TREĆA SMENA: Ziceri za Argentinu i Čile, Suarez i Kavani prete Brazilu, Senijev novi mandat na klupi Sao Paula

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.10.21. | 22:54

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Smena na klupi Sao Paula. Posle serije loših rezultata uprava Trikolora je otpustila Argentinca Ernana Krespa, a drugi mandat u nekadašnjem šampionu Južne Amerike imaće legenda kluba, Rožerio Seni. On je prošle sezone vodio Flamengo sa kojim je uzeo titulu, ali je smenjen pre tri meseca. Sao Paulo je na samo tri boda od Baije, tima koji bi ispao da se sada završila Serija A. Seara ima samo bod manje i boriće se za opstanak. Domaćin ne može da računa na povređene Rigonija, Igora Vinisijusa, Vilijama i Luana, dok je Arboleda sa reprezentacijom Ekvadora. U prvom delu sezone u Resifeu nije bilo golova.

ARGENTINA – PERU, 01.30

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal u Kataru – Južna Amerika)

Gaučosi nikad bolje nisu igrali u poslednjih pet, šest godina. Čini se da Lionelu Mesiju i drugovima titula u Kopa Amerika dala krila. Pre četiri dana su razbili Urugvaj u Buenos Ajres sa 3:0, a blistao je trio Lionel MesiĐovani lo SelsoLautaro Martinez. Gaučosi su neporaženi u ovim kvalifikacijaam za Mundijal i blizu su da i matematički obezbede vizu za Katar krajem naredne godine. Peru je slab, ima samo 11 bodova, ali Kolumbija na petom mestu koje donosi interkontinentalni baraž beži samo četiri boda i još uvek može do Katara. Krajem novembra prošle godine, Argentinci su pobedili u Limi sa 2:0 pogocima Nikolasa Gonzaleza i Lautara Maritneza.

ČILE – VENECUELA, 02.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal u Kataru – Južna Amerika)

Čileanci su razočaranja ovih kvalifikacija. Pobedom nad Paragvajem pre četiri dana, ostala je nada da bi Aleksis Sančez i kompanija, ipak, na mala vrata mogla da izbori mesto na Mundijalu u Kataru. Trijumf protiv Venecuele je pod imperativom. Povređenog Eduarda Vargasa, napadača lidera šampionata Brazila, Atleitko Mineira, u napadu će opet sa zameni Ben Brererton, fudbaler engleskog Blekberna. On će činiti tandem sa prvom zvezdom selekcije, Aleksisom Sančezom. Venecuela u Santijago de Čile stiže bez napadača Evertona Salomona Rondona. U prvom meču u Karakasu, Venecuela je iznenadila Čile, slavila je sa 2:1.

BRAZIL – URUGVAJ, 02.30

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal u Kataru – Južna Amerika)

Selesao je posle devet vezanih pobeda zaustavljen u nedelju uveče u Barankilji protiv Kolumbije. Bilo je bez golova, ali Brazil je izvesno izborio učešće na Svetskom prvenstvu. Selektor Tite ima veliki izbor igrača, pa može da kombinuje. Urugvaj je u prethodna dva kola protiv Kolumbija i Argentine osvojio samo bod, a Luis Suarez i drugovi nijednom nisu postigli gol. Bodovi su neophodni gostima, ali je kvalitet na strani domaćina, vicešampiona Južne Amerike. Krajem novembra u Montevideu, Brazil je pobedio Urugvaj sa 2:0 pogocima Artura i Rišarlisona.

KERETARO – TIHUANA, 03.00

(Fudbal, Meksiko 1 – Apertura)

Derbi začelja u meksičkoj Aperturi. Tihuana je na poslednjem mestu sa samo sedam bodova, dok Keretaro ima četiri više i pobedu više. Domaćin je u dobroj formi, nije poražen već tri kola, pa i dalje ima šanse da se dokopa 12. mesta koje vodi u prvu rundu plej-ofa. Tihuana je na gostovanjima osvojila samo bod na pet utakmica. U Klausuri ove godine, Tihauna je dobila noćašnjeg rivala sa 3:1. Poslednje četiri utakmcie ovih timova završeni su sa tri ili više pogodaka.

SAPRISA – GUADALUPE, 04.00

(Fudbal, Kostarika 1 – Apertura)

Saprisa ima devet bodova manje od lidera kostarikanske Aperturi, Eredijana. Domaćinu je pobeda neophodna, jer juri četvrtu poziciju i plej-of. Santos na željenom mestu beži šampionu Kostarike dva boda. Domaćin će igrati bez reprezentativaca Kostarike koji su prethodne noći igrali u u Kolumbusu protiv SAD-a u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, u Konkakaf zoni. Saprisa je samo jednom dobila u prethodna četiri kola. Guadalupe je na devetoj poziciji, a bez trijumfa je sedam kola. U poslednjem odmeravanju snaga ovih timova bilo je 1:1.

FILADELFIJA IGLS – TAMPA BEJ BAKANIRS, 02.20

(Američki fudbal, NFL)

Kvoterbek Tampa Beja Tom Brejdi ima povredu prsta desne, bacačke ruke, ali to ga neće sprečiti da predvodi eksplozivni napad Bakanirsa u Filadelfiji. On je prošle nedelje izbabran za ofanzivnog igrača nedelje u NFC-a posle sjajne igre i pet tačdaun pasova u meču sa Majamijem. Veliki as igra fenomenalno, mnogo bolje nego na početku prošle sezone. Trenutno je lider šampionata po broju bačenih jardi i jedan od kandidata za nagradu MVP. Kvoterbek šampiona opet neće moći da računa na omiljenu metu Roba Gronkovskog. Snažni tajt end pauziraće i treći meč zbog povrede rebara, ali se očekuje da bude spreman za naredno kolo. Odbrana će biti oslabljena neigranjem lajnbekera Lavontea Dejvida i fri sejftija Entoana Vinfilda. Tampa ima skor 4-1, dok Iglsi imaj dve pobede i tri poraza. Proteklog vikenda su iznenađujuće pobedili Karolinu u Šarlotu sa 21:18 i uključili se u borbu za plej-of.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara