži ipak sve u svojim rukama, četvrti je i u slučaju pobede obezbediće vizu za četvrtfinale, možda čak i sa trećeg mesta, ukoliko Puebla ostane bez bodova u dvoboju sa Santos Lagunom. Mazaltan može do doigravanja, ali ne zavisi samo od svog rezultata u poslednjoj rundi. Ima isti bodovni saldo kao Keretaro, koji je zbog bolje gol razlike na pragu osmine finala. U dobrom je ritmu, na poslednja tri meča osvojio je 10 bodova. Krajem minule sezone odigrao je dosad i jedini zabeležen meč protiv Rajadosa, koji su slavili kao gosti.

SERO PORTENJO - OLIMPIJA ASUNSION, 02.00

(Fudbal, Paragvaj 1)

Paragvajski Superklasiko, Olimpija je pred večerašnji derbi u nešto boljoj poziciji, druga je na tabelil Aperture iza Libertada sa istim bodovnim saldom kao lider (26), dok Sero Portenjo ima tri boda manje i sedi na četvrtom mestu (između Nasional sa 25 bodova). Oba tima su u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima pretrpela po jedan poraz, pa se može reći da su u dobroj formi. Olimpija je slavila u minulom derbiju pre dva meseca (2:0), a bila je bolja i krajem minule godine u četvrtfinalu Klausure, ali tek posle penala.

NJU INGLAND - ATLANTA, 01.00

(Fudbal, MLS)

Oba sastava su sezonu počela sa pobedom i remijem. Posle dva kola sede na drugom i trećem mestu na tabeli istočne konferencije, Atlanta je ispred zbog bolje gol razlike. Nju Ingland je na premijeri remizirao sa Čikagom, dok je minule sedmice savladao Di Si Junajted. Atlanta je sa druge strane počela remijem bez golova (Orlando), ali je potom nadigrala Čikago kod kuće. Imao je Junajted obaveze i u Konkakaf Ligi šampiona, gde je u prvom meču četvrtfinala pretrpeo težak poraz od Filadelfije(0:3). Tradicija je na strani sastava iz Džordžije, koji ne zna za poraz od Revolušna i nadigrao ga je na minula četiri međusobna okršaja.

ATLANTA - ČIKAGO, 02.00

(Košarka, NBA)

Hoksi su upali u krizu, Bogdan Bogdanović se povredio i propustio dva okršaja sa Filadelfijom, koja ih je prosto zgromila u oba navrata. Sada u Džordžiju stiže Čikago, koji je takođe nanizao dva neuspeha, a i dalje je bez pomoći Zeka Lavina. Bogdanović je pod znakom pitanja i za večerašnji duel, Tre Jang se vratio sinoć u novom porazu od Seventisiksersa. U minula dva ovosezonska duela Jastrebovi su bili ubedljivi, prošli put pre nekoliko sedmica, kada su u svojoj dvorani slavili sa 12 razlike. Jako bitan meč za ekipu Nejta Mekmilana, koja je pala na šesto mesto na tabeli Istoka i ozbiljno dovela u pitanje svoj plasman u doigravanje. Bulsi se nadaju plej-inu, ali kasne za 10. mestom tri pobede.

LA KLIPERS - DENVER, 04.00

(Košarka, NBA)

Kada se pogledaju rezultati Denvera u poslednje vreme, teško se može zaključiti da je van stroja jedan od najboljih igrača ekipe Džamal Mari. Sjajni bek je ipak završio sezonu, ali Nagetsi ne posustaju. Predvođenim prvim kandidatom za MVP odličje Nikolom Jokićem, nanizali su četiri trijumfa, a sada će biti na velikom ispitu u Los Anđelesu. Klipersi su vezali dva poraza od Pelikansa i Sansa, imaju samo pobedu više od ekipe iz Kolorada, pa bi večeras mogli da ispuste i treću poziciju na tabeli. Početkom meseca Denver je slavio u Stejpls centru, uz dobru partiju Marija, dok je Jokić odigrao jedan od najslabijih mečeva u sezoni (14p, 7sk, 7as). Svesni su Tajron Lu i njegovi saradnici da im od Srbina preti najveća opasnost, pa će nesumnjivo još jednom učiniti sve da ga zaustave. Tako nešto im prošle godine u plej-ofu nije najbolje polazilo za rukom.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara