Milan Joksimović iz Novog Pazara (© MN Press)
Milan Joksimović iz Novog Pazara (© MN Press)

Treći put na Kolubaru, sa trećim različitim trenerom

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 10:55

Pazarci se nadaju još jednoj pobedi kod kuće

(Od dopsnika Mozzart sporta iz Novog Pazara)

Treći put ove sezone igraće Novi Pazar protiv Kolubare, sa trećim trenerom na klupi suprostaviće se danas Lazarevčanima u 27. kolu Mozzart Bet Superlige (14.00, Arena 1 Premium), u utakmici koja domaćinu određuje stepen realnosti evropskih snova, a zeleno-crne približava ili udaljava od najboljih osam i plej-ofa.

Izabrane vesti

Naigraše se fudbala dva tima tokom šest meseci, a ako u poslednja četiri kola regularnog dela prvenstva Kolubara izbori mesto u gornjoj polovini elitnog karavana imaćemo garanciju i njihovog četvrtog međusobnog duela u ovoj takmičarskoj sezoni. Trenutni skor je 1:1.

Pre pola godine, Damir Sadiković se u ranoj fazi tvrdog vojevanja bez mnogo šansi u Lazarevcu prvi i jedini put upisao u strelce u tekućem šampionatu, pa je Dejan Švaba Đurđević dobio trenersko nadmudrivanje sa Vladimirom Gaćinovićem (1:0).

Prošlo je nekih 50 dana do osmine finala Kupa Srbije, kada je Kolubara gostovala na Džaizkoin areni. Shodno trendovima na srpskoj fudbalskoj sceni, ni traga, ni glasa od Gaćinovića i Đurđevića, već su se jedan naspram drugog našli mladi stručnjaci Damir Čakar i Veroljub Dukanac. Nenad Gavrić sa dva gola obezbedio je Pazarcima prolaz među najboljih osam, dok je na suprotnoj strani pogodio Vanja Ilić (2:1).

Dukanac ponovo stiže na obale Jošanice i Raške, gde ga sada čeka Aleksandar Stanković, rešen da svoj kolektiv vrati na pobednički kolosek, posle korektne igre u većem delu meča na „Rajku Mitiću“, ali ispostavilo se, ipak, nedovoljno dobre da se izbegne ubedljiv poraz od petostrukog uzastopnog prvaka države (1:5).

Plavi su u poslednja četiri kola u svojevremeno prepoznatljivom ritmu „pobeda kući, poraz na strani“, pa ne bi imali ništa protiv da se takav niz nastavi i posle megdana sa Kolubarom, koja se pazarskoj publici skoro uvek predstavljala u dobrom svetlu, znajući da u Lazarevac ponese i bod ili sva tri.

Stanković ponovo računa na oporavljenog golmana Filipa Kljajića, kao i na krila Bojicu Nikčevića i Miloša Filipovića. Istina, Nikčević i Filipović nisu potpuno sanirali povrede stopala, odnosno međurebarnog mišića, pa je realnije da počnu kao rezerve. Blagodareći više nego solidnim izdanjima protiv crveno-belih, za očekivati je da će ofanzivna bočna mesta u prvoj postavi zadržati Nikola Bogdanovski desno i mladi reprezentativac Srbije Mitar Ergelaš levo.

Dvostruki strelac iz novembarskog okršaja u Kupu Srbije, Nenad Gavrić zbog mononukleoze još jednom ostaje van protokola, a Stanković veruje da će na iskusnog fudbalera moći da računa posle dvonedeljne pauze u Mozzart Bet Superligi.

Šef struke domaćina mogao bi da ima dilemu za defanzivno rešenje na levoj strani. Ako se, kao protiv Crvene zvezde u Beogradu, odluči za Slobodana Rubežića i Numana Kurdića na štoperskim pozicijama, onda bi Milan Joksimović ponovo mogao da se vrati na poziciju koju je pokrivao u najvećem delu karijere, ali skoro nikako ove sezone.

Sunčano vreme i najavljenih 12 stepeni, kao i povratak u vikend termin, nagoveštaj su dobro popunjenih tribina, sa kojih Stanković i momci u plavo-belim dresovima priželjkuju podršku tokom svih 90 minuta, a koja, gotovo je sigurno, neće izostati.

Projektovani sastav Novog Pazara u formaciji 4-2-3-1: Kljajić - Pešukić, Rubežić, Kurdić, Joksimović - Radovac, Momčilović - Bogdanovski, Đuričković, Ergeleš - Majdevac.

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

18.00 (2.90) Mladost GAT (3.05) Radnički Kragujevac (2.65)

Subota

14.00 (1.65) Novi Pazar (3.60) Kolubara (5.90)

16.00 (3.70) Javor (3.25) Vojvodina (2.10)

18.00 (1.35) TSC (4.90) Mladost Lučani (9.50)

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)




tagovi

FK Novi PazarMilan JoksimovićAleksandar Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara