TREĆA SMENA: Srpski derbi u Kaliforniji, čeka se Pokuševski, finala u Kolumbiji i Ekvadoru

Vreme čitanja: 5min | uto. 29.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Union Santa Fe - Lanus, 23.20

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-aut)

Lanus ide na gostovanje u nameri da zadrži priključak za Defensom i Hustijom na čelu tabele Grupe A plej-auta. Ipak, očekuje ih i važan meč protiv Veleza u polufinalu Kopa Sudamerikana i trener Zubeldija je rešio da ne povede iskusnog Hose Sanda, koji se muči sa povredom kolena. Lanus je vezao četiri meča bez poraza u svim takmičenjima, dok je sa druge strane Union bez trijumfa na poslednjih šest utakmica. Žele kod kuće da prekinu seriju i pobedom okončaju godinu na izmaku, ali i da zadrže minimalne šanse za plasman u Kopa Sudamerikana (za to im je najpre potrebno prvo mesto u grupi).

Atletiko Tukuman - San Lorenco, 01.30

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone, plej-of)

Atletiko Tukuman je bio veliko iznenađenje prve runde, koju je okončao sa svih šest trijumfa uz 19 postignutih golova. Campeon fazu su ipak otvorili porazom od Banfilda kod kuće, da bi jedva izvukli bod kao gosti protiv Taljeresa. Sada traže prvu pobedu protiv San Lorenca, koji je takođe razočarao u drugoj fazi (poraz od Taljeresa i remi sa Kolonom). Obe ekipe žele pobedom da završe godinu, poraz bi značio i gubitak realnih šansi za plasman u finale (Banfild nakon tri kola maksimalan sa devet bodova). Inače, malo je nedostajalo da susret bude i odložen zbog vremenskih nepogoda u Tukumanu, ali se situacija stabilizovala i stvorni su uslovi za odigravanje utakmice.

Avaj - Regatas, 23.15

(Fudbal, Brazil 2)

Avaj sa 44 boda veruje u promociju, dok se Regatas sa sedam bodova manje bori za opstanak. Večeras ćemo saznati koji motiv je jači. Domaćin je nakon tri vezana meča bez poraza pao u Figuirenšeu, dok je CRB doživeo poraz u minulom kolu od drugoplasirane Amerike Mineiro. Domaćin ima nešto većih problema sa povredama, desni bek Edilson je van stroja zbog suspenzije, pod znakom pitanja je i golman Lukas Frigeri, koji je u u prošlom kolu pretrpeo jak udarac u predelu glave, pa je morao i da napusti teren.

Kruzeiro - Kujaba, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Kruzeiro sanja promociju, ali je nakon tri meča bez trijumfa poprilično pogoršao svoje šanse za povratak u elitni rang. Ekipa Luiza Felipea Skolarija sada čeka trećeplasiranu ekipu Kujabe, koja se u minulom kolu saplela protiv Nautika. Pobedom bi ekipa iz Belo Orizontea najavila borbu do poslednje kapi znoji za povratak u elitu, poraz bi ih i definitivno otpisao. Na sedam kola do kraja su devet bodova od Žuventudea, koji drži poslednje mesto koje vodi u Seriju A.

LDU Kito - Barselona, 02.15

(Fudbal, Ekvador, plej-of)

Revanš meč finala ekvadorske Lige Pro. Prvi susret u Gvajakilu je okončan bez pobednika, Barselona je bila i nešto bolji rival, ali je Kito zahvaljujući golu Hulija Palasiosa u poslednjim trenucima prvog poluvremena izborio vredan remi. Sada ekipa iz Kita igra u svom domu, uzdaju se u bivšeg napadača Crvene zvezde Kristijana Borhu Martineza, koji je blistao u sezoni na izmaku sa 27 golova u svim takmičenjima.

Deportivo Kali - Miljonarios, 00.30

(Fudbal, Kolumbija 1, plej-of)

Deportivo Kali je dan pred utakmicu obelodanio da su otkrivena četiri pozitivna slučaja na virus korona u njihovim redovima. Jedan od zaraženih je i trener Alfredo Arijas, pa Urugvajac neće biti uz svoje igrače tokom poslednjeg meča u godini. Ulog je veliki, plasman u Kopa Sudamerikana. Miljonarios sa druge strane igra sezonu za zaborav, pa će sigruno dati sve od sebe da iskoristi priliku koja mu se otvorili i značajno popravi utisak.

Indijana Pejsers - Boston Seltiks, 01.00

(Košarka, NBA)

Deža vi u Indijanapolisu, po drugi put u samo 48 sati će snage odmeriti Pejsersi i Seltiksi. Prvi meč je okončan uz puno drame, kako to često biva u sudaru ove dve franšize sa Istoka. Rešio ga je Domantas Sabonis (najbolji igrač istočne konferencije u prvoj nedelji) poenima u poslednjim trenucima. Seltiksi su nakon tesnog trijumf na premijeri protiv Baksa doživeli dva poraza i sve će učiniti da ne pretrpe i treći, koji bi definitivno označio početak sezone lošim za četu Breda Stivensa.

Majami Hit - Milvoki Baks, 01.30

(Košarka, NBA)

Janis Adetokumbo je potpisao najveći ugovor u istoriji lige, u Viskonsin je stigao i Džru Holidej, ali početak sezone ne obećava. Nakon tesnog poraza od Seltiksa oduvali su Baksi slabašni Golden Stejt, ali su zato pretrpeli katastrofu u Medison Skver Gardenu. Moraju da poprave utisak, pravu priliku za to imaju na Floridi. Majami ih je šokirao u plej-ofu minule sezone, ali Erik Spolstra najverovantije neće moći da računa na Džimija Batlera večeras. Domaćin ipak čeka večerašnji susret nešto odmorniji, poslednji meč odigrao je u noći između četvrtka i petka, kada je savladan Nju Orleans.

Oklahoma Siti Tander - Orlando Medžik, 02.00

(Košarka, NBA)

Aleksej Pokuševski se nije proslavio na prva dva nastupa u NBA ligi, još uvek čekamo na njegove prve poene. Igrao je dobro u predsezoni, ali ga šut ne služi u regularnom delu, sada će ponovo imati priliku da se dokaže protiv Nikole Vučevića i Orlanda. Oklahoma je doživela tesan poraz pre manje od 24 časa od Jute u svojoj dvorani, pokazali su da iako imaju mladu ekipu ne želi ni pred jednim protivnikom tek tako da se predaju. U goste im sada stiže Medžik, koji je na krilima sjajnog Markela Fulca sezonu otvorio sa tri trijumfa.

Sakramento Kings - Denver Nagets, 04.00

(Košarka, NBA)

Srpski derbi u Kaliforniji, Nikola Jokić gostuje u Sakramentu nakon istorijske večeri i ubedljivog trijumfa nad Roketsima. Blistao je centar Denvera i na otvaranju sezone protiv Kraljeva, ali je četa Luka Voltona odnela pobedu iz Pepsi centra sa zvukom sirene. Upisao je moćan tripl-dabl u prvom susretu sa Sakramentom (29 poena, 15 skokova i 14 asistencija), imaće jak motiv da u prestonici Kalifornije ponovi takav učinak po 44. put u karijeri. Čeka ga Nemanja Bjelica, koji je u Koloradu ubacio 10 poena, ali je preksinoć podbacio u porazu od Sansa (po tri poena i skoka i dve asistencije).


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara