Dejan Čelar (©Starsport)
Dejan Čelar (©Starsport)

Trener Dubočice dao otkaz, predsednik Leskovčana demantuje da je to zbog neisplaćenih plata

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 15:01

Dejan Čelar posle pobede nad Inđijom (2:1) u četvrtak rešio da podnese ostavku, a klub je ostavio na deobi druge pozicije na tabeli Mozzart Bet Prve lige Srbije

Dubočica je pobedom nad Inđijom (2:1) u četvrtak spustila zavesu na 2023. godinu. Polusezonu je dočekala na deobi druge pozicije na tabeli Mozzart Bet Prve lige Srbije, ali tokom pauze će uprava morati da potraži novog šefa stručnog štaba. Dejan Čelar je posle ove utakmice rešio da podnese neopozivu ostavku.

Čelar je na klupu Dubočice došao u septembru prošle godine, dok su Leskovčani igrali u Srpskoj ligi. Ove sezone je na 20 prvenstvenih mečeva njegov tim zabeležio učuinak od devet pobeda, sedam remija i samo četiri poraza. U poziciji je da se bori za promociju u elitni rang, a od jesenas igra na jednom od najmodernijih stadiona u Srbiji, na kojem je nedavno i naš nacionalni tim obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama, 48-godišnji trener je zamerio upravi kluba zbog organizacije. Navodno, Leskovčani duguju zaposlenima nekoliko plata, mada su to demantovali za lokalni portal Jugpres. Iz kluba poručuju da je razlog da Čelar povuče ovaj potez najverovatnije umor.

To je problem koji se rešava i polako izmirujemo obaveze koje imamo prema igračima. Ostala je novembarska plata, koja će biti izmirena tokom sledeće nedelje i decembar mesec u januaru, tako da smo te probleme prevazišli“, rekao je predsednik Dubočice Dejan Savić.

On je tom prilikom demantovao i navode medija da se fudbaleri mlađih kategorija Dubočice presvlače napolju, zbog problema sa infrastrukturom na pomoćnom terenu.

Sada su zimski uslovi. Deca rade u određenim halama i fiskulturnim salama, a taj problem koji imamo sa pomoćnim terenom ćemo, nadam se, da rešimo u toku sledeće godine. Postoje u FSS sredstva solidarnosti, za šta smo mi aplicirali i nadamo se da ćemo da dobijemo pomoć kako bismo mogli da uradimo svlačionice i svoj našoj deci omogućimo maksimalno povoljne uslove“, kazao je Savić za Jugpres, a potom objasnio na šta se tačno mislilo kada se pričalo da se deca presvlače napolju:

Postoje određeni kontejneri koje koriste Lavice, Dubočica i Lemind, tako da nije baš sve tačno kako se navodi“.

Dubočica je posle odlaska Čelara postala još jedan klub iz Mozzart Bet Prve lige koja je napravila rokadu na klupi. Sada je ostalo šest ekipa sa trenerima sa kojima su i započeli sezonu. Reč je o OFK Beogradu (Simo Krunić), Grafičaru (Marko Neđić), Mačvi (Ivan Kurtušić), Inđiji (Jovan Golić), OFK Vršcu (Zoran Kostić) i Smederevu (Saša Mićović).



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara