Rikardo Orta (© Reuters)
Rikardo Orta (© Reuters)

Trener Brage: Uopšte nismo favoriti protiv TSC-a

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 01:45

„Pratim Ligu šampiona otkako znam za sebe i želim da budem njen deo“, kaže kapiten Rikardo Orta

U Ligi Evrope redovna (sedam učešća u poslednjih osam sezona, čak se dvaput probila do četvrtfinala), ali u Ligi šampiona nije bila 11 godina. To planira da promeni ove, s tim što će morati Braga da preskoči dve prepreke pre grupne faze.

Prva je postavljena u vidu TSC-a, koji nema snagu Portugalaca, niti njihov pedigre, ali ima ambiciju da u drugom izlasku na međunarodnu scenu proba da napravi nešto upečatljivo. Zato su u Kamenolomu oprezni, iako ih javnost gleda kao sigurne učesnike završne runde kvalifikacija, gde bi ih sačekao bolji iz okršaja Marselj – Panatinaikos.

Izabrane vesti

Uopšte ne bih rekao da smo favoriti“, smireno govori Artur Žorž, trener Arsenalista. „Sve ekipe koje dođu do ove faze stižu zasluženo su tu i svaki protivnik zaslužuje poštovanje“.

U leto 2012. Braga je prethodni put igrala kvalifikacije za elitno takmičenje, tada u plej-ofu naletela na Udineze i eliminisala ga u Italiji boljim izvođenjem jedanaesteraca. Vremena su se promenila, sad su neki novi momci u fokusu, a detalj koji možda valja imati na umu jeste da susretom sa srpskim predstavnikom crveno-beli tek počinju sezonu, dok su iza izabranika Žarka Lazetića već dva susreta u Mozzart Bet Superigi.

Pripremili smo se znajući da ćemo igrati utakmice na visokom nivou i da kalendar tokom avgusta biti prenatrpan. To iziskuje dosta ambicija i posvećenosti, ali smo spremni. Pažljivo smo birali pojačanja, angažovali smo ih malo, ali kvalitetne i uspeli da popunimo kadar zrelim igračima, naviknutim da pobeđuju“, samouvereno deluje Žorž misleći na novajlije poput Marina, Vitora Karvalja, Rodriga Zalazara, Žozea Fontea i Ronija Lopesa.

Svima svaka čast, ali zna se ko je glavni u ekipi. Rikardo Orta će sa kapitenskom trakom oko mišice izvesti saigrače na teren, što će mu biti 327. utakmica za klub. Prva u kvalifikacijama i(li) Ligi šampiona.

Dečački san mi je da igram u tom takmičenju, najvećem od svih. Već sam imao sreću da se pojavim na Svetskom prvenstvu, ali pratim Ligu šampiona otkako znam za sebe i želim da budem njen deo. Takmičenje je važno ne samo za mene već i za klub, naša ekipa je dobra i radujemo se početku sezone. Pred Bragom je težak protivnik, ali smo spremni“, uverava Rikardo Orta.

Domaćin u skoro maksimalnom kapacitetu čeka TSC. Stručnom štabu nedostaje samo Viktor Tormena, suspendovan još početkom 2023. zbog crvenog kartona u baražu sa Fjorentinom (start nad Lukom Jovićem), zbog čega će morati da propusti ovaj duel, mada se ionako odlazak brazilskog štopera sprema.

 

 

 


tagovi

Rikardo OrtaBragaTSC Bačka Topolakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara