Grej (©bayer04fussball/twitter)
Grej (©bayer04fussball/twitter)

Treće pojačanje sa Ostrva: Leverkuzen kupio krilo Lestera

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 16:32

Demaraj Grej do 2022.

Prvi deo sezone bio je blistav, ovog januara ekipa posustaje, uprava je uočila da joj je potrebno osveženje, pa je, nesvojstveno načinu funkcionisanja nemačkih klubova, dovela čak tri pojačanja. Posle dva desna beka (!?), Džeremija Frimponga iz Seltika, te Timotija Fosu Mense iz Mančester junajteda, novi fudbaler Bajera iz Leverkuzena je Demaraj Grej.

Doskorašnji član Lestera stigao je u Bundesligu šest meseci pre isteka ugovora i sa Farmaceutima overio saradnju do leta 2022. Leverkuzen ga je platio malo više od 2.000.000 evra, spustivši početnu cenu Lisica koje su zahtevale oko 3.500.000 evra. Kako se približavao kraj saradnje, a pravila FIFA mu omogućavala da nesmetano pregovara sa zainteresovanim klubovima, bivši mladi reprezentativac Engleske je iskoristio situaciju, tražio transfer, Lester nije bio u poziciji da insistira na visokom obeštećenju i pustio ga je u inostranstvo.

Izabrane vesti

Razumljivo, ako se zna da je Grej odigrao samo 18 minuta na premijerligaškom gostovanju Kristal Palasu i svih 90 u porazu od Arsenala u Liga kupu.

Grej se najbolje snalazi na levoj strani napada, međutim, pokriva sve krilne pozicije u ofanzivi i predstavljaće konkurenciju Musi Dijabiju, Leonu Bejliju i Karimu Belarabiju. Želeli su ga još Kristal Palas i Marselj, ali je 24-godišnji fudbaler odabrao možda i najzdraviju sredinu da se vrati na obećavajuću stazu, s obzirom da je pre pet godina, kad je prelazio iz Birmingema na King pauer stadion, slovio za jednog od boljih engleskih fudbalera iz „klase 1996“.

Kad je buknula pandemija virusa korona, Bundesliga je bila prvo veliko takmičenje koje se nastavilo. Svi smo bili zagledali u nemački fudbal tih meseci, dopao mi se. Video sam čime raspolaže napad Leverkuzena, koliko je tehnički potkovan i agresivan, shvatio sam da ću se ovde lako uklopiti. Želim da u potpunosti razvijem svoj talenat u napadački atraktivnom timu“, pojasnio je razloge transfer Demaraj Grej.



tagovi

Demarej GrejZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara